Belépés
Az áprilisi pánik után májusban kissé emelkedett a GKI konjunktúraindexe
... messze egymástól. Az ágazat előző háromhavi termeléssel kapcsolatos elégedettsége tovább romlott, a rendelésállományoké lényegében nem változott.
Májusban a szolgáltatói mellett a kereskedelmi bizalmi index javult a legnagyobb mértékben. Az eladási pozíció megítélése ugyan jelentősen tovább esett, a várható rendeléseké viszont ennél is sokkal erőteljesebben javult. A készlet...
2020-05-25 00:03:05
Március első felében még alig csökkent a GKI konjunktúraindexe
... mélypontjukra estek. A magas- és mélyépítő cégek is borúlátóbbá váltak. Egyaránt romlott az előző háromhavi termeléssel és rendelésállománnyal kapcsolatos elégedettség.
Márciusban a kereskedelmi bizalmi index gyorsuló ütemben csökkent. Az eladási pozíció megítélése közepes, a rendelésállományé kis mértékben romlott, a készleteké kissé javult. A szolgáltatói bizalmi index már...
2020-03-23 07:04:10
Koronavírus - Juval Harari történész: fokozni kell a nemzetközi együttműködést a járvány leküzdéséhez
...
A világhírű izraeli történész, akinek könyveit ötven nyelvre fordították le az elmúlt években, annak fényében nyilatkozott a helyi tizenkettes kereskedelmi csatorna Uvda (Tény) című műsorának, hogy a közel-keleti országban szerdára 40 százalékkal 427-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma.
"Korunk egyik jelentős eseménye lesz ez a járvány, amelynek következményei ...
2020-03-18 13:21:59
Továbbra is optimisták kisvállalkozások a K&H legutóbbi kutatása szerint
... árbevétel-növekedésre vonatkozó várakozásai 9,7 százalékról 8,2 százalékra, a kisvállalkozásoké pedig 9,5 százalékról 7,7 százalékra csökkentek az előző negyedévhez képest.
Az ágazatok közül a kereskedelmi cégek kilátásai a legkedvezőbbek, csak ez a szektor vár átlag feletti, 9,2 százalékos bővülést.
A profitkilátásokat tekintve hasonló kép rajzolódik ki, a középvállalko...
2020-02-27 12:01:35
Enyhe eséssel kezdte az évet a GKI konjunktúraindexe
... másfél éves mélypontjára került.
Az üzleti várakozások januári romlását az ipari bizalmi index csökkenése okozta, az ipari cégek optimizmusa több mint hatéves mélypontján van. A kereskedelmi és építőipari várakozások lényegében nem változtak, a szolgáltató cégeké minimálisan javult.

Az ipari bizalmi index januári csökkenését a termelési helyzet és kilátások romlá...
2020-01-27 07:03:58
Bank of England-kormányzó: a globális jegybankok nem sokat tehetnének recesszió esetén
... aktivitásra, az elmúlt időszakban már nem csökken, sőt felfelé indult.
Az Oxford Economics londoni elemzői kedvező jelnek tartják azt is, hogy stabilizálódni látszik az amerikai-kínai kereskedelmi viszony, bár a cég szerint az eddig végrehajtott vámemelések teljes leépítése egyhamar nem valószínű.
A ház mindenesetre az amerikai hazai össztermék (GDP) idei növekedésére ad...
2020-01-08 15:42:52
Hároméves mélypontján zárta az évet a GKI konjunktúraindexe
... pontról, novemberre mínusz 9,2, decemberre pedig mínusz 8,4 pontra javult.
Az üzleti várakozásokon belül az ipari és építőipari várakozások jelentősen estek novemberhez képest, a kereskedelmi és szolgáltatói bizalmi index viszont gyakorlatilag nem változott. Az ipari bizalmi index két havi emelkedés után, decemberi zuhanása következtében még a szeptemberi, nagyon alacsony szi...
2019-12-20 07:04:27
GKI: novemberben markánsan javultak az üzleti várakozások
...
A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások novemberi emelkedése elsősorban az iparnak, kevésbé a szolgáltatásoknak köszönhető, az építőipari és kereskedelmi bizalmi index gyakorlatilag nem változott.
Az ipari bizalmi index a szeptemberi nagy esést követően második hónapja emelkedik, novemberben meghaladta augusztusi szintjét, az év e...
2019-11-25 07:03:53
Krónika 14. rész (nemzetközi szerződés, igazságügyi törvénymódosítás)
... - jelentette ki Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka, aki hangsúlyozta, a királyság Észak-Afrika gazdaságilag és politikailag talán legstabilabb állama, amellyel folyamatosan fejlődik kereskedelmi és innovációs kapcsolatunk.
Kiemelte: a megállapodás erősíti a két ország kapcsolatát, együttműködését a nemzetközi bűnözés elleni fellépésben.
MSZP: támogatható a javaslat
G...
2019-11-19 21:03:14
Romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban októberben
... euróövezetben a gazdasági hangulatot leginkább az rontotta, hogy tovább erősödött az ipari szereplők pesszimizmusa, mivel az exportvezérelt vállalatokat keményen sújtják a globális kereskedelmi feszültségek. Szeptembertől eltérően a szolgáltatási ágazatban is romlott a hangulat, jelezve, hogy a feldolgozóipar gyengesége átgyűrűzik az euróövezet legnagyobb gazdasági szektorára. Csa...
2019-10-30 13:01:19
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Juval Harari, Oxford Economics, Nacsa Lőrinc, áprilisi pánik, nemzetközi együttműködést, járvány leküzdéséhez, globális jegybankok, üzleti várakozások, gazdasági hangulat, ágazat előző, szolgáltatói mellett, kereskedelmi bizalmi, legnagyobb mértékben, eladási pozíció, várható rendeléseké, előző háromhavi, készleteké kissé, szolgáltatói bizalmi, világhírű izraeli, elmúlt években, helyi tizenkettes, közel-keleti országban, kisvállalkozásoké pedig, előző negyedévhez, ágazatok közül, kereskedelmi cégek, profitkilátásokat tekintve, ipari bizalmi, ipari cégek, szolgáltató cégeké, termelési helyzet, elmúlt időszakban, amerikai-kínai kereskedelmi, eddig végrehajtott, amerikai hazai, üzleti várakozásokon, szolgáltatásoknak köszönhető, szeptemberi nagy, királyság Észak-Afrika, megállapodás erősíti, nemzetközi bűnözés, gazdasági hangulatot, ipari szereplők, exportvezérelt vállalatokat, globális kereskedelmi, szolgáltatási ágazatban, feldolgozóipar gyengesége, euróövezet legnagyobb, törvénymódosítás,
© 2013 TVN.HU Kft.