|
|
|
Rakott zöldség
Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg karalábé
20 dkg pulykasonka
2 dl joghurt
2 dkg reszelt sajt
1 db tojás
2 dkg margarin
só ételízesítő
köménymag
petrezselyem
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, és kevés sóval átgyúrjuk. A többi zöldséget felkarikázzuk. A ... |
2010-09-13 17:43:56 |
|
|
|
|
|
|
Kovászos uborka szardiniával
Hozzávalók:
15 dkg szardínia
4 db tojás
40 dkg kovászos uborka
5 deka reszelt sajt
Elkészítés:
A szardíniát összetörjük, hozzáadjuk az apró kockára vágott főtt tojást, sajtot, és kevés kefirt, hogy összeálljon. Az uborkát hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, a töltelékhez keverjük, majd a töltelékkel megtörjü... |
|
2010-09-13 17:43:30 |
|
|
|
|
|
|
Kapros kukorica
Hozzávalók:
40 dkg kukorica (konzerv)
10 dkg reszelt sajt
3 dl kefir
2 db tojássárgája
2 dkg margarin
2 ek. ketchup
1 csokor kapor
só
Elkészítés:
A kefirt a tojássárgákkal, ketchuppal és kevés sóval simára keverjük. Egy kikent tűzálló tálba egy sor kukoricát rétegezünk, megszórjuk vágott kaporral, ráöntjük a ... |
2010-09-13 17:43:03 |
|
|
|
|
|
|
Káposzta sajttal
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl energiaszegény tejföl
2 dkg margarin
só
Elkészítés:
Margarinnal kikent tűzálló tál aljára egy réteg káposztát terítünk, sajttal megszórjuk, majd újabb káposzta és sajtréteg következik. Tejföllel meglocsoljuk, a sütőben takaréklángon, majd a végén öt perci... |
|
2010-09-13 17:42:36 |
|
|
|
|
|
|
Kapros túrógaluska
Hozzávalók:
25 dkg túró
12.5 dkg tojás
fél dl energiaszegény tejföl
1 ek. étolaj
só
kapor
Elkészítés:
A túrót áttörjük, a liszttel, tojással, tejföllel, finomra vágott kaporral és kevés sóval összedolgozzuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Jól leöblítjük, forró olajban átmelegítjük.
Energia: 254 kcal ... |
|
2010-09-13 17:42:08 |
|
|
|
|
|
|
Metéltre vágott omlett
Hozzávalók:
6 tojás
5 dkg paradicsompüré
5 dkg parajpüré
3 dkg reszelt sajt
só
petrezselyem
Elkészítés:
A megsózott, felvert tojásokat három részre osztjuk. Az egyikbe paradicsompürét, a másikba parajpürét keverünk, a harmadikat sárgán hagyjuk. Teflon serpenyőben, kevés olajon vékony omletteket sütünk, metéltre ... |
2010-09-13 17:40:48 |
|
|
|
|
|
|
Mángold krém
Hozzávalók:
80 dkg magold
4 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A mángoldlevelet sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a sót, a zúzott fokhagymát, borsot, tejet, és a tojásokat. Az egészet turmixoljuk. Az így kapott pépet állandóan kevergetve összef... |
2010-09-13 17:40:24 |
|
|
|
|
|
|
Karalábé tojással
Hozzávalók:
80 dkg karalábé
4 db tojás
2 dl kefir
2 dkg margarin
só
fehér bors
petrezselyem
Elkészítés:
A kockára vágott zsenge karalábét puhára főzzük, és margarinnal bekent teflonedénybe terítjük, megszórjuk borssal, finomra vágott petrezselyemmel, és a sóval ízesített kefirrel elkevert tojást ráöntjük. Sütőbe... |
2010-09-13 17:39:58 |
|
|
|
|
|
|
Finom zöldségegyveleg
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab
20 dkg cukkíni
10 dkg piros húsú paprika
40 dkg burgonya
3 ek. étolaj
1 dl joghurt
5 dkg vöröshagyma
só
bors
édesítőszer
Elkészítés:
A darabokra vágott zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük, a cukkínit 1 centis szeletekre, a kimagozott paprikát 3 cm hosszú cs... |
2010-09-13 17:39:32 |
|
|
|
|
|
|
Joghurtos gomba
Hozzávalók:
40 dkg gomba
2 dl joghurt
10 dkg vöröshagyma
1.5 dkg liszt
2 ek. étolaj
1 cs. petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
1 mk. bors
só
Elkészítés:
A megtisztított gombát vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, majd m... |
2010-09-13 17:39:05 |
|
|
|
|