Belépés
Milyen ételhez milyen fűszer?
Fűszerkalauz
Mihez - mit?
Levesek
Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma,
fokhagyma, citrom.

Bor: fahéj, citrom, szegfűszeg.
Borscs: feketebors, vöröshagyma, petrezselyemgyökér, citrom, babérlevél,
fokhagyma.
Becsinált: petrezselyemzöld, paprika, vöröshagyma, citrom, pasztinák.
Borjú- vagy ...
2008-12-01 23:10:13
A kóser konyha
ŰŰELŐÉTELEK
Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz)

Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.
A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a kóserított, összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről...
2008-12-01 23:00:02
Húspótlók, feltétek
Aloo Pasanda

Hozzávalók:
6-8 közepes méretű főtt, hámozott burgonya
1 csésze túró
1 csésze kockára vágott hagyma
1 teáskanálnyi zúzott zöld chili
1 teáskanálnyi zúzott gyömbér
1 teáskanálnyi fokhagymakrém
1 evőkanálnyi kesudió
1 evőkanálnyi mazsola
4 teáskanálnyi olaj
bors

a mártáshoz:
25 dkg paradicsomp...
2008-11-30 10:44:24
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Fõételek
Főételek

Rántott csirke
Hozzávalók: 3 db 50-55 dkg-os csirke, 3 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, 12 dkg liszt, só, zsír, zöldpetrezselyem.
A megtisztított csirkéket megmossuk, ruhával leszárítjuk és feldaraboljuk. Ha a csirke kicsi, négy darabba, ha nagyobb, nyolc darabba vágjuk. A májat és a zúzát a szárnyába tesszük. A májat villával megszurkáljuk, hogy...
2008-11-29 17:16:59
Levesek
Levesek

Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 db ananászkonzerv (darabolt )
1db barackbefőtt
1 db meggybefőtt
1 cs vanília pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej

Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.(A barackot kisebb kockára vágom ). Tes...
2008-11-29 17:16:12
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Elsavasodás
Elsavasodás
2008-07-22 21:30:19, Kedd

A test mindent megtesz azért, hogy mentse magát a savas salakanyagoktól és megőrizze a vérben az egyensúlyt. A felesleges savak a kötőszövetben tárolódnak: az itt lévő sejtek ellenállóbbak és masszívak, nem okoznak bennük olyan nagy kárt. A raktározódásuk addig tart amíg a vese fel nem dolgozza. A másik kiválasztó szer...
2008-11-27 21:03:38
Főételek
...
Rántott csirke
Hozzávalók: 3 db 50-55 dkg-os csirke, 3 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, 12 dkg liszt, só, zsír, zöldpetrezselyem.
A megtisztított csirkéket megmossuk, ruhával leszárítjuk és feldaraboljuk. Ha a csirke kicsi, négy darabba, ha nagyobb, nyolc darabba vágjuk. A májat és a zúzát a szárnyába tesszük. A májat villával megszurkáljuk, hogy a forró zsírban ne frö...
2008-11-27 20:27:20
LÉKÚRA-méregtelenítés!!!!!!!!!
... Lékúra

Manapság a lékúra óriási divat, a címlapokon hírességek kortyolgatják a gyümölcsleveket. Ez persze egyúttal több millió dolláros üzlet, aminek - mint minden másnak várhatóan hamar leáldozik a napja, hasonlóan a többi őrülethez.

Ennek a divatnak az a lényege, hogy mivel a főzés elpusztítja a gyümölcsökben és zöldségekben levő vitaminokat,...
2008-11-23 18:14:18
1 2 3 ....................127 128 ..........191 192 ........236 237 238 ...254 255 256 
Címkék: Aloo Pasanda, kóser konyha, tojást apró, zsírban megpároljuk, apróra vágott, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, megtisztított csirkéket, csirke kicsi, szárnyába tesszük, májat villával, összes gyümölcsöt, barackot kisebb, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, test mindent, savas salakanyagoktól, felesleges savak, kötőszövetben tárolódnak, raktározódásuk addig, másik kiválasztó, forró zsírban, lékúra óriási, címlapokon hírességek, többi &#245, zöldpetrezselyem, petrezselyemzöld, gyümölcsleveket, salakanyagoktól, ananászkonzerv, méregtelenítés, csirkemellfilé, raktározódásuk, tartósították, gyümölcseiket, fokhagymakrém, feldaraboljuk, ellenállóbbak, megszurkáljuk, megtisztított, gyümölcsleves, kortyolgatják, gyümölcsökben, kötőszövetben, cukrászmester, pirospaprika, zsemlemorzsa, teáskanálnyi, sajtreszelőn, gyümölcsöket, barackbefőtt, csirkefasírt, fűszerkalauz, szerecsendió, zöldségekben, leszárítjuk, űűelőételek,
© 2013 TVN.HU Kft.