|
|
|
... apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle (ha sok lenne, hagyhatunk belőle, amit majd a mártásba keverünk). Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockára vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A ... |
2018-04-13 10:05:48 |
|
|
|
|
|
|
... felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.|... |
|
2017-04-27 07:27:01 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és pici zsíron hirtelen lesütjük, majd kevés... |
2014-12-24 15:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... kiklopfoljuk. A mustárt őrölt borssal összekeverjük, és a húsok mindkét oldalát átkenjük vele. Még ízletesebb lesz, ha ezt kicsit korábban elkészítjük, és állni hagyjuk. A mustáros karajszeletekkel befedjük a burgonyát. Ekkor a vékonyra szeletelt füstölt szalonna réteg következik. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ezt is ráhalmozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt krum... |
|
2012-03-12 23:35:03 |
|
|
|
|
|
|
... kiklopfoljuk. A mustárt őrölt borssal összekeverjük, és a húsok mindkét oldalát átkenjük vele. Még ízletesebb lesz, ha ezt kicsit korábban elkészítjük, és állni hagyjuk. A mustáros karajszeletekkel befedjük a burgonyát. Ekkor a vékonyra szeletelt füstölt szalonna réteg következik. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ezt is ráhalmozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt krum... |
|
2012-01-28 17:31:21 |
|
|
|
|
|
|
... kiklopfoljuk. A mustárt őrölt borssal összekeverjük, és a húsok mindkét oldalát átkenjük vele. Még ízletesebb lesz, ha ezt kicsit korábban elkészítjük, és állni hagyjuk. A mustáros karajszeletekkel befedjük a burgonyát. Ekkor a vékonyra szeletelt füstölt szalonna réteg következik. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ezt is ráhalmozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt krum... |
2011-12-04 20:11:37 |
|
|
|
|
|
|
... felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.|... |
2011-12-04 09:23:29 |
|
|
|
|
|
|
... kiterítünk, és elosztjuk rajta a vékonyra felszelt, füstölt sonkát, sajtot, a medvehagyma-leveleket, majd mindegyikre helyezünk egy félbevágott főtt tojást.
3. A maradék karajszeletekkel beborítjuk, széleit fogvájóval körbetűzzük.
4. A csomagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa), majd forró, bő olajban kisütjük.
5. Tálalás előtt a fogvájókat eltávolítjuk... |
2011-04-17 18:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és pici zsíron hirtelen lesütjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, végül ropogósra sütjük.
A rakott káposztát ezekkel a karajszeletekkel a tetejükön tálaljuk. Ropogós, friss kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá.
Megjegyzés:
Ez egy nagyon finom, kiadós étel, bár eléggé munkaigényes, de megéri a fáradtságot és... |
2010-07-10 17:51:01 |
|
|
|
|