|
|
|
Régebben minden Húsvétkor cipóban sült csülök került az asztalunkra. Ez évben újra megsütöm. (Vigyázzatok, hogy a csülök friss, jó illatú legyen.) Én egyszer megjártam...
Burgonyás cipóban sült csülök
Hozzávalók:
7 g (1 csomag) szárított sütőélesztő
350 g (6,5 dl) finom- vagy kenyérliszt
120 g héjában főtt, melegen áttört... |
2008-03-12 11:16:40 |
|
|
|
|
|
|
Otthon sütött kenyér
Hozzávalók:
1kg kenyérliszt, de finomlisztből is sütöttem már. BL55-ös
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1-2 tk só
1 dl tej a kelesztéshez
víz
( ha tovább tart mint egy nap akkor lehet bele tenni egy db főtt áttört burgonyát is)
Elkészítés:
Az tejet langyosítom, beleteszem az élesztő... |
|
2008-02-10 19:28:44 |
|
|
|
|
|
|
Gépi házikenyér
Hozzávalók:
60 dkg kenyérliszt(nekem a metros félbarna vált be)
350 ml viz
50 gr vaj(70 %)
12gr só
1,5 kismérő cukor
ízesítésnek darált lenmag vagy szezámmag stb
Elkészítés:
A hozzávalókat betöltöd a gépba(alúlra a folyadék!),normálprogrammal (3 20)megsütöd
... |
2008-02-10 18:38:02 |
|
|
|
|
|
|
Vajas toastkenyér
Hozzávalók:
320 ml víz
45 dkg BL-80-as kenyérliszt (vagy BL-55-ös búzaliszt)
1 evőkanál sikér
1 evőkanál tejsavópor
1,5 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg puha vaj
1,5 kiskanál instant élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a l... |
|
2008-02-04 21:31:31 |
|
|
|
|
|
|
Fehér kenyér
Hozzávalók:
300 ml langyos víz
1 evőkanál olaj
1 kiskanál ecet
50 dkg fehér BL-80-as kenyérliszt [vagy sima, BL-55-ös fehér liszt, sikérrel (1 evőkanál), esetleg tejsavóporral (1 evőkanál)]
1,5 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál instant élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben ... |
|
2008-02-04 21:30:30 |
|
|
|
|
|
|
Sokmagvas tönkölykenyér
Hozzávalók:
240 ml tej
1 tojás
2 kiskanál olívaolaj
1 evőkanál méz
280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
40 g búzasikér a liszthez keverve,
100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
1,5 kiskaná... |
2008-02-04 21:29:14 |
|
|
|
|
|
|
Tuti tippek és receptek kenyérsütő géphez
A frissen sült kenyér illata semmihez nem fogható. A ropogós héj alatt megbúvó lágy, langyos kenyérbél egész egyszerűen mennyei manna. S ha mindezt otthon állítjuk elő, abban is biztosak lehetünk, milyen alapanyagokból áll össze mindennapi kenyerünk.
Van, aki laposan, van, aki gömbölyű, apróbb buciként kés... |
2008-02-04 21:26:13 |
|
|
|
|
|
|
Házi mézeskalács
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 0.5 kg kenyérliszt, 0.5 csomag sütőpor, 3 tojás, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál törött fahéj és szegfűszeg
A lisztben elkevert sütőport, cukrot, tojást, mézet, törött fahéjat és törött szegfűszeget összegyúrjuk, és rövid ideig pihentetjük. Azután a gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszag... |
2008-01-12 11:40:53 |
|
|
|
|
|
|
Liszt
A LISZT ELŐKÉSZÍTÉSE A lisztet felhasználás előtt mindig átszitáljuk, hogy az összetapadt szemcsék elváljanak egymástól. Ehhez az elérhető legsűrűbb szitát célszerű választani, s egy tésztánál vagy kenyérnél a 2-3-szori átrostálás sem számít túl soknak. Arra is figyelni kell (különösen a kelttésztáknál), hogy a liszt ne legyen túl hideg; ha szobahőmérsékletű, az ép... |
2007-09-28 22:31:56 |
|
|
|
|
|
|
Blogom Kondor István
1959.07.29
Offline
"Nevetséges és szomorú, mily nehezen tanuljuk meg a türelmet és okosságot."
Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim
Kenyér készítés
2006-12-10 00:51:39, Vasárnap
Fehérkenyér: (Lásd a fotósorozatban)
50 ml langyos vízben, beleteszünk, 2 kismér... |
2006-12-10 10:27:49 |
|
|
|
|