Belépés
Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztényekért
...
Böröcz László, a Fidelitas elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a keresztény vallás szabad gyakorlása nem magától értetődő, hiszen mintegy száz ország keresztényeinek az ünnepi készülődés megaláztatást, fenyegetést jelent.
Magyarország kormánya segítő kezet nyújt az üldözött keresztényeknek, és példát ad arra, hogy Európán kívül a keresztények nemcs...
2018-12-17 20:53:03
Szijjártó: egyre több ország utasítja el az ENSZ globális migrációs csomagját
... kapcsolat az oroszokkal nem volt.
Beszámolt az ország "keleti és nyugati sikereiről is": Kína első nemzetközi import expóján Magyarország a három díszvendég egyike volt, míg Nyugaton a keresztény közösségeket védő politika miatt övezi elismerés Magyarországot.
"Egyértelmű elismerés övezi NATO-tevékenységünket is" - fogalmazott -, Koszovóba hatvan további katonát küld Ma...
2018-12-17 11:51:31
Demeter Szilárd író a PIM ideiglenes főigazgatója
... 1999-ben Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetemen filozófusi diplomát szerzett. Ezt követően három évig a Korunk kulturális folyóirat filozófiai szerkesztője volt, emellett a Partiumi Keresztény Egyetem oktatójaként létrehozta és sok évig vezette az egyetemi kiadót, valamint felelő szerkesztője volt az egyetemi tudományos folyóiratnak.
Több, mint tíz évig a Kellék szakfi...
2018-12-17 09:21:14
Papp Miklós: A karácsonyi ikon etikája
... misztériumáról, üzenetéről elmélkedik.
...............
A könyv szerzője emlékeztet rá: az ikonoknak nem keresztény hitünk peremén, az esztétika világában van az otthonuk, hanem hitünk és életünk alakításának középpontjában. Minden ,,értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért" történi...
2018-12-16 21:40:17
Új honfoglalás 12.16
... méltó, hogy a saruja szíját megoldjam. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket" - ígéri János (Lk 3,16).
És ezen a ponton kapcsolódik be a mai olvasó, a mai keresztény közösség a Jordán bal partján lejátszódó történetbe. A keresztséggel egyszer már hazát vettünk az Ígéret földjén, de újra meg újra át kell mennünk a folyón, mert még mindig vannak közö...
2018-12-16 09:06:28
Tőkés László: a temesvári népfelkelés vallásos felkelés is volt
... tovább élt. A temesvári vallási felekezetek vezetői legalább tíz éven át együtt emlékeztek vissza 1989 decemberére. Tőkés László fontosnak nevezte az egykor Temesváron megnyilvánult keresztény, ökumenikus szellemiség fenntartását, mert "ma Európa keresztény gyökereit vonják kétségbe".
Az ökumenizmus igényét hangoztatta Ramona Balutescu temesvári író is, aki úgy vélte: a keres...
2018-12-15 19:52:12
A gyászos ábrázatok betegségén túl
Nálunk az év filmje
Egy idézet a filmből Ferenc pápától - ,,Számunkra, keresztények számára a jövőnek van egy neve. Ez a név a remény. A remény az önmagát be nem záró szív erénye, amely nem a múltban időzik, és nem csak túléli a jelent, de képes látni a holnapot is."
Wim Wenders filmje Ferenc pápáról
2018. december 14. péntek 19:01
Biztos vagyok abba...
2018-12-15 15:54:20
Kérdés
Hatmilliárd ember él a Földön, a hatmilliárdból legföljebb
egy-két milliárd lehet keresztény, akinek föltétlen bűnben
kell élniük, hogy a végén megkaphassák a bűnbocsánatot,
és egész életük során ettől görcsölnek.

Nagy Bandó András


...
2018-12-15 06:54:05
Latorcai: az agresszív cselekmények résztvevői nem tisztelnek senkit és semmit
...
A kormánypárti politikus kifejtette: nem tisztelik az alapvető értékeket, nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, "a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem".
Kitért arra, hogy a tüntetők azt ordították, égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr, a keresztény értékeket valló magyar embereket gyalázták.
Ezeknek az agresszív politikai pr...
2018-12-14 12:32:25
kérdések-válaszok
... Betlehemben.

Az adventi időnek tehát kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje, ugyanakkor a második eljövetelre is irányítja figyelmünket.

Mert mi keresztények nem a múltba révedünk, a régi történeteket aktualizálni akarjuk a jelen életünkre. Hisszük, mert Jézus megígérte, hogy eljön ítéletet tartani, és mi szeretnénk találkozni vele,...
2018-12-14 09:17:56
1 2 3 ...............1581 1582 ........2372 2373 ........3161 3162 3163 
Címkék: Demeter Szilárd, Papp Miklós, Tőkés László, Böröcz László, Babes-Bolyai Tudományegyetemen, Partiumi Keresztény Egyetem, Ramona Balutescu, Nagy Bandó András, üldözött keresztényekért, karácsonyi ikon, temesvári népfelkelés, gyászos ábrázatok, agresszív cselekmények, keresztény vallás, ünnepi készülődés, üldözött keresztényeknek, keresztények nemcs, három díszvendég, keresztény közösségeket, egyetemi kiadót, egyetemi tudományos, könyv szerzője, esztétika világában, saruja szíját, ponton kapcsolódik, keresztséggel egyszer, temesvári vallási, egykor Temesváron, ökumenizmus igényét, filmből Ferenc, múltban időzik, hatmilliárdból legföljebb, végén megkaphassák, kormánypárti politikus, alapvető értékeket, nemzet karácsonyfáját, keresztény értékeket, agresszív politikai, adventi időnek, karácsonyi ünnepekre, második eljövetelre, múltba révedünk, régi történeteket, jelen életünkre, tevékenységünket, keresztényeinek, keresztényekért, keresztényeknek, kereszténységet, középpontjában, hatmilliárdból,
© 2013 TVN.HU Kft.