Belépés
Interjú Székely János püspökkel
... jönnek, a felnövekvő generációknak? Ferenc pápa ezzel a kérdéssel hív a Laudato si'-hét megünneplésére. Püspök atya milyen világot szeretne? Mit válaszolhat erre felelősen egy mai keresztény ember?
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember hinni fog a minőség, a szellemi valóságok létében, a művészi szépben, a szeretetben, a világ végső okában és céljában. Ezért ne...
2020-05-21 09:53:31
A barátságról
... barát vonzalma önzetlen, nincs benne érdek, sem az érzékek játéka. A barátság szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep."
Noha hiszem, hogy a keresztény szolgálat, a Krisztus testéhez való tartozás a legnagyobb emberi próba és szerep, de Márai nem állt távol az igazságtól.
Bár az igaz barátság mennyiségét és egyediségét tekintve Monta...
2020-05-20 10:32:35
Morawiecki méltatta II. János Pál történelmi szerepét születésének 100. évfordulóján
... ébresztett. Hivatalosan folytatta az elődje, VI. Pál által kezdeményezett, a szovjet blokk kormányaival megegyezésre törekvő keleti politikát, egyúttal aktív lelkipásztori tevékenységre, a keresztény értékek terjesztésére bátorította a nemzeti egyházak vezetőit.
Első, 1979-es lengyelországi zarándoklata az első volt, amelyet egy katolikus egyházfő tett a vasfüggönyön túlra. ...
2020-05-18 14:21:58
Elég a meghatározó médiák félretájékoztatásaiból!
... « haladónak » kikiáltott társadalmi eszményt. Igen, Orbán Viktor zavaró tényező, mert elkötelezettsége, határozottsága, hogy bátran megvédje Magyarország és Európa nemzeti és keresztény gyökereit, hogy megalkuvást nem ismerően küzdjön a tömeges, illegális migráció és a féktelen multikultúralizmus ellen, és mert közvetlenül megkérdőjelezi, kétségbe vonja az európai elit n...
2020-05-16 19:00:33
Novák Katalin a Die Welt hírportálján: "Kívánjuk, hogy Németországban a CDU és a CSU egyedül is kormányozhasson
... rosszindulatú, a járvány elleni küzdelmet akadályozó terjesztését lehet büntetni.
Novák Katalin német belpolitikai ügyekről többek között elmondta, hogy a válság elhozza "a klasszikus kereszténydemokrata értékek reneszánszát", elvezet a család, a nemzet, a szuverenitás, a biztonság, a keresztény kultúra, de a piacgazdaság és a szubszidiaritás értékének megerősödéséhez is, és ...
2020-05-04 22:53:08
Az ember nem egy adat, az ember Isten szeretettörténete
Az elmúlt hetekben számos helyről, sok embertől, gyakran hangzott el, hogy napi rutinunkból kimozdított életünk alkalmas a dolgok átértékelésére, az értékek átgondolására. A keresztény közösségekben a befelé nézés, a szellemi önvizsgálat újabb lendületet kapott a húsvétra való várakozással, majd kicsúcsosodott a nagyhét emelkedettebb lelki színterein.
......................
2020-04-28 10:15:46
Böjte Csaba: „A megtisztulás időszakát éljük!”
... lesz tartós - kezdte Csaba Testvér, majd rátért az anyagias világunk negatív következményeire.
Csaba Testvér minden nap magyar idő szerint 12.00-tól az interneten keresztül Keresztény Tanösvény című online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjünk Jézustól!
A ferences rendi szerzetes arra ösztönzi az embereket, hogy ebben ...
2020-04-27 13:04:13
Találkozni jön a Feltámadott
... lendület. Hiszen bárhogyan viszonyultunk is a kongresszussal kapcsolatos szervezéshez, valamennyiünk közös élménye lehetett, hogy reflektorfénybe került az eucharisztikus Jézus. Ő, aki keresztény katolikus identitásunk sarokpontja, forrás és csúcs számunkra. Lehetünk olyan emberek, akik az Eucharisztiához való ragaszkodásunkat és szeretetünket szívesen fejezik ki nagy létszámú ünn...
2020-04-22 12:01:39
Kozma Imre húsvéti üzenete 2020.04.12
Elgondolkodtató, hogy Európában a koronavírussal folytatott küzdelmünk során fel sem merült a keresztény válasz, amely egyedülálló eleme a keresztény Európa örökségének, miközben Európa és a magyarság története nem is érthető a fertőzések nyomán kialakult járványok és a megoldást kereső válaszok ismerete nélkül. Emiatt bátorkodom a keresztény választ előtérbe helyezni.
Gondban...
2020-04-12 21:19:57
Húsvét - Erdő Péter: az ünnep alkalom, hogy szembenézzünk a hitünkkel
... a koronavírus-járvány miatt hívek nélkül megtartott szentmisén Erdő Péter arról beszélt: Krisztus feltámadásával Isten kinyilatkoztatta, hogy "mindnyájunkat az örök életbe hív". "Ez keresztény hitünk alapja", a húsvét pedig mindig alkalom, hogy a saját életünket is szembesítsük hitünkkel.
"Ha ezt megtesszük, kiderül, hogy amit szörnyen nehéznek éreztünk, nem is olyan fontos, ...
2020-04-11 19:52:58
1 2 3 .................106 107 .........160 161 .........212 213 214 
Címkék: Interjú Székely János, János Pál, Novák Katalin, Böjte Csaba, Kozma Imre, Erdő Péter, Orbán Viktor, Csaba Testvér, Keresztény Tanösvény, meghatározó médiák, ember Isten, megtisztulás időszakát, ünnep alkalom, felnövekvő generációknak, olyan világról, ember hinni, szellemi valóságok, művészi szépben, világ végső, érzékek játéka, barátság szolgálat, legnagyobb emberi, keresztény szolgálat, igaz barátság, szovjet blokk, keresztény értékek, nemzeti egyházak, első volt, katolikus egyházfő, vasfüggönyön túlra, európai elit, járvány elleni, válság elhozza, keresztény kultúra, szubszidiaritás értékének, elmúlt hetekben, dolgok átértékelésére, értékek átgondolására, keresztény közösségekben, befelé nézés, szellemi önvizsgálat, húsvétra való, nagyhét emelkedettebb, anyagias világunk, interneten keresztül, ferences rendi, kongresszussal kapcsolatos, eucharisztikus Jézus, koronavírussal folytatott, keresztény válasz, keresztény Európa, magyarság története, fertőzések nyomán, megoldást kereső, keresztény választ,
© 2013 TVN.HU Kft.