Belépés
Egyem-ne egyem?
E-Számok magyarázata



SZÍNEZÉKEK

A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletően tetszetőssé, étvágygerjesztővé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minőséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezőadalékokat elsősorban az édességeknél, üdítőitalok...
2023-03-04 11:12:22
Kövecses Anna Melange



Kövecses Anna
Melange

Mézszínű fénnyel
Ragyog a reggel,
Páracsepp ébred
Fülledt meleggel.

Harmatos varázs
Szusszan a tájon,...
2016-08-19 23:29:09
Ilus néni receptes füzete I.
Emlékeztek a kincsre, amit Waka talált?

Hát vette a fáradtságot, és beszkennelte a sok-sok oldalt. Én meg OCR program lettem, és begépeltem a könnyebb olvashatóság kedvéért.

A történet/recept gyűjtemény 1949-ben kezdődik, és 1959-ig tart mint folyamatos gyűjtés. Egy bejegyzés viszont 1973-ra ...
2015-11-20 09:38:35
Karamellás krémes


Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
1 db tojás+1 db tojássárgája
0.5 dl tej

Sárga krémhez:

5 dl tej
2 cs...
2015-02-02 18:02:23
Karamellás sport szelet

Hozzávalók 12 főre:
Az alaphoz:
25 dkg szögletes háztartási keksz

Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé

A krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala...
2015-01-05 20:07:23
x
...





Gombás Imréné Klári [Klári n...


TÖLTÖTT TÖK 1.
A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezsely...
2014-06-01 15:09:52
E számok
A teljes lista:
E100-E181
E100 kurkumin (színanyag)
E101 riboflavin (B2-vitamin), régi neve laktoflavin (G-vitamin) (színanyag) [LGM]
E101a riboflavin-5′-foszfát (színanyag) [LGM]
E102 tartrazin (színanyag) [LAR]
E103 krizoin (színanyag)
E104 kinolinsárga (színanyag) [LAR]
E105 fast yellow ab (színanyag)
E106 riboflavin-5-nát...
2014-03-02 20:55:28
Profiterol torta



Hozzávalók

20 dkg levelestészta
Az égetett tésztához
2,5 dl víz
csipet só
10 dkg vaj
15 dkg liszt
4 tojás
A vaníliakrémhez
6 tojás
20 dkg cukor|...
2013-10-27 16:05:53
Sörfőzés
...
Sörfőzés
Ha valaki sört iszik, ritkán jut eszébe, hogy a sör főzése, nevelése művészet. Ez a művészet hagyományokat, tradíciókat igényel. A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. ezeket a hagyományokat honosította meg két magyarországi sörgyárában: Sopronban és Martfűn. Túránk állomásai - avagy a malátától a Soproniig:
1. Alapanyagraktár:
A sör malátázott gabonából...
2013-03-15 22:16:38
Kowka házilag
Krówka - omlós vajkaramella házilag

Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tejet elkeverem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdem főzni.
Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödik, harmadára fő, és nagyon lassan elkezd karamellizálódni.
Amikor már ...
2013-01-19 20:03:13
1 2 3 4 5 
Címkék: Kövecses Anna Melange, Kövecses Anna, Gombás Imréné Klári, TÖLTÖTT TÖK, Heineken Hungária Sörgyárak Zrt, élelmiszerek kozmetikumai, valósnál jobb, színezőadalékokat elsősorban, sok-sok oldalt, könnyebb olvashatóság, bejegyzés viszont, megmosott tököt, szivacsos állománnyal, darált hússal, apróra vágott, teljes lista, égetett tésztához, művészet hagyományokat, hagyományokat honosította, tejet elkeverem, karamellizálódni, alapanyagraktár, vaníliakrémhez, magakelletően, magyarországi, levelestészta, hagyományokat, segítségükkel, kristálycukor, folyamatosan, élelmiszerek, kozmetikumai, édességeknél, kinolinsárga, tojássárgája, vajkaramella, olvashatóság, beszkennelte, sörgyárában, laktoflavin, magyarázata, honosította, üdítőitalok, besűrűsödik, fáradtságot, állománnyal, tradíciókat, tetszetőssé, riboflavin, elsősorban, hozzávalók, petrezsely, gyűjtemény, begépeltem, folyamatos, karamellás, elkészítés, emlékeztek, áztatáshoz, kevergetve, malátázott, háztartási, vásárlásra, ingerelnek, kpviselfnk, színezékek, profiterol,
© 2013 TVN.HU Kft.