|
|
|
Töltött gomba
Hozzávalók:
60 dkg gomba
3 dkg vöröshagyma szeletelve
1 db tojás
3 dkg zsemlemorzsa
2 ek. étolaj
3 dkg reszelt sajt
só
petrezselyem
bors
Elkészítés:
A nagyobb gombákat megtisztítjuk, a többit apróra vágjuk. A hagymát, a gombavagdalékot petrezselyemmel puhára pároljuk, sózzuk. Összekeverjük a tojással, zsem... |
2010-09-13 18:17:40 |
|
|
|
|
|
|
Tavaszi rántott karalábé
Hozzávalók:
40 dkg zsenge karalábé
10 dkg edami sajt
2 dkg liszt
1 db tojás
4 dkg zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karalábét maghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, lecsorgatjuk, majd fél centi vastagra szeleteljük. Két-két karalábé közé egy vékony szelet sajtot fektetünk, és jól összefogva be... |
|
2010-09-13 18:17:15 |
|
|
|
|
|
|
Tojás spárgatökkel
Hozzávalók:
1 kg zsenge tök
4 db tojás
5 dkg vöröshagyma
2 ek. étolaj
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, és a kis kockára vágott tököt a hagymára tesszük, kicsit megsózzuk, borsozzuk, és a pirospaprikával meghintjük. Lefedve puhára pároljuk. Amikor kész, a felvert tojá... |
2010-09-13 18:16:41 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos gomba
Hozzávalók:
40 dkg gomba
2 ek. étolaj
20 dkg sajt
só
bors
petrezselyemzöldje
Elkészítés:
Az olajon a tisztított, kockára vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borssal ízesítjük, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és a kockára vágott sajttal. Együtt sütjük tovább, és a megengedett mennyiségű kenyérre (pirított kenyér... |
|
2010-09-13 18:16:17 |
|
|
|
|
|
|
Sült gyalult tök
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
2 dl joghurt
2 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt
2 dkg margarin
1 dkg morzsa
kapor
ecet
só
Elkészítés:
Fél liter ecetes-sós vízben a tököt 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsurgatjuk és margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. A kefirt a liszttel, tojással, a... |
|
2010-09-13 18:15:54 |
|
|
|
|
|
|
Sült alma köretnek
Hozzávalók:
80 dkg alma
3 dkg reszelt sajt
2 dkg dióbél
1 dkg margarin
Elkészítés:
Az almákból karalábévájóval a magházat kivesszük úgy, hogy alja ép maradjon. A húsából is kikanalazunk egy keveset, amit összekeverünk reszelt sajttal és a durvára vágott dióbéllel, majd ezt visszatöltjük az almákba. A margarinozott tűzálló tál... |
2010-09-13 18:15:26 |
|
|
|
|
|
|
Rakott sárgarépa
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
5 dkg Óvári sajt reszelve
3 dkg Delma light margarin
3 dkg liszt
3 dl tej
2 dl kefir
1 tk. majoránna
1 mk. bors
1 cs. petrezselyem
só
Elkészítés:
A sárgarépát egyforma kis hasábokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük és 10 percig főzzük, ezután leszűrjük. Közbe... |
2010-09-13 18:15:02 |
|
|
|
|
|
|
Rakott vajbab
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
2 ek. étolaj
20 dkg virsli
2 db tojás
1 dl energiaszegény tejföl
3 dkg reszelt sajt
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
Megfelelő nagyságú tűzálló tálat olajjal kikenünk. A virslit karikára vágjuk és felhevített olajban megfuttatjuk. Hozzátesszük a már előzőleg kisebb darabokra vágott... |
2010-09-13 18:14:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg karalábé
20 dkg rizs
2 dl energiaszegény tejföl
3 ek. étolaj
só
petrezselyem
Elkészítés:
A karalábét apró kockákra vágjuk, és olajon puhára pároljuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Közben a riszt megpároljuk és kikent tűzálló tálba alulra egy rétek karalábét teszünk, azután egy réteg rizst, megint karalábé... |
2010-09-13 18:14:06 |
|
|
|
|