Belépés
Cipóban sült csülök


Régebben minden Húsvétkor cipóban sült csülök került az asztalunkra. Ez évben újra megsütöm. (Vigyázzatok, hogy a csülök friss, jó illatú legyen.) Én egyszer megjártam...

Burgonyás cipóban sült csülök

Hozzávalók:

7 g (1 csomag) szárított sütőélesztő
350 g (6,5 dl) finom- vagy kenyérliszt
120 g héjában főtt, melegen áttört...
2008-03-12 11:16:40
Otthon sütött kenyér
Otthon sütött kenyér

Hozzávalók:

1kg kenyérliszt, de finomlisztből is sütöttem már. BL55-ös
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1-2 tk só
1 dl tej a kelesztéshez
víz
( ha tovább tart mint egy nap akkor lehet bele tenni egy db főtt áttört burgonyát is)

Elkészítés:

Az tejet langyosítom, beleteszem az élesztő...
2008-02-10 19:28:44
Gépi házikenyér
Gépi házikenyér

Hozzávalók:

60 dkg kenyérliszt(nekem a metros félbarna vált be)
350 ml viz
50 gr vaj(70 %)
12gr só
1,5 kismérő cukor
ízesítésnek darált lenmag vagy szezámmag stb

Elkészítés:

A hozzávalókat betöltöd a gépba(alúlra a folyadék!),normálprogrammal (3 20)megsütöd
...
2008-02-10 18:38:02
Vajas toastkenyér
Vajas toastkenyér

Hozzávalók:

320 ml víz
45 dkg BL-80-as kenyérliszt (vagy BL-55-ös búzaliszt)
1 evőkanál sikér
1 evőkanál tejsavópor
1,5 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg puha vaj
1,5 kiskanál instant élesztő


A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a l...
2008-02-04 21:31:31
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Hozzávalók:

300 ml langyos víz
1 evőkanál olaj
1 kiskanál ecet
50 dkg fehér BL-80-as kenyérliszt [vagy sima, BL-55-ös fehér liszt, sikérrel (1 evőkanál), esetleg tejsavóporral (1 evőkanál)]
1,5 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál instant élesztő

A hozzávalókat a megadott sorrendben ...
2008-02-04 21:30:30
Sokmagvas tönkölykenyér
Sokmagvas tönkölykenyér

Hozzávalók:

240 ml tej
1 tojás
2 kiskanál olívaolaj
1 evőkanál méz
280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
40 g búzasikér a liszthez keverve,
100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
1,5 kiskaná...
2008-02-04 21:29:14
Kenyérsütő géphez
Tuti tippek és receptek kenyérsütő géphez

A frissen sült kenyér illata semmihez nem fogható. A ropogós héj alatt megbúvó lágy, langyos kenyérbél egész egyszerűen mennyei manna. S ha mindezt otthon állítjuk elő, abban is biztosak lehetünk, milyen alapanyagokból áll össze mindennapi kenyerünk.


Van, aki laposan, van, aki gömbölyű, apróbb buciként kés...
2008-02-04 21:26:13
sütemény
Házi mézeskalács
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 0.5 kg kenyérliszt, 0.5 csomag sütőpor, 3 tojás, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál törött fahéj és szegfűszeg
A lisztben elkevert sütőport, cukrot, tojást, mézet, törött fahéjat és törött szegfűszeget összegyúrjuk, és rövid ideig pihentetjük. Azután a gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszag...
2008-01-12 11:40:53
Tipp a konyhatündéreknek ;-)
Liszt

A LISZT ELŐKÉSZÍTÉSE A lisztet felhasználás előtt mindig átszitáljuk, hogy az összetapadt szemcsék elváljanak egymástól. Ehhez az elérhető legsűrűbb szitát célszerű választani, s egy tésztánál vagy kenyérnél a 2-3-szori átrostálás sem számít túl soknak. Arra is figyelni kell (különösen a kelttésztáknál), hogy a liszt ne legyen túl hideg; ha szobahőmérsékletű, az ép...
2007-09-28 22:31:56
Fehér kenyér készítése
Blogom Kondor István
1959.07.29
Offline
"Nevetséges és szomorú, mily nehezen tanuljuk meg a türelmet és okosságot."


Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim

Kenyér készítés
2006-12-10 00:51:39, Vasárnap

Fehérkenyér: (Lásd a fotósorozatban)

50 ml langyos vízben, beleteszünk, 2 kismér...
2006-12-10 10:27:49
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: LISZT ELŐKÉSZÍTÉSE, Kondor István, csülök friss, tejet langyosítom, metros félbarna, hozzávalókat betöltöd, megadott sorrendben, liszthez keverve, frissen sült, lisztben elkevert, lisztet felhasználás, összetapadt szemcsék, elérhető legsűrűbb, tésztánál vagy, 2-3-szori átrostálás, normálprogrammal, kelttésztáknál, fotósorozatban, alapanyagokból, tejsavóporral, finomlisztből, tönkölykenyér, hozzávalókat, előkészítése, tönkölyliszt, összegyúrjuk, felhasználás, szegfűszeget, kelesztéshez, gyúródeszkán, vastagságúra, átszitáljuk, vigyázzatok, toastkenyér, összetapadt, langyosítom, kenyérliszt, ízesítésnek, mézeskalács, sütőélesztő, pihentetjük, asztalunkra, fehérkenyér, beleteszünk, sorrendben, egyszerűen, videótáram, ismerőseim, elkészítés, kávéskanál, hozzávalók, házikenyér, mindennapi, kenyérsütő, beleteszem, tejsavópor, rétesliszt, szegfűszeg, napraforgó, átrostálás, kinyújtjuk, nevetséges, elváljanak, választani, sokmagvas, egymástól, különösen, kenyérbél, húsvétkor, burgonyás, megjártam,
© 2013 TVN.HU Kft.