|
|
|
... dió
10 dkg mézes puffasztott búzapehely
A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, szárazon megpirítottam egy teflon serpenyőben.
A kristálycukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt... |
2023-03-02 09:44:12 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk teljesen kihűln... |
2019-04-24 13:45:30 |
|
|
|
|
|
|
... habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük.... |
2019-04-07 20:40:20 |
|
|
|
|
|
|
... víz
5 dkg vaj
Összeállításhoz
20 db babapiskóta
elkészítés
Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.
Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell fel... |
2018-11-20 18:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük... |
2018-05-30 12:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... bevonja a diót, és szép világos barna színt kap
Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)
Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kise... |
2018-05-11 14:40:34 |
|
|
|
|
|
|
... egy adag masszát, golyót formálunk, belőle majd ellapítjuk a kezünkben. (érdemes kezet előtte vizezni) A széleit felhajtjuk, és úgy fogjuk, mint egy kis kagylót egy kis kávéskanálnyi karamellt veszünk és beletesszük a közepébe. Majd óvatosan, hogy ki ne folyjon, belőle ráhajtjuk a kekszes alapot, majd megforgatjuk a csoki darában. Addig folytatjuk ezt a jó kis elfoglaltságot, amíg... |
2018-04-16 13:24:59 |
|
|
|
|
|
|
... szerint)
* 1 dl rum (vagy konyak)
Elkészítés:
1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.
2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
3. Egy, a sütőformánál nagyobb e... |
2018-03-22 12:28:35 |
|
|
|
|
|
|
... a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.
Mielőtt összeállítanánk a süteményt készítsünk 300 g cukorból karamellt, amelyet tegyünk egy jól kiolajozott üvegtálba, hagyjuk hűlni, amikor kihűlt és megszilárdult, törjük össze és tegyük félre.
Amikor a tészta kihűlt tegyük tálcára, az első lapra ... |
2018-03-14 19:17:00 |
|
|
|
|
|
|
... akkor lángelosztót is tegyünk alá, hogy szép lassan forrjon és sűrűsödjön be).
Amikor elkészült teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk (érdemes előző nap megfőzni a karamellt, mert akkor lesz ideje kellően kihűlni és besűrűsödni).
Tészta:
Egy tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölöt... |
2018-02-25 14:09:49 |
|
|
|
|