Belépés
Öskü - kerektemplom,

A Bakony lábánál, a Balaton-felvidéktől nem messze, Öskün található a máig izgalmas látványosságnak tartott kerektemplom, ami az egyik legrégebbi templom az országban.
A Bakony lábánál elterülő karsztos fennsík egyik sziklás dombjára építették meg a különleges kupolájá...
2023-08-28 22:03:12
Ha erős a hitünk, erős lesz a jövőbe vetett reményünk is.
Ha erős a hitünk, erős lesz a jövőbe vetett reményünk is.

A napokban elkészült a balatonfüredi Kerektemplom felújítása, melynek köszönhetően új szigetelést kapott és megújult az altemplom is.
A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásából a templom mellett, az elmúlt időszakban, felújították a szomszédságban található Jókai Villát, a Vaszary Villa kertjét, a ,,Sellő...
2023-06-21 08:15:47
Öskü község temploma
... lehettek.
A község eredeti neve Őskő, valaha a Szalók nemzetség birtokában volt. A 15. század közepén az Újlakiak birtoka lett, akik várkastélyt is építettek a faluban.
A kerektemplom a sekrestye kivételével - az XV. századi - eredeti állapotában áll, amilyennek épült a XI. században egy római őrtoronyra. (Kiugró lábazata a római korból való, s valószínűleg ő...
2022-04-20 18:34:26
Átadták a felújított esztergomi kerek templomot
... áldotta meg december 9-én
...........
Erdő Péter a szentmise homíliájában arról beszélt: a kerektemplom Esztergom egyik jelképe, az ismét régi fényében ragyogó ,,kupola csillogása pedig így, karácsony előtt, talán a legszebb dísz ennek a közösségnek a karácsonyfáján".
A kupola ...
2018-12-10 16:27:37
Átadták a felújított esztergomi kerektemplomot
...
Erdő Péter a szentmise homíliájában arról beszélt: a kerektemplom Esztergom egyik jelképe, az ismét régi fényében ragyogó "kupola csillogása pedig így, karácsony előtt, talán a legszebb dísz ennek a közösségnek a karácsonyfáján".
A kupola "szelíd csillogásával otthonosságot áraszt", olyan, mint a "családi tűzhely, amely körül jó együtt lenni" - tette hozzá.
Erdő Pét...
2018-12-09 12:31:17
A Vértesi Erdő Zrt. új rendőrlakásokat tervez Tatabányán
... Jövőre a termelt mennyiség elérheti a 160 ezer tonnát.
A Vértesi Erdő Zrt. idén megvásárolta a 12. századi kerekszenttamási templomromot. A román stílusban épült, vastag falú kerektemplom Gánt és Zámoly között egy domboldalon található, a felújítást követően zarándokhellyé, a vallásos turizmus célpontjává válhat.
A Vértes erdeihez kötődő szellemi és kulturális értékek me...
2017-01-07 07:04:22
Badiny Jós Ferenc : Ősvallásunk nyomában
... gondolkodóba kell hogy ejtse a szakembereket. Újra és újra felvetődik ugyanis a kérdés: milyen megszorításokkal tekinthető lényegileg azonosnak az az "egyház", amelynek liturgiája a kerektemplom-formát mint határozott és nagyon is célratörő funkcionális formát létrehozta azzal a másikkal, amelyik tűri ugyan, de ha egyáltalán meghagyja eredett formájában és nem told hozzá hosszajtó...
2015-04-07 14:56:23
Megkezdődött az esztergomi Szent Anna-templom felújítása
... százmillió forintra becsülte a teljes renoválás költségét. A munkálatokat az anyagi források megszerzésének függvényében bontják szakaszokra.
A Szent Anna-templom, közismertebb nevén Kerektemplom tervezője Packh János, aki később az esztergomi bazilika építését vezette. Az építész ezen modellezte a bazilika nagyobb méretű kupoláját.
A templom építését Rudnay Sándor herce...
2015-01-27 13:52:14
Balog: a politikának is szüksége van magaslatokra
... hétköznapokon: innen, a templom magasából látjuk azt, hogy honnan jövünk, és azt is láthatjuk, hogy hová megyünk - mondta.
A Magyarországon egyedülálló, 173 éve épült szilvásváradi kerektemplom külső felújítására 2012 végén pályázott az egyházközösség. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal uniós forrásból 26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, ezt az...
2014-10-19 19:43:08
Műemlékmentési programot hirdettek Zalában
... képe országos viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű. Közel félezer orsz...
2014-04-17 19:35:14
1 2 3 
Címkék: Vértesi Erdő Zrt, Badiny Jós Ferenc, Szent Anna-templom, Magyar Turisztikai Ügynökség, Jókai Villát, Vaszary Villa, Erdő Péter, Erdő Pét, Packh János, Rudnay Sándor, Vidékfejlesztési Hivatal, jövőbe vetett, felújított esztergomi, esztergomi Szent, máig izgalmas, egyik legrégebbi, különleges kupolájá, napokban elkészült, balatonfüredi Kerektemplom, templom mellett, elmúlt időszakban, szomszédságban található, község eredeti, sekrestye kivételével, római őrtoronyra, római korból, szentmise homíliájában, kerektemplom Esztergom, ismét régi, legszebb dísz, termelt mennyiség, román stílusban, domboldalon található, felújítást követően, vallásos turizmus, teljes renoválás, anyagi források, esztergomi bazilika, építész ezen, bazilika nagyobb, templom építését, templom magasából, vidékfejlesztési, kerekszenttamási, megszorításokkal, rendőrlakásokat, látványosságnak, kerektemplomot, szomszédságban, zarándokhellyé, egyházközösség, műemlékmentési, karácsonyfáján, magyarországon, megszerzésének, mezőgazdasági,
© 2013 TVN.HU Kft.