Belépés
Ne féljetek...
..."Ne féljetek a gyalázattól, a kereszttől és a haláltól, mert ha ártanának az embernek, nem tűrte volna el az ember, akit felemelt az Isten Fia."

- Ágoston -...
2019-05-16 12:41:18
Ismerni az ellenséget
... Sátán, és megemésztheti a túlságosan nagy szomorúság, ezért bocsássanak meg neki (2Kor 2,7-11).

Ahogyan egykor a Sátán Péter szája által az Úr Jézust vissza akarta tartani a kereszttől (Mk 8,31-33), ugyanígy kísérli meg most is, hogy a keresztyéneket lebeszélje a kereszthordozás szenvedéséről.

A gonosz egyik kedvenc taktikája, hogy viszálykodást és széthúzást...
2019-05-10 13:25:06
Kegyelmet senki sem érdemel
... ismerem,
rá válaszul a kakas szava felelt...
- Döbbenten nézett mélyen önmagába,
mert kegyelmet ő sem érdemelt.

Ha Tamás lennék elillanó hittel,
aki a kereszttől megtört szívet vitt el,
de hitet nem, s így magába roskadott,
ha nincs reménységem, ami felemel:
- Testvér! Ne csúfolj meg, és ne légy a bíróm
mert kegyelmet senki sem ér...
2019-05-09 11:20:13
Aki bölccsé akar lenni, az legyen bolonddá
... akarsz fogoly lenni, úgy engedd, hogy foglyul ejtsenek; ha nem akarsz a pokolba kerülni, úgy szállj alá a pokolba; ha nem akarsz bűnös lenni, úgy légy bűnössé; ha meg akarsz szabadulni a kereszttől, úgy vedd azt magadra; ha győzni akarsz az ördög felett, úgy hagyd, hogy legyőzzön téged; ha egy gonosz embert akarsz kényszeríteni valamire, úgy engedd, hogy ő kényszerítsen téged. E t...
2019-02-11 07:59:36
Pio atya áldozás utáni imája
... Közeledik a halál, az ítélet, az örökkévalóság. Meg kell újítanom az erőmet, hogy ne álljak meg útközben, ehhez szükségem van Rád. Félek a sötétségtől, a kísértésektől, a szárazságtól, a kereszttől, a szenvedésektől. Óh, mennyire szükségem van Rád, én Jézusom, a számkivetés éjszakáján!
- Maradj velem, Jézus, mert az élet sötétségében - annak minden veszedelmével -...
2018-07-03 08:36:10
Trianoni felvonulás a Vármegyével
... meg demonstrációját a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a gyalázatos trianoni békediktátum ellen. A felvonulás az előző évektől eltérően nem a kultikus helyről, a Regnum Marianum kereszttől, hanem a festői szépségű Vajdahunyad vár elől indult.

A felvonulást Kónyi-Kiss Botond a HVIM alelnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, “bár manapság szokássá vált...
2018-06-05 21:06:56
Egerszalók kegyhely
... és a távolabbi Jászság is sok zarándokot bocsátott útnak Egerszalókra.
Fő búcsúja a templom titulusünnepe, Kármelhegyi Boldogasszony (július 16).
A Fájdalmas Szűzanya és a kereszttől levett Jézus fején aranyozott ezüstkorona látható. A Szűzanya feje körüli dicsfényt két angyal tartja.
A XVIII. század közepén elkészült templomot az egri káptalan építtette. Tornya a ...
2018-02-21 12:06:33
Ima
Ima


Hadd imádjuk Istenünket, aki minket megváltott! A keresztre feszített Megváltónk jelét hordozzuk; ezért vissza kellene riadnunk minden kereszttől, ami az utunkba esik?
Hiszünk Istenben, aki tövisekkel koronáztatott meg; ezért elvárható lenne, hogy csak tövises rózsán járjunk?
Jézus, itt állsz a szemünk előtt alázatosan és szelíden; hogyan is lehetnénk...
2017-11-22 07:54:15
Szép napot mindenkinek!
... megkérte, hogy válasszon egy almát az almafájáról, mire az ördög felmászott a fára. Jack tudta, hogy mitől fél az ördög és a fa oldalára egy keresztet rajzolt. Az ördög nagyon megrettent a kereszttől és nem is mert lemászni, kénytelen volt a fa ágán kucorogni. Az ördög addig-addig egyezkedett a furfangos kováccsal, hogy ígéretet tett arra, hogy soha többé nem fogja kísérteni a lel...
2017-11-01 08:41:36
A töklámpás legendája
... megkérte, hogy válasszon egy almát az almafájáról, mire az ördög felmászott a fára. Jack tudta, hogy mitől fél az ördög és a fa oldalára egy keresztet rajzolt. Az ördög nagyon megrettent a kereszttől és nem is mert lemászni, kénytelen volt a fa ágán kucorogni. Az ördög addig-addig egyezkedett a furfangos kováccsal, hogy ígéretet tett arra, hogyha leengedi az ördögöt a fáról, (mive...
2017-10-26 20:38:04
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Isten Fia, Sátán Péter, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Regnum Marianum, Kónyi-Kiss Botond, Kármelhegyi Boldogasszony, Fájdalmas Szűzanya, Hiszünk Istenben, legyen bolonddá, töklámpás legendája, túlságosan nagy, keresztyéneket lebeszélje, kereszthordozás szenvedéséről, gonosz egyik, kakas szava, kereszttől megtört, pokolba kerülni, ördög felett, gonosz embert, számkivetés éjszakáján, élet sötétségében, gyalázatos trianoni, előző évektől, kultikus helyről, festői szépségű, felvonulást Kónyi-Kiss, távolabbi Jászság, templom titulusünnepe, kereszttől levett, egri káptalan, keresztre feszített, utunkba esik, szemünk előtt, ördög felmászott, keresztet rajzolt, ördög nagyon, ördög addig-addig, furfangos kováccsal, kereszthordozás, demonstrációját, szenvedésektől, keresztyéneket, kísértésektől, kényszeríteni, megemésztheti, veszedelmével, koronáztatott, örökkévalóság, szenvedéséről, kényszerítsen, viszálykodást, boldogasszony, titulusünnepe, békediktátum, sötétségében, egerszalókra, szárazságtól,
© 2013 TVN.HU Kft.