Belépés
Ferenc pápa Magyarországon
... református püspök, a MEÖT elnöke Ferenc pápát köszöntve azt mondta: a katolikus egyházfő magyarországi látogatása" megerősít bennünket az Isten kimondhatatlan ajándékában, Jézus Krisztusban, keresztyén hitünkben, kultúránkban és keresztyén szolgálatunkban".

Kitért arra: az eucharisztia szó hálaadást jelent, és minden eucharisztia hálaadás Isten "egyetlen, kimondhatatlan...
2021-09-12 20:30:44
Kitartás a szenvedésekben
... lépését meg kell előznie annak, hogy elismerjük magunkban az isteni tulajdonságok hiányát, és aztán bemutatjuk imádkozás általi eltökéltségünket azok megszerzésére.
Mégis, nagyon kevés keresztyén készült fel arra, hogy kitartson a szenvedésekben, ami által a teljes bizalom elérhető. Meg kell halnunk önmagunknak, mielőtt átalakulunk barátságos emberekké, és a magunk keresztre ...
2020-06-13 22:47:59
A magyar kultúra napja - Gálaműsorok, író-olvasó találkozó, kiállítások Jász-Nagykun-Szolnok megyében
... hivatal dísztermében január 22-én tartják a Törökszentmiklós 300 emlékév nyitórendezvényét. Ezt követően az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban "Ahol templom, ahol iskola..." - 300 éves keresztyén értékeink címmel nyílik kiállítás, majd gálaestet rendeznek a Sanctonicolaum Kórus, a Miklós Néptáncegyüttes, az "Ezerjó" Szentmiklós Néptáncegyüttes, Alagi János, Pozsár Andrea, Sás ...
2020-01-17 10:01:10
Az igazi út
... az egyik út megmondja az embernek, mit kell tennie, hogy kiérdemelje az üdvösséget, a másik viszont elmondja neki, mit tett Isten, hogy az ember üdvösségét munkálja!

Az igazi keresztyén hit páratlan, mivel felszólítja az embert: fogadja el az örök életet mint ingyen ajándékot! Minden más vallás azt mondja az embereknek, hogy az üdvösséget bizonyos cselekedetekkel ki kel...
2019-10-21 10:14:39
KÉSZ-kongresszus - Erdő Péter: a rendszerváltás után az egyházban is sokféle jövőkép élt
... egyházzal és a zsidó közösséggel, nekik egyetlen iskolájuk sem működhetett a kommunizmus évtizedeiben.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Keresztyén értelmiség - értelmes keresztyénség című előadásában hangsúlyozta: "a hit nem a megértés pótléka, hanem a megértés alapvető motívuma és egyetlen módja".
A református püspök sze...
2019-09-14 14:51:30
Áldott a munka
... meglehetősen barátságtalan. Ezeknek meg kell gondolniuk, hogy egyetlen hivatás vagy munkahely sincs, amely minden tekintetben eszményi lenne. Minden foglalkozásnak megvan az árnyoldala. A keresztyén ember azonban képes arra, hogy munkáját Isten dicsőségére végezze, ,,nemcsak ímmel-ámmal, hanem diadalmasan".

A hívő ember nemcsak azért dolgozik keményen, hogy a maga ...
2019-09-06 08:19:56
Imádkozzunk a feljebbvalókért!
... felsőbbségeket úgy kell tekintenünk, mint Isten hivatalos szolgáit, még akkor is, ha nem értünk egyet politikájukkal vagy jellemükkel. Semmi körülmények között ne mondjuk azt, amit egy keresztyén ember mondott egy politikai kampány hevében: ,,Az elnök közönséges csirkefogó."

Ezenkívül imádkozzunk ,,minden emberért, királyokért és minden feljebbvalóért, hogy ny...
2019-08-19 21:15:14
EP-választás - Gulyás: azok szerepeltek a legjobban, akiket a leghevesebben támadtak
... kivonulnak az oroszok, akkor a nyugat-európai integráció részeseivé válhatnak. Ennek ellenére van sok kérdés - például a migráció ügye, a családpolitika témája, az egyházak szerepe, a keresztyén gyökerek jelentősége -, amiben a közép-európaiak másként gondolkodnak, mint a nyugatiak.
Vagy meglesz az elfogadás és a békés egymás mellett élés, vagy "szét fogják szakítani az Európ...
2019-06-19 22:17:19
Parancsolat vagy törvényeskedés
... azonnal a törvényeskedés címkéjével látják el. Sőt, eközben a ,,törvényeskedés" szót csatabárdként forgatják, hogy vele ledöntsenek szinte minden olyan korlátot és tilalmat, amely a keresztyén magatartásra jellemző.

Mit kell tennie ilyenkor a keresztyén embernek, hogy a ,,törvényeskedés"-sel kapcsolatos új elképzelések veszélyeit kikerülje?

Először ...
2019-04-30 12:01:36
Rangkórság
... jelenti: ,,tanító". Ezt a címet, akár tanulmányai alapján, akár tiszteletből kapja valaki, adományozhatja egy olyan intézmény is, amely sokkal inkább a hitetlenség fészke, mint a keresztyén hit fellegvára. És mégis, ha valakit dr. címmel mutatnak be a gyülekezetben, máris úgy vélik, hogy az illető szavainak nagyobb a súlya a doktori címe alapján. Egy púpos utcaseprő, aki telj...
2019-04-17 07:35:33
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Erdő Péter, Jézus Krisztusban, Ipolyi Arnold Közművelődési Központban, Sanctonicolaum Kórus, Miklós Néptáncegyüttes, Szentmiklós Néptáncegyüttes, Alagi János, Pozsár Andrea, Bogárdi Szabó István, Magyarországi Református Egyház, magyar kultúra, rendszerváltás után, leghevesebben támadtak, katolikus egyházfő, isteni tulajdonságok, teljes bizalom, magunk keresztre, másik viszont, ember üdvösségét, igazi keresztyén, örök életet, üdvösséget bizonyos, zsidó közösséggel, kommunizmus évtizedeiben, megértés pótléka, megértés alapvető, református püspök, keresztyén ember, hívő ember, politikai kampány, elnök közönséges, nyugat-európai integráció, migráció ügye, családpolitika témája, egyházak szerepe, keresztyén gyökerek, közép-európaiak másként, békés egymás, törvényeskedés címkéjével, keresztyén magatartásra, keresztyén embernek, olyan intézmény, hitetlenség fészke, illető szavainak, doktori címe, púpos utcaseprő, törökszentmiklós, eltökéltségünket, feljebbvalókért, néptáncegyüttes, szolgálatunkban,
© 2013 TVN.HU Kft.