Belépés
A Romák valódi eredete
... ‒ezt szerzőnk is elismeri‒, hosszabb időn át muzulmán területen éltek, az pedig elég közismert, hogy aki egyszer az iszlám vallással kapcsolatba kerül, nehezebben tér át a kereszténységre. Márpedig a romák, amikor bizánci területre érkeztek, már keresztények voltak.
Felvetődik egy érdekes kérdés: honnan ismerték a romák a Bibliát, miközben muzulmán területen élte...
2019-01-10 10:42:26
A farsang
... jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül (lásd: torkos csütörtök). A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az ,,erkölcsös" 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.

A farsa...
2019-01-06 13:11:42
Latorcai: az agresszív cselekmények résztvevői nem tisztelnek senkit és semmit
...
A kormánypárti politikus kifejtette: nem tisztelik az alapvető értékeket, nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, "a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem".
Kitért arra, hogy a tüntetők azt ordították, égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr, a keresztény értékeket valló magyar embereket gyalázták.
Ezeknek az agresszív politikai pr...
2018-12-14 12:32:25
Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
... is - mondta.
Értékelése szerint meg fogják szállni Európát, ha azok maradnak többségben Európában, akik most többségben vannak. Európa történelme, hagyománya, kultúrája és a kereszténység háttérbe fog szorulni - hangoztatta.

KDNP: mik a karácsony előtti fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalatai?

Földi László (KDNP) a karácsony előtti fogyasztóvédelmi ...
2018-12-10 17:22:05
Halottak napja - Megbékélést hoz a halottakra emlékezés az egyházi szakértő szerint
...
A halottakról - jegyezte meg - a kereszténység előtti időkben is megemlékeztek, ám míg a kelta hitvilág szerint a halottak átköltözése a túlvilágra megzavarta az élők világát, a keresztények szerint imádsággal segíteni lehet az üdvözülésüket.
A földi életet ugyanis nem mindenki üdvözülésre készen fejezi be, így ők haláluk után, az érdemszerzés idejének végeztével az élő...
2018-11-01 21:22:35
Fotókiállítás mutatja be a 2800 éves Jerevánt Budapesten
... víztározók épültek, majd az időszámításunk előtti 6-4. században Erebuni a perzsa Akhaimenida birodalom korában is fontos erődítménynek számított. Az örmények 301-ben vették fel a kereszténységet, és az 5. században épült fel Jereván első temploma, az 1931-ben lerombolt Péter-Pál templom.
A fotókiállítás mellett az augusztustól tartó nemzetközi örménydiaszpóra-fesztivál keret...
2018-09-28 16:24:05
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
... kísértetszerű lényekkel, mint például a Bodrogközben és Nyírségben ismeretes ,,taknyos kisasszonnyal" vagy a Garam mentén kísértő ,,fejetlen kisasszonnyal".
A kereszténység felvételével Kisasszony, akárcsak Boldogasszony, megtalálta helyét az új közegben, ami egyrészt fontosságára, a nép körében betöltött szerepének jelentőségére utal, másfelől arra, hog...
2018-09-09 16:03:34
83 éve tartó utolsó magyar temetése Magyarországnak
... fülemből lengedezve, amit ütögettek egyfolytában, amikor abba hagytam a biblia olvasást, mely a világ összes szerepéről szólt. Ennek ellenére a reformátusok a vasvárosból bibliai kereszténységet akarnak visszaállítani az elmeosztályukkal.

Állatok, legyek, pókok, szellemvilág, ufók, patológiák, kígyók, denevérek, árnyékok, tisztátalan lelkek, ezek áldozták meg a Földön ...
2018-08-26 12:10:19
Szeretet
... beszélnek, mint amilyen gyakran használnák azt a saját anyanyelvükön.

Szeretet a vallásokban
Searchtool right.svg Bővebben: Felebaráti szeretet
Ábrahámi vallások
Kereszténység

Jézus szeretete jelenti a keresztény ideált
A keresztény felfogás szerint a szeretet Istentől származik. A férfi és nő szeretete - erósz a görög nyelv szerint ...
2018-08-17 00:05:55
Siklósi András: A magyar nemzeti erők tízparancsolata
... ezerféleképpen megosztott, vétek lenne még vallási téren is fokozni ezt. Noha magam is tudok a Biblia (főleg az Ószövetség) furcsaságairól, ferdített ,,fordításairól" s a judaizmus kereszténységre kifejtett mérgezéseiről (mind a katolikus, mind a protestáns felekezetekre áll ez!), mégsem támogatom azokat, akik szét akarják verni történelmi egyházainkat, s helyettük vala...
2018-08-16 15:57:45
1 2 3 ....................67 68 ...........101 102 ...........134 135 136 
Címkék: Jerevánt Budapesten, Siklósi András, Földi László, agresszív cselekmények, halottakra emlékezés, egyházi szakértő, 2800 éves, magyar nemzeti, pedig elég, iszlám vallással, érdekes kérdés, farsang jellegzetessége, keresztény liturgikus, gazdag néphagyományokra, kereszténység előtti, kormánypárti politikus, alapvető értékeket, nemzet karácsonyfáját, keresztény értékeket, agresszív politikai, kereszténység háttérbe, karácsony előtti, kelta hitvilág, halottak átköltözése, túlvilágra megzavarta, élők világát, keresztények szerint, földi életet, érdemszerzés idejének, időszámításunk előtti, perzsa Akhaimenida, örmények 301-ben, 1931-ben lerombolt, fotókiállítás mellett, augusztustól tartó, kereszténység felvételével, biblia olvasást, világ összes, vasvárosból bibliai, saját anyanyelvükön, keresztény ideált, keresztény felfogás, szeretet Istentől, görög nyelv, judaizmus kereszténységre, protestáns felekezetekre, fogyasztóvédelmi, néphagyományokra, elmeosztályukkal, kereszténységet, tízparancsolata,
© 2013 TVN.HU Kft.