|
|
|
... csodás!
A csodás krémes süti akár tortaformában, vagy tepsiben is elkészíthető, így ünnepi alkalmakon tortaként, máskor süteményként kínálhatjuk. Nagyon krémes és a karamellnek és diónak köszönhetően még ropogós is. Az elkészítése kissé időigényed, de mindenkit lenyűgözhetsz ezzel a csodás ízzel.
Hozzávalók 1 tésztalaphoz:
3 tojásfehérje,
... |
2018-06-30 15:36:49 |
|
|
|
|
|
|
... üvegtálba, hagyjuk hűlni, amikor kihűlt és megszilárdult, törjük össze és tegyük félre.
Amikor a tészta kihűlt tegyük tálcára, az első lapra szórjuk rá a felét az összetört karamellnek, erre pedig tegyük rá a krém felét, tegyük rá a második lapot ezt is szórjuk meg az összetört égetett cukorral és kenjük rá a megmaradt krémet majd tegyük rá a harmadik lapot. Takarjuk le... |
2018-03-14 19:17:00 |
|
|
|
|
|
|
... palacsintát.
Sütik jénai stílusú üveg, kerámia formákban is, de gyakrabban vékony falú fém formákban is. A jénaiban sütés után a karamell édesen folyik majd körül a sütin, a fémben sütésnél a karamellnek égettes, füstös íze lesz. A fém formás ,,felnőttesebb" ízű.
Egy egyszerű változatát küldte Roxana kezdésnek:
Hozzávalók:
20+10 dkg k... |
2015-04-30 17:33:58 |
|
|
|
|
|
|
... felteszem a gázra és lassú tüzön kev... |
2013-10-05 13:25:36 |
|
|
|
|
|
|
...
elkészitése:
180 fokra melegitem fel a sűtőt,
a száraz és a nedves hozzávalókat összekeverem,a muffinformákban eloszom a t... |
2011-04-06 18:28:04 |
|
|
|
|
|
|
... is.
Házi karamell bonbon Házi karamell bonbon
Érdekességek
Elsőre talán furcsa, de nagyon különleges és finom a sós karamell. A só olyan fantasztikus árnyalatot ad a karamellnek, amitől az sokkal karakteresebb, határozottabb ízt kap.
A cukrásziskolákban külön tananyag a karamellből készíthető dekorációk sora. A megfelelően előkészített k... |
2011-03-04 09:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát kapjunk. A tésztát 4 részre osztjuk és közepes sütőtepsi nagyságúra kinyújtjuk, a tepsi tetején sütjük. Világos színű lapokat kapunk. Krém: 5-6 evőkanál cukrot felolvasztunk karamellnek, majd felöntjük 0,5 l tejjel, felforraljuk (mint a pudingot), majd hozzáöntjük a 15 dkg cukor, 3 dl tej, 5 evőkanál liszt, 1 vaniliás cukor keverékét és együtt felforraljuk. A tűzről levéve... |
2010-11-25 06:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... edényben forraljuk fel a sűrített tejet, vajat, cukrot, és 4-5 percig karamellizáljuk. A karamellt kenjük a tésztára, dermesszük ki. A tejcsokit olvasszuk fel, kenjük a tetejére. A k... |
2010-07-07 16:16:49 |
|
|
|
|
|
|
... kétszer lepárolják. Így készítik az aromaanyagban gazdagjamaikai és martinique-i rumokat. Sötét színét a hosszú évekig tartó tölgyfahordós érlelésnek, valamint a speciális fűszerezésű karamellnek köszönheti. Kubában és Puerto Ricóban főként könnyed, fehér rumokat, Barbadoson aranyszínű, közepesen testes, lágy rumokat készítenek; míg Jamaicában főként sötét, gazdag ízvilágú, testes... |
2009-02-15 16:30:05 |
|
|
|
|