Belépés
Ima gyógyulásért
... benned való új élettel. Gyógyítsd meg a légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.

Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé...
2021-07-09 10:24:34
Július 2., Sarlós Boldogasszony napja: a búza beérése
Július 2

Sarlós Boldogasszony napja: a búza beérésének, az aratásnak az ünnepe, melynek patrónája: a Szűzanya.

A népi gondolkodás összekötötte a szakrális ünnepet a mezei munkáéval; és a Szűzanya áldását kérték a termésre, az aratók munkájára. Néhol nem Péter-Pálkor kezdték az aratást, ahogy a kalendárium előírta, hanem a Sarlós Boldogasszony-ünnep másnapján....
2021-07-02 08:47:01
A Szent Iván éji tűzgyújtás napja Szent Iván éj – égje
... emberei gyakorlati haszna mellett a világosság, a tisztaság, az egészség, az elevenség, a szenvedély, a szerelem és az örök megújulás jelképének tekintettek. Az egyházi naptár szerint Keresztelő Szent János születésnapja ez, ami sok pogány időből származó nyár eleji ünnepet egyesít.
...
2021-06-23 19:44:20
Reménykedve várjál az Úrra!
... megjelent az Úrnak angyala egy idős házaspárnak akiknek nem volt gyerekük, és megígérte, hogy fiúk születik aki előkészíti a Messiás útját a nép szívéhez. Amikor megszületett a fiúk, Keresztelő János, akkor az apa, dicsérte az Urat, hogy megemlékezett a szent szövetségéről az Ábrahámnak tett ígéretéről (Lk 1,72-73).

Ugyanúgy mint Mózes, a Megváltó, Jézus is, egy gonosz ...
2021-06-03 09:25:08
Keresztelő
Keresztelő


Köszöntelek Kisded. Remény. Szép Szivárvány.
Zöld rügyecske fajtám pusztuló faágán.

Betlehemi öröm s aggodalom támad,
mikor a szülőid némán körülállnak.

Nem látják, de sejtik: gyilkos vággyal lesnek
rád is vad hordái élet-Heródesnek,

hallik a nyüzsgése szomjas démonoknak,
- még a templomokba is idelop...
2021-05-22 20:53:35
Pünkösd jelentése
... samaritánusokra az apostolok által, és ezt látva megérthették mindnyájan, hogy ők mostantól fogva Krisztus ugyanazon testének a tagjai. Ugyanez a dolog történt a pogányokkal az ApCsel 10-ben és Keresztelő János követőivel is Efézusban (ApCsel 19). A Szentléleknek ezek az átmeneti kitöltetései az ApCsel 1:8-ban megadott minta szerint történtek.
Mihelyt az átmeneti időszak befe...
2021-05-16 17:25:11
Nagypéntek
... Nisan 14-e (János alapján) csak 27-ben, 30-ban, 33-ban és 36-ban esett péntekre. Érvek szólnak mindezen évek mellett: Lukács evangéliuma megemlíti, hogy Jézus körülbelül 30. évében, Keresztelő Szent János pedig Tibérius császár uralkodásának 15. évében kezdte el nyilvános munkásságát. Ha elfogadjuk az i. e. 6-ot Jézus születési évének, akkor ez a nyilvános működés kezdetét Jézus e...
2021-04-02 11:30:07
Isten műve ez
... nem hiszik el, legalábbis szó szerint nem?
Az igei üzenet azonban az, hogy senki nem ünnepelheti karácsonyt, ha nem hisz Istenben. Karácsony Isten műve. Az ország Isten országa. Keresztelő Jánost Isten küldte. Jézus Isten Fia. Az egész eseménysor Isten műve volt.
Ezekben a napokban a csillagon, a jászolon és a Szűzön gondolkodunk el, pedig egész idő alatt Ézsaiás egyik k...
2021-02-27 07:37:13
A felkészítés
... ez volt: ,,Fiad az Úr előtt jár Illés lelkével és erejével." Az Újszövetség ott kezdődik, ahol az Ószövetség véget ér. Az Úr eljön és Illés őelőtte jár.
Isten elküldte Keresztelő Jánost, hogy felkészítse népét magának az Úrnak az eljövetelére. Keresztelő János teljesítette feladatát, mégpedig ,,Illés lelkével és erejével".
Illés volt az az ember, ak...
2021-02-26 20:52:43
Szent Péter apostol székfoglalása
...................
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának."
Ő továb...
2021-02-22 16:36:54
1 2 3 .....................261 262 ...........391 392 ...........521 522 523 
Címkék: Sarlós Boldogasszony, Szent Iván, Szent Péter, Keresztelő Szent Jánosnak, Sarlós Boldogasszony-ünnep, Keresztelő Szent János, Keresztelő János, Köszöntelek Kisded, Szép Szivárvány, Karácsony Isten, Keresztelő Jánost Isten, Jézus Isten Fia, Keresztelő Jánost, Jézus Fülöp Cezáreájának, Keresztelő Jánosnak, búza beérése, vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, halottak föltámadnak, szegényeknek pedig, búza beérésének, népi gondolkodás, szakrális ünnepet, mezei munkáéval, aratók munkájára, kalendárium előírta, örök megújulás, egyházi naptár, idős házaspárnak, szent szövetségéről, szülőid némán, nyüzsgése szomjas, apostolok által, dolog történt, átmeneti kitöltetései, átmeneti időszak, nyilvános működés, igei üzenet, ország Isten, egész eseménysor, időben amikor, tanítványaiddal, samaritánusokra, dicsőíthesselek, tanítványaitól, székfoglalása, boldogasszony, megemlékezett, uralkodásának, szentléleknek, szövetségéről, születésnapja, megtisztulnak, gyógyulásért, kitöltetései, eljövetelére,
© 2013 TVN.HU Kft.