Belépés
Diabétesz és szívbetegség
... kialakulása között.
A II-es típusú cukorbetegség jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét, a jelenlegi protokoll (orvosi terápia) célja az, hogy ezt a kedvezőtlen tendenciát megakadályozzuk vagy legalábbis mérsékeljük. Azonban a napokban 3 kezelési módról is kiderült, hogy nem használ, sőt, bizonyos esetekben ront a helyzeten.

A vizsgála...
2020-03-03 21:32:41
Emmi: radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége
... párhuzamosan a lakosság becsült TFA-bevitele is - olvasható a közleményben.
A minisztérium kitért arra is, az OGYÉI azt is felmérte, mivel helyettesítették a hazai élelmiszergyártók a kedvezőtlen élettani hatású transzzsírsavakat. Az 57 vizsgált termék - egy kivétellel - a rendeleti határértékeknek megfelelő mennyiségben tartalmazott transzzsírsavakat, ugyanakkor az is kider...
2019-12-15 12:51:33
Agrárkamara: gyenge lesz az almatermés, erős lesz a kereslet
... véve az idei mennyiség fedezi majd a belföldi étkezési célú fogyasztási igényeket, amely Magyarországon fejenként és évente 12-15 kilogramm.
A mennyiségcsökkenést a szervezet a kedvezőtlen időjárással és az alternanciával magyarázta, amely azt jelenti, hogy egy-egy csúcsterméses év után - természetes élettani hatásként - "pihennek" az almafák. A júniusi jégeső és vihar a leg...
2019-08-17 10:51:43
A villámcsapás veszélyei és az ellene való védekezés
... felvesz, gyorsan a levegőbe kerül, így a gép elektromos potenciálja nem tér el jelentősen a környezete potenciáljától, és a repülő nem válik a villámcsapások célpontjává.

Kedvezőtlen esetben a repülőgépet is érheti villámcsapás, amely két másik tárgy között zajlik. A fémtüskék ilyenkor jelentősen csökkentik a közvetlen veszély kialakulását.

Szerző : Horváth Á...
2016-06-11 21:51:25
Miért nem eszem?
... mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (a sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen, nem fehérjéhez kötött nitrogén aránya. A vizsgálati alanyoknak a mikrohullámos étel fogyasztása utáni vérparaméter-értékei valamennyi esetben a normál tartomány alsó határán helyezkedtek e...
2015-03-21 18:07:57
Távérzékeléssel mérte a nádpusztulást egy nemzetközi csoport magyar kutatókkal
... vízállást -, megemelték a tó vízszintjét, és a Balatonban tartalékoltak vizet. E mögött semmiféle ökológiai megfontolás sem volt, az élővilág szempontjából az alacsony vízszint nem kedvezőtlen. A magasabb szintre rekreációs-turisztikai okokból volt szükség" - magyarázta a kutató.
A nádpusztulás a hetvenes években kezdődött Magyarországon: akkor a Balatonban 18 négyzetkilométe...
2015-02-10 18:52:29
Sikeres gyógyszerfejlesztés Debrecenben
... számban jelentkező inzulinrezisztenciával élőknek. A világszerte jelenleg használt inzulinérzékenyítő szerek száma nem nagy, sőt egyes készítményeket egymás után vonnak ki a forgalomból kedvezőtlen szív- és érrendszeri mellékhatások miatt.
A projekt során előállított prototípus többek között azért is világújdonság, mert egy korábban már forgalomba került gyógyszer módosításá...
2015-01-30 20:02:29
Tallóztam
... folyamata legtöbbünknél nem tökéletes. Ez leglátványosabban a zsíros bőrűeknél figyelhető meg, megvastagodás (hiperkeratinizáció) formájában. A bőrlégzés és a faggyú ürülése romlik, ami kedvezőtlen a bőrben zajló oxigént igénylő biokémiai folyamatok számára. Szembetűnő jelei: sápadt, fakó szín, leváló korpapikkelyek, mitesszerek, gyulladásos folyamatok, értágulatok.
Nyár végé...
2014-10-19 13:42:26
Kulcs a kortalan szépséghez?
... folyamata legtöbbünknél nem tökéletes. Ez leglátványosabban a zsíros bőrűeknél figyelhető meg, megvastagodás (hiperkeratinizáció) formájában. A bőrlégzés és a faggyú ürülése romlik, ami kedvezőtlen a bőrben zajló oxigént igénylő biokémiai folyamatok számára. Szembetűnő jelei: sápadt, fakó szín, leváló korpapikkelyek, mitesszerek, gyulladásos folyamatok, értágulatok.
Nyár végé...
2014-10-17 17:43:40
Levélzöldségek szerepe a táplálkozásban
... maréknyi levelet. Őszibarackkal, mentalevéllel és egy kevés mézzel kiváló!

Ha gyakran, illetve ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, akkor az oxálsav- és a káliumbioxalát-tartalma kedvezőtlenül hathat a szervezetre, ezért mértékletes fogyasztása ajánlott - főleg kisgyermekeknél.

Kapor, kerti (Anethum graveolens L.)

A kapor ismert kerti zöldfűszer...
2014-06-27 09:07:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Horváth, egészségtelen élelmiszerek, villámcsapás veszélyei, ellene való, nemzetközi csoport, kortalan szépséghez, szívbetegségek kialakulásának, jelenlegi protokoll, kedvezőtlen tendenciát, lakosság becsült, minisztérium kitért, hazai élelmiszergyártók, kedvezőtlen élettani, rendeleti határértékeknek, idei mennyiség, belföldi étkezési, kedvezőtlen időjárással, alternanciával magyarázta, júniusi jégeső, levegőbe kerül, környezete potenciáljától, villámcsapások célpontjává, fémtüskék ilyenkor, közvetlen veszély, savasságának foka, tejzsiradékok struktúrája, sejt szövetszerkezete, élettani szempontból, vizsgálati alanyoknak, mikrohullámos étel, normál tartomány, élővilág szempontjából, alacsony vízszint, magasabb szintre, hetvenes években, világszerte jelenleg, forgalomból kedvezőtlen, projekt során, zsíros bőrűeknél, faggyú ürülése, bőrben zajló, kevés mézzel, kapor ismert, szövetszerkezete, helyettesítették, távérzékeléssel, négyzetkilométe, megakadályozzuk, kisgyermekeknél, határértékeknek,
© 2013 TVN.HU Kft.