|
|
|
... összegyúrni.
Nem ragadós tésztát kapsz, így nyújtáskor sem kell a deszkát lisztezned.( ha mégis ragacsos, pici liszttel formázd át)
Töltelék: 85 dkg mák, vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg kekszmorzsa., mazsola, őrölt fahéj, ízlés szerint szegfűszeg, sok-sok reszelt citrom- narancs héj.
Fél liter vízbe teszed a fent leírt cukrot, fűszereket, forrón öntöd a mákra... |
2021-10-03 19:36:48 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékeket.
Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a borral megpároljuk. Ha így túl leves lenne, tegyünk hozzá 1-2 ek. zsemlemorzsát, vagy kekszmorzsát.
1,5 dl fehérbort lábasba öntünk, hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A ... |
|
2018-11-03 16:00:59 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral.
A kekszes alaphoz a zabkekszet egy zacskóban, klopfolóval morzsásra törjük.
Összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A vajas kekszmorzsát egyenletesen belenyomkodjuk a kibélelt tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe.
A tejet a vaníliás cukorral forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg pici h... |
2018-05-30 12:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos réteg:
... |
|
2018-04-06 23:56:41 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál vaníliakivonat, vagy tasaknyi vaníliáscukor
Kezdjük azzal, hogy a tejszínt betesszük a mélyhűtőbe, mert csak alaposan lehűtve fogjuk tudni felverni.
A kekszmorzsát összekeverjük a (barna)cukorral és a fűszerrel, hozzákeverjük az olvasztott vajat és kipacsázzuk vele egy kapcsos tortaforma alját. Ha kivehető aljú piteformára sikerült véletlenül szer... |
|
2018-02-02 16:29:29 |
|
|
|
|
|
|
... mákkal.
hozzávalók / 6 adag
Tészta
30 dkg finomliszt
14 dkg vaj
3 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2 ek víz (kb.)
3 ek kekszmorzsa (a szóráshoz)
Sütőtökös réteg
70 dkg sütőtök
4 ek cukor
1 teáskanál gyömbér (friss)
1 teáskanál fahéj
Mákos réteg|... |
2017-11-25 20:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... baj ha egy kicsit megpirul ) majd amikor teljesen kihűlt, ledaráljuk vagy sodrófával morzsásra összetörjük.
Egy kb 25 x 25 cm - es tepsit vagy tálat folpacckal kibélelünk. A kekszmorzsa 3 / 4 - ét a 6 dkg olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
A meggyet összekeverjük a cukorral és kis lángon addig főzzük amíg egy kicsit ... |
2017-02-21 14:22:52 |
|
|
|
|
|
|
... tojás + 1 tojás - a kenéshez
- csipet só
- 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 70 - 80 dkg magozott meggy
- kb 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 15 dkg fahéjas kekszmorzsa ( elkészítése itt )
A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy közepesen ... |
2017-01-26 14:09:13 |
|
|
|
|
|
|
... törökmogyoró Krém: 500 g sajtkrém vagy mascarpone 40 dkg Nutella 3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín 10 dkg porcukor A tetejére: kb. 5 dkg pirított, tört törökmogyoró Elkészítése: A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekever- jük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a... |
2017-01-26 10:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... ragadós tésztát kapunk.
Osszuk két részre, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 15x30 cm-es nagyságú lapokra.
A tészta közepére, ahova majd a töltelék kerül szórjunk vékonyan lisztet/kekszmorzsát.
Az almás tölteléket alaposan nyomkodjuk ki (a kicsorgó lé nagyon finom almalé!), osszuk ketté, halmozzuk a tésztákra.
A tésztát egyik, majd másik oldalról hajtsuk rá a tölt... |
2016-12-01 12:46:30 |
|
|
|
|