Belépés
A sütőtök csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát
... tényezőit, azonban kutatások igazolják, hogy a magas karotinoid-tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása csö...
2022-01-22 22:11:49
Ismerd meg a bőrtipusodat
... helyreállítása, illetve alapos kozmetikai tisztítás. Ebben a folyamatban többek között a C-B-P vitaminokban gazdag Csipkebogyó, a Spirulina alga, a kitűnő gyulladás csökkentő Ichtiol és karotinoidokban-flavonoidokban gazdag növények, mint a sárgarépa, berkenye, sárgadinnye, meggy és kökény lesznek segítségünkre.

Olajos szeborrea
Az olajos szeborrea fiatal korban ke...
2022-01-03 22:43:34
Ősi, hasznos és egészséges növény – koriander
... koriander nagyon jó hatással van a szem egészségére. Ennek nem más az oka, mint az, hogy tele van úgynevezett ,,szemvitaminokkal", mint A-, C- és E-vitaminnal, illetve karotinoidokban is bővelkedik, amelyek mind mind fokozzák a szem egészségét és az éles látást is elősegítik. Kutatások igazolják, hogy a koriander napi szintű fogyasztása késlelteti az életkorral összefüg...
2021-12-03 22:47:02
A sütőtök egy nagy adag antioxidánsbomba
... sütőtöknek a magja és a húsa is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A magok esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak, a hús pedig rendkívül gazdag gyulladáscsökkentő karotinoidokban.

A magok kiváló forrásai a triptofán nevű aminosavnak, amelynek kiemelkedő szerepe van a szerotonin termelésében. Ez a hormon segít enyhíteni a szorongást és elősegíti a jobb mi...
2021-11-23 22:16:23
Datolya előnyeiről
... értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal.

A datolya csordultig van antioxidánsokkal, amelyek nagyon hasznosak a betegségek megelőzésében. De ez a gyümölcs karotinoidokban is gazdag, így pozitívan hat a szív működésére, illetve támogatja a szem egészségét is.

A datolya gyulladáscsökkentő flavonoidokban is bővelkedik, ezek hasznosak lehetnek az oly...
2021-07-29 21:02:33
Ezért nagyon egészséges a brokkoli
... mutatják, hogy a brokkoli ásványianyag-tartalma növeli a csontok sűrűségét, és csontritkulás esetén jelentősen lecsökkenti a törések kialakulásának kockázatát.

A brokkoli karotinoidokban - luteinben és zeaxantinban is - rendkívül gazdag. Velük kapcsolatban megállapították, hogy csökkentik a szembetegségek kialakulását, legyen az szürkehályog vagy makula dege...
2021-06-30 21:31:13
Még a cékla levelei is egészségesek


A cékláról mindenki tudja, hogy mennyire egészséges és milyen hasznos tápanyagokat tartalmaz a szervezet számára. De vajon ugyanilyen egészséges a céklalevél is? A cikkben erre a kérdésre adjuk meg a válaszokat!

A cékla levelei is és nagyon hasznosak, mivel...
2021-06-06 20:50:24
Gyógyszer nélküli hashajtó: mangó
... komoly betegségek is kialakulhatnak, akár elhízás és az ebből fakadó megbetegedések, érelmeszesedés vagy éppen autoimmun betegségek.

A mangó antioxidáns antociánokban és karotinoidokban is rendkívül gazdag, de az olyan gyulladáscsökkentő flavonoidokban is bővelkedik, mint például a kvercetin.

A mangó szemvédő tulajdonságát a benne található karotonoidoknak is...
2021-05-21 23:07:49
Táplálékok ereink védelmére
... B-vitaminnal, hiszen ez csökkentheti mind a homocisztein-, mind a CRP-szintet.

Az erek állapotát azzal is javíthatjuk, ha olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, amelyek karotinoidokban gazdagok. Az egyik legértékesebb karotinoid a likopin, mely leginkább a paradicsomban fordul elő, a béta-karotinban pedig a sárgarépa a leggazdagabb.

Naponta legalább 5...
2020-12-23 21:25:45
Hurma


A perszimon vagy japán kákiszilva nagyon gazdag A- és C-vitaminban, antioxidáns karotinoidokban és rostokban. Érdemes a szívproblémák, valamint az érelmeszesedés megelőzése érdekében is fogyasztani.
Forrás : https://femina.hu/egeszseg/szupertap lalekok/[/lin...
2020-11-12 15:39:22
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: sütőtök csökkenti, metabolikus szindróma, nagy adag, cékla levelei, folyamatban többek, kitűnő gyulladás, olajos szeborrea, szem egészségére, szem egészségét, éles látást, koriander napi, életkorral összefüg, magok esszenciális, magok kiváló, triptofán nevű, szerotonin termelésében, hormon segít, datolya csordultig, betegségek megelőzésében, gyümölcs karotinoidokban, szív működésére, csontok sűrűségét, törések kialakulásának, brokkoli karotinoidokban, szembetegségek kialakulását, szürkehályog vagy, cékláról mindenki, szervezet számára, cikkben erre, kérdésre adjuk, ebből fakadó, mangó antioxidáns, mangó szemvédő, benne található, erek állapotát, egyik legértékesebb, paradicsomban fordul, béta-karotinban pedig, perszimon vagy, érelmeszesedés megelőzése, antioxidánsbomba, antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, szemvitaminokkal, szupertaplalekok, karotinoidokban, megállapították, karotonoidoknak, szembetegségek, helyreállítása, érelmeszesedés, flavonoidokban, kialakulásának, megbetegedések, kialakulhatnak,
© 2013 TVN.HU Kft.