Belépés
Ropogós-csokis őzgerinc
... dió
10 dkg mézes puffasztott búzapehely

A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, szárazon megpirítottam egy teflon serpenyőben.
A kristálycukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt...
2023-03-02 09:44:12
Húsvétra KINDER MAXI torta
... elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk teljesen kihűln...
2019-04-24 13:45:30
Mátka szelet
... habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük....
2019-04-07 20:40:20
Karamellás-krémsajtos piskóta
... víz
5 dkg vaj

Összeállításhoz

20 db babapiskóta


elkészítés




Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.

Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell fel...
2018-11-20 18:49:26
Mézes diós szelet
... kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük...
2018-05-30 12:08:01
Baklava
... bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kise...
2018-05-11 14:40:34
Karamellkrémes és gyümölcsös trüffeles kekszgolyók
... egy adag masszát, golyót formálunk, belőle majd ellapítjuk a kezünkben. (érdemes kezet előtte vizezni) A széleit felhajtjuk, és úgy fogjuk, mint egy kis kagylót egy kis kávéskanálnyi karamellt veszünk és beletesszük a közepébe. Majd óvatosan, hogy ki ne folyjon, belőle ráhajtjuk a kekszes alapot, majd megforgatjuk a csoki darában. Addig folytatjuk ezt a jó kis elfoglaltságot, amíg...
2018-04-16 13:24:59
Kenyérsüti
... szerint)
* 1 dl rum (vagy konyak)

Elkészítés:

1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

3. Egy, a sütőformánál nagyobb e...
2018-03-22 12:28:35
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt ...
... a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.

Mielőtt összeállítanánk a süteményt készítsünk 300 g cukorból karamellt, amelyet tegyünk egy jól kiolajozott üvegtálba, hagyjuk hűlni, amikor kihűlt és megszilárdult, törjük össze és tegyük félre.

Amikor a tészta kihűlt tegyük tálcára, az első lapra ...
2018-03-14 19:17:00
Marlenka recept
... akkor lángelosztót is tegyünk alá, hogy szép lassan forrjon és sűrűsödjön be).

Amikor elkészült teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk (érdemes előző nap megfőzni a karamellt, mert akkor lesz ideje kellően kihűlni és besűrűsödni).
Tészta:

Egy tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölöt...
2018-02-25 14:09:49
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 
Címkék: Húsvétra KINDER MAXI, szempillantás alatt, szezámmagot zsiradék, teflon serpenyőben, vízből sűrű, tűzről lehúzva, pirított szezámmagot, durvára darabolt, tejszínt kemény, vanília aromával, tejszínhabbal összekeverjük, cukorral feltesszük, sütőpapírral ellátott, cukrot vigyázva, karamellt azonnal, sütőből kivett, tejjel csomómentesre, krémet készítjük, cukorból karamellt, maradék tejjel, késes aprítóval, diót darabosra, cukorból sötét, diót végül, olajjal vékonyan, nagy vágódeszkára, forró diós-karamellt, arra öntse, adag masszát, széleit felhajtjuk, kekszes alapot, csoki darában, sütőformát előkészítjük, közepes méretű, edény forgatásával, mazsolát beáztatjuk, sütőformánál nagyobb, vajat kavarjuk, kihűtött krémet, süteményt készítsünk, tészta kihűlt, első lapra, krémhez kevernénk, tálba tegyük, kissé felvert, kristálycukorból, összeállításhoz, karamellizálunk, megszilárduljon, összeállítanánk, összemelegítjük, megdermesztjük, elfoglaltságot, karamellkrémes, összeforraljuk, szempillantás, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.