Belépés
Rekord adóbevételekkel fogadta el költségvetési tervezetét a spanyol kormány
... születése után járó apasági szabadság nyolc hétre emelését is tartalmazza.
A szocialista kormány eredeti terveiben 1,8 százalékos államháztartási deficittel számolt 2019-re, azonban a parlament elutasította a hiánycélt módosító javaslatát, így a büdzsét végül 1,3 százalékkal tervezték, amelyet még az előző, konzervatív kormány fogadtatott el a törvényhozással.
A büdzsébe...
2019-01-11 20:02:31
A spanyol kormányfő szerint a katalán szeparatizmus és a Brexit is hazugságokra épült
... társadalmi osztályok közötti szakadékot, a gazdasági krízis okozta károkat, és egy harmadik felet hibáztatva a saját felelősség elismerése helyett - sorolta érveit a szocialista politikus a parlamentben.
Az ülést eredetileg azért hívták össze, hogy a miniszterelnök beszámoljon a Európai Unió és Nagy-Britannia között született kilépési megállapodásról.
"Az egyetlen, amit ...
2018-12-12 17:01:57
VI. Fülöp: az alkotmány a spanyol demokrácia lelke
... Twitter-üzenetben emlékezett meg az évfordulóról, hangsúlyozva, hogy vissza kell nyerni az 40 évvel ezelőtti egyetértés szellemiségét, és az alkotmányt meg kell reformálni és erősíteni.
A parlamenti ünnepségen a királyi család mellett jelen volt Spanyolország négy korábbi miniszterelnöke, hárman az alkotmány kidolgozói, "atyjai" közül, az autonóm közösségek elnökeinek többség...
2018-12-06 16:27:16
Több párt is kormányzásra törekszik Andalúziában
... hasonlította az eredményeket, egyrészt mert a szocialisták az évtizedek óta bázisukat jelentő Andalúziában vélhetően nem tudnak majd kormányozni, másrészt mert Spanyolországban eddig nem volt parlamenti képviselete radikális jobboldali pártnak.
"Nem lehetek elégedett, habár megnyertem a választásokat" - fogalmazott Susana Díaz, Andalúzia eddigi elnöke, a Spanyol Szocialista M...
2018-12-03 18:36:28
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.
Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlottak veszélybe sodorták Spanyolország alkotmányos rendjét, Katalónia függetle...
2018-11-02 13:50:41
Először beszélt nyilvánosság előtt a 13 éves spanyol trónörökösnő
... VI. Fülöp király is ennyi idősen beszélt először nyilvánosság előtt 1981-ben.
A trónörökösnő születésnapja egybeesik egy másik jeles dátummal: 1978-ban ezen a napon fogadta el a parlament Spanyolország alkotmányát, amely december 29-én lépett hatályba.
A 40. évforduló alkalmából rendezett nyilvános és ünnepélyes felolvasást az uralkodó kezdte meg az alkotmány preambulumá...
2018-10-31 15:33:18
Katalán válság - Köztársaság Tanácsa néven alapított Brüsszelben működő politikai szervezet Carles Puigdemont
... a tavaly leváltott katalán kormány egykori tanácsosa, szintén Brüsszelből jelentkezve.
Kitért arra is, hogy együttműködnének a hivatalban lévő katalán függetlenségi kormánnyal, a parlamenttel, a katalán autonóm intézményekkel és a különböző függetlenségpárti civil szervezetekkel is.
Első lépésként bejelentették egy civil regiszter létrehozását, amelybe azok kérhetik felv...
2018-10-31 13:41:51
Katalán válság - Carles Puigdemont leváltott katalán elnök új politikai szervezetet alapított
... és több mint 9 ezren anyagilag is támogatták a megalakulást.
Az alapító konvenció időpontja szimbolikus, mivel tavaly ezen a napon fogadott el nyilatkozatot a barcelonai autonóm parlament Katalónia függetlenségéről, amelyre válaszul a spanyol parlament felsőháza, a szenátus az alkotmány 155-ös cikkére hivatkozva jóváhagyta, hogy a spanyol kormány feloszlassa a katalán parlame...
2018-10-27 21:52:23
Katalán válság - Katalán elnök: a visszavonulás nem lehetőség
... szerint az állami elnyomó gépezet igyekezett eltaposni a katalán demokráciát, eltávolítva a neki nem tetsző, demokratikusan választott kormányt, és feloszlatva a függetlenségi többségű parlamentet.
Mint mondta, most a függetlenségi katalán vezetők elleni bírósági per kapujában állnak, amely szerinte valójában a katalán nép ellen irányul.
A per egy "színjáték" lesz, amel...
2018-10-27 18:11:58
Hasogdzsi-ügy - Spanyolország nem szünteti be a fegyvereladást Szaúd-Arábiának
... érvényben lévő szerződéseket, amelyek mind megfelelnek a spanyol és nemzetközi előírásoknak, jogszabályoknak, és amelyeket a szocialista kormány tiszteletben tart.
A spanyol kormányfő parlamenti beszámolóját a témában a baloldali Unidos Podemos (Együtt képesek vagyunk rá) pártszövetség, valamint a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) nevű nacionalista párt kezdeményezte.
...
2018-10-24 16:35:35
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...41 42 43 
Címkék: Köztársaság Tanácsa, Carles Puigdemont, Európai Unió, Susana Díaz, Spanyol Szocialista, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Unidos Podemos, Katalán Köztársasági Baloldal, spanyol kormány, spanyol kormányfő, katalán szeparatizmus, spanyol demokrácia, vádlott függetlenségi, fegyvereladást Szaúd-Arábiának, szocialista kormány, parlament elutasította, hiánycélt módosító, büdzsét végül, gazdasági krízis, harmadik felet, saját felelősség, szocialista politikus, ülést eredetileg, miniszterelnök beszámoljon, parlamenti ünnepségen, királyi család, alkotmány kidolgozói, autonóm közösségek, javasolt büntetés, ügyészség hangsúlyozta, vádlottak veszélybe, trónörökösnő születésnapja, másik jeles, napon fogadta, parlament Spanyolország, uralkodó kezdte, alkotmány preambulumá, tavaly leváltott, hivatalban lévő, katalán autonóm, különböző függetlenségpárti, civil regiszter, alapító konvenció, napon fogadott, barcelonai autonóm, spanyol parlament, alkotmány 155-ös, katalán parlame, állami elnyomó,
© 2013 TVN.HU Kft.