Belépés
OGY Krónika 2. rész (napirend előtt)
... megváltoztathatatlan tételként említve a migráció kapcsán az önvédelem ügyét és azt az elvet, hogy a problémákat keletkezésük helyén kell kezelni.
Utóbbiak eszközeként említette az üldözött keresztényeket segítő államtitkárságot és a Hungary Helps-t, amely önálló törvény által szabályozott módon működhet a jövőben.
Kiemelte a normalitás devianciákkal szembeni védelmének ...
2018-12-10 15:51:58
Most nem pénzt, hanem imádságot gyűjt....
... Szeretetszolgálat
2018. december 6. csütörtök 20:20
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adventi kampányában imádságokat gyűjt a Közel-Keleten élő keresztény emberekért, a háború kárvallottjaiért. Keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt arra kérnek, fejezzék ki együttérzésüket azokkal, akik a háborútól és annak következményeitől szenvednek.
Az alábbiakban közöljü...
2018-12-07 11:52:47
Szíriáért imádkozott a pápa Advent első vasárnapján
... időszak mindenekelőtt reményt kíván adni az embereknek.
Az egyházfő a "szeretett" Szíriában nyolc éve háborúban élő gyermekekre emlékeztetett.
"Imádkozzunk, és segítsük a keresztényeket, hogy Szíriában és a Közel-Keleten maradjanak az irgalmasság, megbocsátás és megbékélés tanúiként" - jelentette ki Ferenc pápa.
Hozzátette, hogy csatlakozik a Szenvedő Egyház (Acs...
2018-12-02 14:11:47
2018. December 1., szombati Napiszöve8
... hittel,
tudva, hogy testvéreitek egész közössége hasonló
szenvedésekkel néz szembe szerte a világon" (1Péter 5:9NW).

Péter apostol így ösztönözte
a keresztényeket, akikre
Sátán bajokat zúdított.
Azoknak a történetéből,
,,akik kitartottak", megtanulhatjuk,
hogyan lehetünk állhatatosak.
A példájukat látva bí...
2018-12-01 17:09:58
Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk
... Lenziana tizenhárom éven át állandó menekülésben, titokban hűségesen szolgálta a benszülött hívőket.
1832-től minden külföldi misszionáriust kitiltottak az országból, a vietnami keresztényeket pedig arra akarták kényszeríteni, hogy megtapossák a feszületet. A templomokat lerombolták, a keresztény tanítást betiltották. Sokan szenvedtek halált vagy borzalmas kegyetlenségeket. A...
2018-11-24 14:49:04
Christus vincit - Krisztus győz, Krisztus uralkodik, ....
... Krisztus parancsol". Gyakran Jézus és Pilátus párbeszédével kapcsolatban említik, amikor a kérdésre Jézus azt mondja: Az én országom nem e világról való. A trikolón arra emlékezteti a keresztényeket, hogy Krisztus királysága a leghatalmasabb és eljön akkor is, ha az emberek hatalma, az elnyomás és a szenvedés legyőzhetetlennek látszik.
Ünnepélyes alkalmakkor, a szentmisén ált...
2018-11-23 21:19:23
Szent Cecília szűz és vértanú 2018.11.22 /2. rész
... szüzesség és a vértanúság jeleiből) font koszorút helyezett mindkettőjük fejére.
A csoda hatására Valerianus öccse, Tiburtius is megkeresztelkedett. A fivérek eltemették azokat a keresztényeket, akiket Turcius Amalchius prefektus idejében öltek meg. A történtekről értesülve Róma prefektusa egy tisztjével elfogatta őket. A két fiatalember hite láttán a tiszt, Maximus magára vá...
2018-11-22 11:27:25
A migrációról és a pápalátogatás lehetőségéről tárgyalt Semjén a Vatikánban
... szülőhelyüket elhagyják, hanem az a helyes megoldás, ha a szülőföldjükön segítik őket emberhez méltó életet élni. Semjén Zsolt közlése szerint a bíboros nagyra értékelte, hogy a keresztényeket segítő intézményrendszer a kormányzaton belül óriási anyagi segítséget nyújt kórházak, iskolák építéséhez.
Úgy fogalmazott: nagyon világosan be tudták mutatni a magyar álláspontot....
2018-10-08 21:41:06
2018. szeptember 10., hétfői Napiszöveg
... érdemelt kedvességé, amelyet Isten mutatott ki irántam.).

Pál nagyon jól tudta, hogy
egyáltalán nem szolgált rá Isten
irgalmára, hiszen korábban üldözte
a keresztényeket. Az élete vége
felé ezt írta a szolgatársának,
Timóteusznak:,,Hálás vagyok
Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak,
aki erőt adott nekem, mert hűnek
tekinte...
2018-09-27 00:10:18
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: Szíriában meg kell állítani a keresztényüldözést, és segíteni kell az elüldözött kö
... lenne.
Hangoztatta, hogy világszinten a hitük miatt üldözött emberek négyötöde keresztény. Úgy vélte, hogy a Közel-Keleten és azon belül Szíriában valós az a veszély, hogy a keresztényeket teljesen elüldözik, annak ellenére, hogy már ezer éve ott élnek.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy Mgyarország felelősséget érez az üldözött keresztény kisebbségek megvédelmezésébe...
2018-09-26 20:28:38
1 2 3 .....................69 70 ...........104 105 ...........137 138 139 
Címkék: Dung-Lac Szent András, Szent Cecília, Hungary Helps-t, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Szenvedő Egyház, Gyakran Jézus, Turcius Amalchius, Semjén Zsolt, Krisztus Jézusnak, Szijjártó Péter, pápa Advent, pápalátogatás lehetőségéről, migráció kapcsán, önvédelem ügyét, problémákat keletkezésük, üldözött keresztényeket, normalitás devianciákkal, háború kárvallottjaiért, alábbiakban közöljü, példájukat látva, benszülött hívőket, vietnami keresztényeket, templomokat lerombolták, keresztény tanítást, kérdésre Jézus, trikolón arra, emberek hatalma, szenvedés legyőzhetetlennek, vértanúság jeleiből, csoda hatására, fivérek eltemették, történtekről értesülve, tisztjével elfogatta, szülőföldjükön segítik, bíboros nagyra, keresztényeket segítő, kormányzaton belül, magyar álláspontot, élete vége, hitük miatt, keresztényeket teljesen, üldözött keresztény, kegyetlenségeket, megvédelmezésébe, kárvallottjaiért, államtitkárságot, együttérzésüket, keresztényeket, szenvedésekkel, megtanulhatjuk, misszionáriust,
© 2013 TVN.HU Kft.