|
|
|
... finom:))
30 dkg korpás liszt
1 cs. szárított élesztő
1/8 l tej
Keverjük össze a lisztet és az élesztőt. A tejet langyosítsuk meg. Gyúrjuk mindezt jól össze és letakarva kelesszük 30 percig. A formát vajazzuk ki.
1 kg liszt
0, 5 l langyos víz, benne 2 mokkáskanál só
12 evőkan... |
2017-01-03 12:05:11 |
|
|
|
|
|
|
... osszuk, késfok vastagsra nyujtjuk, tepsibe téve megkenjük lekvárral és be hintjük cukros darált dióval rá borítjuk a másik lapot ugyan úgy megkenjük, letakarjuk a harmadik tésztával 1 óráig kelesszük, kihülve bevonjuk.
Csokoládémáz: (Behuzás.)
2 szelet csokoládéhoz 5 d. kocka cukrot 2. evő kanál vízet adva tüzön adig keverünk míg a csokoládé elolvad, t... |
|
2015-11-20 09:38:35 |
|
|
|
|
|
|
... dagasztó programot) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.
Közben készítsük elő a tölteléket.
A sonkát vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és a tejföllel. (a ... |
2014-08-10 14:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... tészta darabokat , fektetve helyezzük a körbe rakott tészták széleihez , úgy hogy abból is egy kört alkossunk.
Miután kész vagyunk betakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen még kelesszük vagy 30 percet. ,
A tojássárgáját össze kavarjuk a tejjel, és ecsettel megkenjük a tészta tetejét egyenként. Ezután megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, vagy darabosra tört dióval. ... |
|
2013-09-15 22:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... tk. őrölt fahéj
5 dkg natúr mogyoró
Keverjük el a lisztet a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a tejjel - sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Kelesszük 1 órán át. A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a tésztához. Kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és felforrósított palacsintasütőben, vajon süssük mindkét olda... |
|
2013-08-28 17:39:37 |
|
|
|
|
|
|
... tk. őrölt fahéj
5 dkg natúr mogyoró
Keverjük el a lisztet a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a tejjel - sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Kelesszük 1 órán át. A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a tésztához. Kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és felforrósított palacsintasütőben, vajon süssük mindkét olda... |
2013-08-28 17:39:34 |
|
|
|
|
|
|
... meg és futtassuk fel benne az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, majd az élesztőt és a maradék vizet. 15 perc alatt alaposan dolgozzuk ki. Folpackkal takarjuk le és langyos helyen kelesszük (nyáron 9 órát, télen pedig 12-t).
Ha megkelt akkor egy gáztepsit olajozzuk és lisztezzük ki alaposan, majd a tésztát tegyük a tepsibe és az alaposan belisztezett kezünkkel igaz... |
2013-05-12 10:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk. Beletesszük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze, ha kell lágyíthatunk még tejjel. Kelesszük a duplájára, majd ha megkelt a tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát bevonunk alufóliával és kenjük be vajjal,majd rátekerjük a csík... |
2013-04-25 08:21:42 |
|
|
|
|
|
|
... pohár tejfö
csipet cukor
A feltéthez: szalonna, sonka, sajt, hagyma.
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, hagyjuk felfutni.Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztővel, és kelesszük a tésztát duplájára. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A tepsit fordítsuk meg,emeljük rá a tésztát. Kenjük meg tejföllel, sózzuk meg. A tetejére tegyünk sonkát, szalonnát, reszelt sajtot... |
2011-09-25 10:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... jól dolgozzuk össze és kb 5-10 percen át dagasszuk. felezzük el a tésztát, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a mazsolát, a másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport és mindkét adagot kelesszük a duplájára. (kb 1 óra)
Ha megkeltek, akkor a tésztákat sodorjuk külön-külön "kígyókká", majd tekerjük össze a két kígyót, hogy egy 2 színű fonat legyen belőle. Olyan hosszú legyen, h... |
2011-09-10 13:47:09 |
|
|
|
|