Belépés
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat őrizetbe vette a donyecki szakadárok egyik volt "miniszterét"
... akkori "kormányában" töltötte be a miniszteri tisztet. Borodaj egyes források szerint már a Krím Oroszországhoz csatolása felett is bábáskodott, majd jelentős szerepet játszott a kelet-ukrajnai konfliktus kirobbantásában, s a válság legelején, 2014 májusa és augusztusa között a Donyecki Népköztársaság "miniszterelnöke" volt.
Ivakin miután lemondott "miniszteri" posztjáról, üz...
2020-01-29 15:41:52
Ukrán válság - Tavaly is több százan haltak meg a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban
... adatok alapján áprilisban estek el egy hónap alatt a legtöbben (15-en), valamint júliusban és szeptemberben (14, illetve 13 ember).
Az ukrán katonai felderítés adatai szerint a kelet-ukrajnai szakadár oldalon 619-en vesztették életüket és 939-en szenvedtek különböző súlyú sérüléseket.
Az Obozrevatyel hírportál emlékeztetett arra, hogy Vadim Prisztajko ukrán külügyminis...
2020-01-02 12:40:49
Ukrán válság - Befejeződött a fogolycsere Kijev és a donyec-medencei szakadárok között
... történő végrehajtásáról a "normandiai négyek" vagyis Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország december 9-i párizsi csúcstalálkozóján született megállapodás. Ezt követően a kelet-ukrajnai válság rendezésével foglalkozó háromoldalú, azaz Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoport hétfőn egyezett meg a fogolycsere feltételeiről.
Kijev és a...
2019-12-29 17:20:59
Ukrán válság - Megkezdődött a fogolycsere Kijev és a Donyec-medencei szakadárok között
... történő végrehajtásáról a "normandiai négyek" vagyis Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország december 9-i párizsi csúcstalálkozóján született megállapodás. Ezt követően a kelet-ukrajnai válság rendezésével foglalkozó háromoldalú, azaz Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoport hétfőn egyezett meg a fogolycsere feltételeiről.
Kijev és a...
2019-12-29 13:05:03
Ukrán válság - Újabb fogolycseréről állapodtak meg a minszki összekötő csoportban
... történő végrehajtásáról a "normandiai négyek" vagyis Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország december 9-i párizsi csúcstalálkozóján született megállapodás.
Kijev és a kelet-ukrajnai szakadárok között legutóbb nagy szabású fogolycsere 2017 decemberében volt, akkor a szakadár területeken fogva tartottak közül 73-an nyerték vissza a szabadságukat, cserébe értük 233 s...
2019-12-23 17:56:52
Ukrán válság - Zelenszkij: csak ukrán ellenőrzés alatt lehet választásokat tartani a Donyec-medencében
...
Az ukrán elnöki hivatal tájékoztatása szerint Zelenszkij szerdán a kelet-ukrajnai frontvonalnál lévő Sztanicja Luhanszka településre látogatott, oda, ahol a szemben álló felek először hajtottak végre még a nyáron csapatszétválasztást, s ott beszélt arról, milyen kérdéseket kíván felvetni a párizsi találkozón.
Ismételten kiemelte, hogy a normandiai csúcson tárgyalni akar ...
2019-11-20 17:42:24
Az ukrán elnök konkrét eredményeket vár a normandiai csúcstól
... konkrét határidőket tervez elővezetni a Párizsban tartandó csúcsértekezleten a Donyec-medence egyes területeinek megszállásának megszüntetésére, valamint az összes, orosz illetve kelet-ukrajnai szakadár területen politikai okból bebörtönzött vagy fogságban lévő ukrán állampolgár szabadon bocsátására vonatkozóan.
"Nemcsak beszélnünk kell róla. Meg kell állapodnunk területeink ...
2019-11-19 14:12:31
Ukrán válság - Az ENSZ adatai szerint már több mint háromezer halálos polgári áldozata van a Donyec-medencei vá
... szolgáltatásoktól.
Az ENSZ Közgyűlés szeptember végén tartott ülésszakán mondott beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök emlékeztetett arra, hogy a világszervezet adatai alapján a kelet-ukrajnai válság összes halálos áldozatának (civileknek és katonáknak) a száma már meghaladta a 13 ezret, a sérülteké pedig mintegy 30 ezer.
Közben vasárnap az ukrán Egyesített Erők Pa...
2019-11-03 19:01:54
Ukrán válság - Zelenszkij a szakadár területeken élők átjárásának könnyítésére utasította a kormányt
... Donyec-medencében élők könnyített eljárással kapjanak orosz állampolgárságot, mikö...
2019-10-07 14:41:37
Ukrán válság - Merkel: meg lehet tartani a normandiai négyek újabb csúcstalálkozóját
... státusáról kötött megállapodás azt jelenti, hogy sikerült megtenni egy lépést, amelyet sok további lépésnek kell követnie.
Ezért még nem kerülhet napirendre az Oroszországgal szemben az ukrajnai tevékenysége miatt elrendelt európai uniós szankciók visszavonásának ügye, de teljesültek a normandiai négyek újabb csúcstalálkozójának feltételei - tette hozzá.
A helyszín Pár...
2019-10-02 17:32:34
1 2 3 .....................68 69 ...........102 103 ..........136 137 138 
Címkék: Ukrán Biztonsági Szolgálat, Krím Oroszországhoz, Donyecki Népköztársaság, Vadim Prisztajko, Sztanicja Luhanszka, ENSZ Közgyűlés, Volodimir Zelenszkij, Egyesített Erők Pa, donyecki szakadárok, fogolycsere Kijev, donyec-medencei szakadárok, minszki összekötő, ukrán elnök, normandiai csúcstól, szakadár területeken, normandiai négyek, miniszteri tisztet, kelet-ukrajnai konfliktus, válság legelején, hónap alatt, ukrán katonai, kelet-ukrajnai szakadár, kelet-ukrajnai válság, fogolycsere feltételeiről, kelet-ukrajnai szakadárok, ukrán elnöki, kelet-ukrajnai frontvonalnál, szemben álló, párizsi találkozón, normandiai csúcson, világszervezet adatai, sérülteké pedig, ukrán Egyesített, ukrajnai tevékenysége, állampolgárságot, megszüntetésére, végrehajtásáról, visszavonásának, miniszterelnöke, kirobbantásában, fogolycseréről, oroszországhoz, világszervezet, oroszországgal, népköztársaság, megszállásának, választásokat, tájékoztatása, frontvonalnál, franciaország, feltételeiről, képviselőiből, emlékeztetett,
© 2013 TVN.HU Kft.