Belépés
Kifosztotta és hagyta meghalni kerekesszékes lakótársát egy pár
...
A rendőrség a párt és harmadik társukat - aki ismeretlen helyen tartózkodik - nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja.
A közlemény szerint a bűncselekmény idején 69 éves sértett mindkét lábát korábban amputálták, a férfi tolószékkel közlekedett, a családjával összeveszett, alkoholista volt. Ugyanabban az albér...
2019-10-02 17:11:55
Design Terminal: 9 új startuppal indul az őszi mentorprogram
... valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak.
Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a terhességgondozást a PregnaScan alkalmazással megújító E-Med4All, a kerekesszékes közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.
A tehetséggondozó programot a hazai és nemzetközi...
2019-10-01 13:31:26
Kerekesszékes vívó-vb - Öt éremmel zártak a magyarok
... összeállítású tőrcsapat győzelme sporttörténelmi jelentőségű volt, mert - amint arra beszámolójában Nemcsik Zsolt szakágvezető emlékeztetett - korábban még egyetlen magyar együttes sem nyert kerekesszékes vívó-vb-n aranyérmet. A szakvezető hozzátette, csak a paralimpiai számokat figyelembe véve az éremtáblázaton a negyedik helyen végzett a válogatott.
A női tőrcsapat sporttör...
2019-09-23 13:41:49
Kerekesszékes vívó-vb - Világbajnok a női tőrcsapat
...
A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású válogatott a hazai szövetség tájékoztatása szerint a negyeddöntőben 45-40-re verte a kínai csapatot, majd az oroszokat 45-37-re, végül a fináléban fordulatos és végig kiélezett küzdelemben a hongkongiakat 45-44-re múlta felül.
A Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor ...
2019-09-22 18:12:42
Kerekesszékes vívó-vb - Bronzérmes a magyar női párbajtőrcsapat
...
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világranglista negyedik helyezettjeiként csak a negyeddöntőben kezdtek a magyarok, és ott szoros csatában, 45-37-re múlták felül Lengyelországot. Az elődöntőben Kína fölényes, 45-27-es győzelmet aratott a magyarok ellen, akik a bronzmeccsen Thaifölddel szemben elért 45-32-es sikerrel, és az így elért harmadik hellyel kárpótolták magu...
2019-09-21 16:42:45
Kerekesszékes vívó-vb - Magyar ezüst- és bronzérem
...
A csapattól kapott beszámoló alapján Mező Boglárka női kardozók B kategóriájában állhatott fel a dobogó második fokára, ami pályafutása legjobb eredménye, egyben közelebb került a tokiói paralimpiai kijutáshoz.
Krajnyák - aki a keddi nyitónapon címvédőként tőrben a kilencedik volt - a női párbajtőrözők A kategóriás küzdelmeiben lett ezúttal harmadik.
Osváth Richárd ...
2019-09-18 16:32:03
Kerekesszékes vívó-vb - Magyar ezüstérem a nyitónapon
... szám másik magyarja, a címvédőként érkezett Krajnyák Zsuzsanna gyengébb napot fogott ki és a kilencedik helyen végzett.
A megnyitón beszédet mondott Szekeres Pál, a Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportolói Szövetség (IWAS) kerekesszékes bizottságának elnöke, aki sportolói pályafutása során - egyedüliként a világon - olimpiai és paralimpiai érmet is nyert. Előbbit ráadás...
2019-09-17 17:15:33
Tokió 2020 - A NUBU öltözteti a magyar olimpikonokat és paralimpikonokat
... mutatott be.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kifejtette, hogy a fogyatékkal élő sportolók miatt olyan szempontokat is figyelembe kellett venni, hogy például egy kerekesszékes versenyzőnél különösen kényelmesnek kell lennie a ruhaujjnak.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán tartott eseményen a Nanushka, a Nubu és a Tomcsanyi ruhatervező cég kollekc...
2019-09-12 14:31:43
Szombaton ismét Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök terén
... olyan legendákkal találkozhatnak, mint Gellér Sándor vagy Losonczy Árpád. Hozzáfűzte: a tolerancia jegyében, az NKM támogatásával idén már hat csapat részvételével szerveznek tornát a kerekesszékesek számára.
A Magyar Kosárlabdázás Napjának egyik leglátványosabb eseménye a szombaton 12 órától kezdődő Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, a BuDunkPest lesz. Takács Áron fősze...
2019-09-10 16:12:44
Augusztus 20. - Levélben tájékoztatták a fogyatékkal élőket
... percenként, minden egész óra és óra 30-kor indulnak. A Kossuth Lajos térről 7:10 és 22:10 között 30 percenként, a buszok minden óra 10 és 40-kor indulnak.
Az állami ünnepségre érkező kerekesszékesek és kísérőik számára fenntartott hely a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor és a Parlament épülete között található.
A mozgáskorlátozott emberek számára biztosított ...
2019-08-17 10:53:11
1 2 3 ......22 23 ...34 35 ...44 45 46 
Címkék: Design Terminal, Magyar Kosárlabdázás Napja, Nemcsik Zsolt, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor, Szekeres Pál, Nemzetközi Kerekesszékes, Amputált Sportolói Szövetség, Szabó László, Magyar Paralimpiai Bizottság, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Gellér Sándor, Losonczy Árpád, Magyar Kosárlabdázás Napjának, Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, Takács Áron, Kossuth Lajos, Andrássy Gyula, őszi mentorprogram, magyar olimpikonokat, fogyatékkal élőket, közlemény szerint, bűncselekmény idején, férfi tolószékkel, családjával összeveszett, elmúlt évek, kerekesszékes közlekedését, energiatermelő utcaburkolatot, sürgősségi betegellátást, tehetséggondozó programot, szakvezető hozzátette, paralimpiai számokat, negyedik helyen, hazai szövetség, negyeddöntőben 45-40-re, kínai csapatot, oroszokat 45-37-re, fináléban fordulatos, hongkongiakat 45-44-re, magyar szövetség, világranglista negyedik, negyeddöntőben kezdtek,
© 2013 TVN.HU Kft.