Belépés
Mazsola - a gyógyító
... hátránya, hogy mivel szárított, a cukortartalom magasabb benne. Ha nem a kedvencünk és nehezünkre esik magában fogyasztani, keverjük a szárított gyümölcsöt a reggeli müzlinkbe, joghurtba, kefirbe, együtt könnyebben elfogyasztjuk. Jótékony hatásait ugyanis kár lenne mellőznünk az életünkből!

Az aszalt szőlő, a mazsola ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a fris...
2024-02-17 20:58:01
Fokhagyma, mint vérnyomáscsökkentő csodaszer
... recept szerint 0,5 dl tejbe kell a kivonatot csöpögtetni. Egy kardiológus főorvos szerint a tejet nem kedvelő (pl. mert egyeseknek hasmenést okoz, vagy akármilyen egyéb ok miatt) kúrázók kefirben vagy joghurtban vegyék be.

A kúra kezdetén : reggel 1 csepp, délben 2 csepp, este 3 csepp-majd fokozatosan egy-egy cseppszámmal növeljük ( tehát 2.nap: 4-5-6 csepp stb) a 6.na...
2024-01-21 23:13:54
Vaspótlás természetes forrásokból
A vas szervezetünk egyik legfontosabb, a vérünk vörös színét is biztosító hemoglobin alkotóeleme, és szerepe rendkívül fontos: az oxigén sejtjeinkhez való eljuttatásában, vagyis a szervezetünk teljes oxigén ellátottságában segédkezik. Ha testünk hiányt szenved belőle, az a hemoglobin szint csökkenését és vérszegénységet is eredményezhet, mely számos problémával jár. De hogyan pótol...
2023-12-18 22:24:37
A fertőzésekkel szemben – kefir
... Ezek a mikrobák felelősek olyan bioaktív vegyületek előállításáért, amelyek számos előnnyel vannak az egészségünkre, az emésztés javításától a koleszterinszint csökkentéséig.

A kefirben található baktériumok védelmet nyújthatnak a fertőzésekkel szemben. Ezt úgy teszik, hogy gátolják a szalmonella, a Helicobacter pylori és az E. coli baktériumok növekedését.

A...
2023-11-14 19:09:11
Új recept
A héten olvastam, hogy a csirkecombját pácoljuk be fokhagymás kefirbe és hagyjuk állni. Majd fűszerezés után némi olaj hozzáadásával süssük meg. Omlós lett a végeredmény! Ízre is tökéletes. Legközelebb sajtot is teszek majd rá! Mindig tanul valamit az ember és gyorsan elkészíthető!...
2023-07-30 13:52:04
Házi bőrápolás: hatékony bőrradírok, pakolások a spájzból
... készíthetünk. Szükséges hozzá valamilyen finomabb szemcséjű magőrlemény, például dió, mandula, zabpehely, vagy jó minőségű tengeri só, barna cukor. Keverjük ezeket növényi olajba, joghurtba vagy kefirbe. Az így kapott sűrű masszát finoman körkörös mozdulatokkal vigyünk fel a bőrre, majd töröljük le. Érzékeny bőrűek ne dörzsölő mozdulatokat, hanem tenyerükkel "pacsmagoló" mozdulato...
2021-08-31 21:00:57
Goji bogyó gyógyhatásai
... fogyasszuk?
A Goji bogyó őrleményt úgy kell használni, mint bármely más őrleményt. Hozzákeverhetjük más gyümölcsökhöz, belekeverhetjük gyümölcslevekbe, turmixitalokba, teába, joghurtba, kefirbe, belesüthetjük süteményekbe.

A Goji berry orvosi használatát először Kínában írták le i.u. az első században. Az élet meghosszabbítására fogyasztották.

Immunrend...
2020-10-18 00:08:37
Az orotsavról
... elengedhetetlenek, mint például a jelátvitelhez és biomechanikus reakciók katalizálásához.

A tápanyagokban is megtalálható az orotsav: az élesztőben és tejtermékekben, például a joghurtban, a kefirben, a túróban és az íróban. Az anyatej is rendkívül gazdag orotsavban, a juhtej pedig több mint 3-szor annyi orotsavat tartalmaz, mint a tehéntej.

Hatásai:
...
2020-01-30 21:10:27
Miért egészséges a kefír?
... fontosak a csontjainknak, fogainknak, izmainknak, idegeinknek és a pajzsmirigyünknek.
probiotikumokat tartalmaz. Ellentétben más tejtermékekkel (mint például a joghurt), a hagyományos kefirben a tejsavbaktériumok mellett élesztő és ecetsav-baktériumok is találhatók. Ezeknek különösen jótékony hatásuk van a vastagbél bélflórájára, kiiktatják a kórokozókat és erősítik az immunr...
2019-08-25 09:19:39
Házi kókuszkefír készítése


Bélflóránk egészségének megőrzésére, illetve helyreállítására, igen jótékony hatásúak a kefirben élő mikroorganizmusok, főleg kókusszal kombinálva.

Nézzük, hogyan készítsünk kefirt élő baktériumtenyészetből?

A kókuszkefír elkészítésének módja:|...
2019-07-21 22:46:52
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: fertőzésekkel szemben, cukortartalom magasabb, szárított gyümölcsöt, reggeli müzlinkbe, aszalt szőlő, mazsola ugyanolyan, kivonatot csöpögtetni, kardiológus főorvos, kúra kezdetén, vérünk vörös, oxigén sejtjeinkhez, szervezetünk teljes, mikrobák felelősek, emésztés javításától, koleszterinszint csökkentéséig, kefirben található, héten olvastam, csirkecombját pácoljuk, első században, juhtej pedig, hagyományos kefirben, tejsavbaktériumok mellett, vastagbél bélflórájára, kókuszkefír elkészítésének, hozzákeverhetjük, koleszterinszint, helyreállítására, tulajdonságokkal, vérszegénységet, probiotikumokat, ellátottságában, katalizálásához, belekeverhetjük, gyümölcslevekbe, tejtermékekkel, eljuttatásában, tejtermékekben, előállításáért, elkészítésének, turmixitalokba, cukortartalom, csökkentéséig, fertőzésekkel, csontjainknak, jelátvitelhez, tápanyagokban, eredményezhet, biomechanikus, elfogyasztjuk, mozdulatokkal, egészségünkre, belesüthetjük, fogyasztották, hozzáadásával, gyümölcsökhöz, csirkecombját,
© 2013 TVN.HU Kft.