Belépés
Meg ne utáld, mikor megöregszik
... az emberek iránti kedvességét, szeretetét, segítőkészségét, mert ő szerény nem kérkedik.
A hétköznapi rohanásban, a szürke robotban éppen erről feledkezünk meg a legtöbben... Hívő keresztyén embereknél az ilyen megengedhetetlen."

...
2023-01-15 12:05:51
Törvényeskedés
A törvényeskedés kényezteti a bűnös természetet, mivel táplálja az önigazságot és a vallásos büszkeséget. Eltérít bennünket a keresztyén élet valódi kérdéseitől külső, sokszor jelentéktelen szabályokra koncentrálva.

Jerry Bridges...
2023-01-08 22:08:11
Jézus megérinti a leprást
... kezeiket és érintsenek meg valakit. Nézzenek el a sebhelyek, a sebek, a rothadó hús, a hiányzó ujjak és lábujjak mellett, és egyszerűen csak szeressék őket. Ha azt akarod, hogy a szomszédod keresztyénné váljon, az első dolog, amit tenned kell, hogy megmutatod neki a keresztyén szeretetet. Menj, nyírd le a füvüket, vagy rakd össze a fájukat. Hívd meg őket vacsorára. Tudd meg, mire ...
2023-01-06 19:29:13
Tegyünk rosszat, hogy jó következzék belőle?
... hogy becsapták őt.
Ma reggel szeretném áttekinteni ezt a témát, és megvizsgálni néhány bibliai érvet az ellen, hogy tegyünk rosszat, hogy jó következzék belőle.

Minket, keresztyéneket Isten arra hívott el, hogy szentek legyünk. Isten Igéje felszólít bennünket, hogy győzzük le a kísértést és kerüljük a bűnt. Az Efézus 6:13 azt mondja nekünk, hogy:
,,vegyét...
2022-12-18 21:55:12
Spurgeon - December 18
... követendő példaként tárja elénk a Biblia. - Jézus szavainak értelme - "úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt..." (Mt 5,16) csak az lehet, hogy meg kell vallanotok hiteteket. Keresztyénségeteket ne rejtettségben őrizzétek, és ne tartsátok titokban, miközben a menny felé zarándokoltok! Tegyen a keresztyén ember nyilvános hitvallást a hitéről! Szakadjon el a világtól és ...
2022-12-17 20:05:01
Spurgeon - December 17
..."Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik." Mk 16,16


Van olyan keresztyén felekezet, magát protestánsnak nevező egyház, amelyiknek a szolgái valahányszor a keresztelőedényhez lépnek, kijelentik, hogy minden személy, aki a keresztségben részesült, újjászületett és be lett plántálva Krisztus egyháza testébe.

"Azonban", hallom...
2022-12-16 07:11:07
Spurgeon - December 17
..."Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik." Mk 16,16


Van olyan keresztyén felekezet, magát protestánsnak nevező egyház, amelyiknek a szolgái valahányszor a keresztelőedényhez lépnek, kijelentik, hogy minden személy, aki a keresztségben részesült, újjászületett és be lett plántálva Krisztus egyháza testébe.

"Azonban", hallom...
2022-12-16 07:11:04
Spurgeon - December 16
... másként, mint ahogy cselekszem. Ha az igazság érdekében elveszítem a szereteteket, sajnállak titeket, de mégsem tehetek másként. Mindenki tetszeni kíván hallgatóinak, de ha valamelyik keresztyén prédikátor a kényelemszeretetért, vagy a tekintélyért, vagy az emberek mosolyáért elhallgatja bizonyságtételének egy részét, azt végül az Úr az ő kezéből kéri számon.

Úgy vélem,...
2022-12-16 07:08:50
Spurgeon - December 14
... Jézus kiolvashatta: "Mester, lásd, mit tettünk! Meg vagyunk győződve arról, hogy tettünket helyesled, és meg fogod őt gyógyítani."

Ó, barátaim, jóllehet mi nem láthatjuk a másik keresztyén ember hitét, de láthatjuk annak a gyümölcseit. Olykor azt hisszük, érzékelhetjük a hit hiányosságát; azonban hogy magát a hitet láthassuk, Istentől való megvilágosodásra van szükségün...
2022-12-14 20:22:16
Spurgeon - December 13
..."Amikor megkövezték Istvánt, az így imádkozott: 'Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet!'" ApCsel 7,59


Kívánatos, hogy a keresztyén ember élete és halála, mint egy öntvény, egységes egészet képezzen. István hittel és Szentlélekkel teljes volt életében és halálában. Merész volt, bátor, nyugodt és higgadt életében, és halála óráján sem viselkedett másként.

Igen ...
2022-12-11 20:58:13
1 2 3 .....................261 262 ...........392 393 ...........522 523 524 
Címkék: Jerry Bridges, Isten Igéje, emberek iránti, hétköznapi rohanásban, szürke robotban, ilyen megengedhetetlen, törvényeskedés kényezteti, bűnös természetet, vallásos büszkeséget, keresztyén élet, hiányzó ujjak, szomszédod keresztyénné, első dolog, keresztyén szeretetet, emberek előtt, menny felé, keresztyén ember, szolgái valahányszor, keresztségben részesült, igazság érdekében, emberek mosolyáért, másik keresztyén, hitet láthassuk, megvilágosodásra, megengedhetetlen, segítőkészségét, keresztyéneket, világosságotok, törvényeskedés, zarándokoltok, rejtettségben, szentlélekkel, protestánsnak, jelentéktelen, újjászületett, keresztségben, érzékelhetjük, hiányosságát, kiolvashatta, valahányszor, tekintélyért, hallgatóinak, szereteteket, koncentrálva, megvizsgálni, keresztyénné, szabályokra, gyümölcseit, megkövezték, következzék, feledkezünk, kérdéseitől, elhallgatja, viselkedett, megöregszik, kedvességét, önigazságot, büszkeséget, természetet, áttekinteni, elkárhozik, szeretetet, amelyiknek, kényezteti, kijelentik, egyszerűen,
© 2013 TVN.HU Kft.