Belépés
Konzultáción dönt a spanyol Podemos párt tagsága a szocialista Pedro Sánchez miniszterelnök-jelöltségének támog
... elutasította az alkotmány 155-ös cikkének alkalmazását, amellyel a spanyol kormány ideiglenesen átvette az autonóm közösség irányítását 2017 végén. Továbbá az előzetes letartóztatásban lévő katalán függetlenségi politikusokat "politikai foglyoknak" nevezi.
Pedro Sánchez a spanyol közszolgálati televíziónak adott interjúban csütörtökön arról beszélt, hogy épp ezért a baloldali...
2019-07-12 16:21:37
Két nagy spanyol ellenzéki párt nem támogatja a szocialista kormányfő újraválasztását
... kormányfőnek a szavazás második fordulójában, amikor egyszerű többség elég az eredményességhez, meglehet a szükséges támogatása a parlament regionális pártjai révén, vagyis a baszk vagy a katalán függetlenségi pártok közreműködése nélkül is. Rivera a PSOE természetes szövetségesének a "Podemos populistáit" nevezte.
A radikális baloldali pártszövetség, amely Unidas Podemos (Eg...
2019-06-12 12:31:25
A spanyol király Pedro Sánchez szocialista vezetőt javasolja kormányfőnek
...
Sánchez a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára is.
A házelnök reményét fejezte ki, hogy minél előbb megtarthatják a miniszterelnökről szóló szavazást. Mint mondta, ennek pontos idejét a jelölttel kell majd egyeztetni, akinek viszont most "el kell kezdenie összegyűjtenie a támogatásokat", hogy a folyamat eredményes legyen.
Pedro Sánchez rendkívüli madridi...
2019-06-06 22:42:55
A spanyol király megkezdte a tárgyalásokat a kormányalakításról
... legkisebb, mindössze egy-két képviselői mandátummal rendelkező pártoktól haladva sorrendben a legnagyobb politikai erőkig.
A megbeszélésekről tüntetőleg távol marad a monarchiát elutasító Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) és az EH BILDU baszk baloldali nacionalista párt.
Utolsóként fogadja majd a király Pedro Sánchez ügyvezető kormányfőt, a legnagyobb frakcióval rendel...
2019-06-05 19:42:19
Katalán válság - Felfüggesztette az előzetes letartóztatásban lévő katalán képviselők mandátumát a spanyol parl
... után született, amely rámutatott, hogy a büntetőeljárási törvény a közhivatal betöltésének automatikusan felfüggesztését írja elő az előzetes letartóztatás idejére.
Oriol Junqueras a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC), Jordi Turull, Josep Rull és Jordi Sánchez az Együtt Katalóniáért (Junts pel Sí) függetlenségi pártok színeiben nyert mandátumot az április 28-i spanyol parlam...
2019-05-24 16:09:26
A katalán konfliktus okozta a legfeszültebb perceket a spanyol miniszterelnök-jelöltek első televíziós vitáján
... Spanyolországot" - mondta Pablo Casado, a konzervatív Néppárt (PP) elnöke Pedro Sánchez jelenlegi szocialista kormányfőhöz intézve szavait.
Hangsúlyozta: a miniszterelnököt rajtakapták, hogy a katalán önrendelkezésről tárgyalt a nacionalistákkal. Követelte, hogy Pedro Sánchez valljon színt: valóban kegyelmet ad-e a függetlenségpárti politikusoknak, ha elítélik őket az ellenük...
2019-04-23 07:04:01
Szakértő: még jobban elmérgesedhet a helyzet a spanyol választások után
... jobboldalon egyaránt egymás iránt és egymással szemben is.
A VOX radikális jobboldali pártra kitérve azt mondta: 2004-ben az iszlamista terrortámadás után ugyan még nem, de 2012-ben a katalán függetlenségi törekvések hatására már megjelent. A szervezet népszerűsége gyorsan növekszik: tavaly januárban még 0,16 százalékon állt, míg jelenleg már 10 százalék fölött - tette hozzá....
2019-04-22 20:32:15
A felmérések szerint Spanyolországban egyik politikai oldalnak sincs egyértelmű többsége
... elnöke, Albert Rivera több alkalommal is kizártnak nevezte a kampány során.
Így a felmérések által ...
2019-04-21 21:58:05
Idézetek a szabadságról
... keresnék."


...
2019-04-05 20:29:59
Boldoggá avatták az orvost , aki vértanúságot szenvedett
... kivégzésére menet is receptet írt.
2019. április 3., szerda | 18:51
Március 23-án avatták boldoggá a tarragonai székesegyházban Mariano Mullerat i Soldevilát, a vértanú spanyol (katalán) orvost, laikus családapát, akit 1936-ban, a spanyol polgárháború idején végeztek ki hit iránti gyűlöletből. Az új boldog emléknapját augusztus 13-án ünnepli az Egyház.
................
2019-04-03 21:22:03
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Pedro Sánchez, Unidas Podemos, Spanyol Szocialista Munkáspárt, Katalán Köztársasági Baloldal, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sánchez, Együtt Katalóniáért, Pablo Casado, Albert Rivera, Salvador Dalí, Mariano Mullerat, spanyol Podemos, szocialista Pedro, szocialista kormányfő, spanyol király, előzetes letartóztatásban, spanyol parl, katalán konfliktus, legfeszültebb perceket, spanyol választások, felmérések szerint, alkotmány 155-ös, spanyol kormány, autonóm közösség, spanyol közszolgálati, szavazás második, szükséges támogatása, parlament regionális, baszk vagy, katalán függetlenségi, radikális baloldali, házelnök reményét, miniszterelnökről szóló, jelölttel kell, folyamat eredményes, legnagyobb politikai, megbeszélésekről tüntetőleg, monarchiát elutasító, király Pedro, legnagyobb frakcióval, büntetőeljárási törvény, közhivatal betöltésének, előzetes letartóztatás, április 28-i, konzervatív Néppárt, miniszterelnököt rajtakapták, katalán önrendelkezésről, függetlenségpárti politikusoknak,
© 2013 TVN.HU Kft.