Belépés
Az Európai Unió zászlaja Szűz Mária jelképeit tartalmazza
... teljesség jele - hiszen az ötvenes években sem a tanács, sem az Európai Közösség nem tizenkét tagországból állt.
Amikor az Európa Tanács elfogadta ezt a zászlót, sok más kereszténységre utaló tervet elutasított, ezek legtöbbjében a kereszt jelent meg mint az európai lélekhez közel álló jelkép.
Robert Bichet kereszténydemokrata politikus, aki 1955-ben az Európa Taná...
2019-05-26 13:11:31
EP-választás - Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!
... mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat, amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik - mondta a miniszterelnök.
Ezen törekvésnek Magyarországon is vannak képviselőik - mondta...
2019-05-25 09:10:56
Orosz ikonkiállítás nyílt a szlovén fővárosban
... hasonló kiállítás, a jugoszláv kulturális örökség legismertebb ikonjaiból - emlékeztetett.
Aldo Kuma szlovén zeneszerző művet is komponált a mostani kiállításra. "A zene az ortodox kereszténység örökségére épül, de teljesen modern, kortárs zenei motívumokkal van átszőve. Az ortodox művészet előtt a jelen szemszögéből tiszteleg" - mondta Persin.
A ljubljanai Városi Múzeum...
2019-05-24 12:49:55
Harmincéves a Rákóczi Szövetség - Potápi: ma is időszerű a magyar szabadság, az erős Európa és a kereszténység
...
Számunkra, magyarok számára, ma is szabadságunk, kereszténységünk, erős Európánk megóvása a legfőbb célunk - fogalmazott az államtitkár utalva a szervezet névadójára.
Rámutatott: a Rákóczi Szövetség 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor, a nehéz és reményteli időkben, amikor az anyaország és az elszakadt területek közötti kötelékek nem voltak ilyen szorosak, akkor is hat...
2019-05-23 21:03:30
Útravaló – 2019. május 19., húsvét 5. vasárnapja
... Jézustól és a Jelenések könyvéből ismert új ég és új föld ígéretének megvalósulása.
A szeretetet az alapkövetelménye a Krisztus hirdette életútnak. Ez Jézus végrendelete és a kereszténység alapja. Ez az isten- és az emberszeretet útja, a mulandó életekből kibontakozó örökkévalóság.
Tudjuk, hogy a főparancs első része az Isten iránti szeretet. Ez annyit jelent, elfogadom,...
2019-05-19 17:31:45
A döbbenet szállta meg az európai keresztény világot
... megmaradásáért, a magyar keresztény jövő biztosításáért, mint egy francia épület újjáépítésért, amelyre a Vatikáni Bank még egy centet sem ajánlott fel?
Milyen alapon nevezzük az európai kereszténység jelképének a Notre Dame katedrálist, egy hitetlen ország közepén, ahonnan magyarságunk csak kínt és fájdalmat kapott az elmúlt évszázadokban?
A mi dolgunk, a saját Nemzetün...
2019-05-19 16:30:47
Útravaló – 2019. május 15.
... küldetésnek az emlékét az Újszövetség őrzi. Térítőútjaik során mindenben ragaszkodtak Jézus Krisztushoz, róla tettek tanúságot. Minden korban ez volt és ma is ez az Egyház küldetése. A kereszténység őrzésének és hiteles továbbadásának két feltétele van. Az egyik, hogy mi, keresztények az evangéliumból táplálkozva igyekszünk minél inkább krisztusivá válni. A másik, hogy szavainkkal...
2019-05-15 09:14:00
Pünkösd – a Szentlélek megjelenése
... egyike.
Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása.
A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon_ ötvenedik nap és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg és az egyház születésnapját, Története visszanyúlik az Ószövetség világába.
Jézus korában már bizonyos, hogy új értelemmel gazdagodott: a t...
2019-05-14 15:16:01
A magyar kormány 160 millió forinttal támogatja a csíksomlyói pápai mise előkészületeit
... élményben.
Azt is hozzátette, hogy a csíksomlyói lesz Ferenc pápa romániai látogatásának legnagyobb tömegeket me...
2019-05-06 13:15:09
Anyák napja
... anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is megköszöntötték.

Angliában az 1600-as években, a kereszténység elterjedésével, az ünnep vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgoz...
2019-05-05 22:44:36
1 2 3 ................404 405 .........607 608 ........808 809 810 
Címkék: Európai Unió, Szűz Mária, Rákóczi Szövetség, Európai Közösség, Európa Tanács, Robert Bichet, Európa Taná, Európai Egyesült Államokat, Aldo Kuma, Városi Múzeum, Vatikáni Bank, Notre Dame, Jézus Krisztushoz, szlovén fővárosban, magyar szabadság, erős Európa, európai keresztény, magyar kormány, csíksomlyói pápai, ötvenes években, kereszt jelent, európai lélekhez, keresztény kultúrát, nemzeti történelmi, kevert népességű, kereszténységre épülő, nemzethez tartozás, jugoszláv kulturális, mostani kiállításra, ortodox kereszténység, ortodox művészet, jelen szemszögéből, ljubljanai Városi, legfőbb célunk, államtitkár utalva, szervezet névadójára, elszakadt területek, kereszténység alapja, emberszeretet útja, mulandó életekből, főparancs első, magyar keresztény, francia épület, európai kereszténység, hitetlen ország, elmúlt évszázadokban, saját Nemzetün, kereszténység őrzésének, evangéliumból táplálkozva, húsvéti időszak, húsvét utáni, egyház születésnapját, csíksomlyói lesz, édesanyák tiszteletére,
© 2013 TVN.HU Kft.