Belépés
Sárgarépa nagyon jó hatásai a szervezetre
... jelentőségét és egészséges táplálkozásunkban betöltött szerepét. Veteményeskert elképzelhetetlen nélküle.

Miért jó ?
A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. Karotintartalma, amely jelentős antioxidáns fajtánként változó, 6-15 mg / 100 g között mozog.
A szervezet a bétakarotin...
2018-04-02 23:11:17
Sárgarépa fogyasztás 3
... édeskés.
Miért jó?

Receptek
Csípős sárgarépa szendvics
Sárgarépa krémleves
rejtett répás süti
A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. Karotintartalma, amely jelentős antioxidáns fajtánként változó, 6-15 mg / 100 g között mozog.
A szervezet a bétakarotint s...
2016-03-01 20:56:28
Az egészséges táplálkozás 12
... segítenek. Ilyen antioxidánsokban gazdag tápanyagforrás például a cseresznye, az eper és a pirospaprika, valamint a szamóca és a paradicsom.

A már említett alfa- és béta karotinokat pedig nagy mennyiségben tartalmazza a sárgabarack, narancs, a mangó, és a sárgarépa. További nagyon egészséges zöldség- és gyümölcsféle a káposzta, brokkoli, a zöld alma és a spenót. Kevesen...
2011-03-14 17:01:41
Mit etetnek velünk ?
... PAPRIKA-, HECSEDLIBOGYÓBAN ÉS MÉG A SÁRGA ŐSZIBARACKBAN ÉS SOK MÁS GYÜMÖLCSBEN.
E 160(E): BETA-APO-8'-KAROTENAL, ÉS ANNAK AZ ÉSZTERJE =
E 160(F);
AZ ÉTELSZÍNEZÉSRE HASZNÁLT KAROTINOKAT VEGYILEG ÁLLÍTJÁK ELŐ.

E 161 = XANTHOPHYLLOK: A TERMÉSZETBEN ELŐFORDULÓ NARANCS-SÁRGÁS SZÍNEK;
E 161(A): FLAVOXANTHIN (C40 H56 O3), SÁRGA PIGMENT;
E 161(B): LUT...
2010-12-30 19:42:02
Érvédő házi szerek
... vagy aranyértrombózis kezelésére ülőfürdőként.

Bőrgyógyító körömvirág

A körömvirág gyógyító hatása is közismert. Sokan tudják, hogy illóolajokat, flavonoidokat, karotinokat, poliacetiléneket, triterpénalkoholokat, észtereket, szaponinokat, fitoszterolokat, E-, A-, P-vitamint tartalmaz, vagyis kiválóan használható nemcsak a száraz, kipattogzott bőr, hanem a vi...
2010-07-23 11:35:55
Sárgarépa
... rómaiak is termesztették (bár akkoriban majdnem fehér színű volt; csak a XIX. században nyerte el szép narancssárga színét).
A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át.
A sárgarépát szinte minden formában fogyaszthatjuk, ny...
2010-07-01 13:19:57
Zöldségfélék
... sárgarépának a megvastagodott, tápanyagokban gazdag gyökerét fogyasztjuk.
Íze kellemes, édeskés.

Miért jó?

A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. Karotintartalma, amely jelentős antioxidáns fajtánként változó, 6-15 mg / 100 g között mozog.
A szervezet a bétakaroti...
2010-05-25 11:19:00
Sárgarépa
... rómaiak is termesztették (bár akkoriban majdnem fehér színű volt; csak a XIX. században nyerte el szép narancssárga színét).
A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át.
A sárgarépát szinte minden formában fogyaszthatjuk, ny...
2010-05-15 20:34:50
Flavon Green
... hatékony azok számára, akik így akarják bevinni a vitamin és ásványi anyag szükséglet egy részét.
Sárgarépa
A növény fontos biológiai hatóanyaga a béta-karotin, emellett más karotinokat is nagy mennyiségben tartalmaz. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át.

A sárgarépagyökér flavonoidokat és illóolajat is tartalmaz, melyek szintén ...
2010-03-05 13:29:12
Öregedés és az Omega-3
... ét­rendünkben elég természetes gyulladásgátló omega-3 olaj legyen. Emellett fogyasszunk antioxidáns tápanyagokat, mint például A-, E- és C-vitamint, szelénium ásványi sót, illetve természetes karotinokat, polifenolokat és bioflavonoidokat - akár étel, akár táplálékkiegészítők for­májában -, hogy így védjük az agy szöveteit az oxidációs pusztításoktól.

Milyen bizonyíték ...
2009-12-14 05:39:39
1 2 
Címkék: Flavon Green, HECSEDLIBOGYÓBAN ÉS MÉG SÁRGA ŐSZIBARACKBAN ÉS SOK MÁS GYÜMÖLCSBEN, ANNAK AZ ÉSZTERJE, ÉTELSZÍNEZÉSRE HASZNÁLT KAROTINOKAT VEGYILEG ÁLLÍTJÁK ELŐ, TERMÉSZETBEN ELŐFORDULÓ NARANCS-SÁRGÁS SZÍNEK, SÁRGA PIGMENT, egészséges táplálkozás, növény fontos, zöld alma, körömvirág gyógyító, bétakarotint szükség, sárgarépát szinte, béta-karotint szükség, sárgarépagyökér flavonoidokat, oxidációs pusztításoktól, aranyértrombózis, hecsedlibogyóban, poliacetiléneket, antioxidánsokban, elképzelhetetlen, bioflavonoidokat, fitoszterolokat, sárgarépagyökér, karotintartalma, megvastagodott, veteményeskert, pusztításoktól, ételszínezésre, gyulladásgátló, fogyaszthatjuk, tápanyagforrás, termesztették, flavonoidokat, tápanyagokban, őszibarackban, xanthophyllok, polifenolokat, bétakarotint, narancssárga, mennyiségben, zöldségfélék, sárgarépának, pirospaprika, tápanyagokat, gyümölcsféle, illóolajokat, ülőfürdőként, természetben, flavoxanthin, szaponinokat, kipattogzott, jelentőségét, antioxidáns, karotinokat,
© 2013 TVN.HU Kft.