Belépés
Paul David Tripp Február 15
... vezet az áldáshoz.

Két hazugság van, amely mindannyiunkat megkísért valahogy, valamilyen módon. Ezek azok a hazugságok, amelyek Ádám és Éva katasztrofális döntését táplálták a kertben a kísértés pillanatában. Igen, igaz, ezeknek a hazugságoknak ma is ugyanolyan hatalmuk van, mint akkor. Az első az autonómia (önállóság, önrendelkezés) hazugsága. Ez a hazugság azt állítja...
2024-02-15 20:31:16
Paul David Tripp Február 13
... álmodtál.

Ez a nagy téveszme,
az arrogancia csúcsa,
a csábító csapda,
a nagy, sötét veszély.
Nem vezet semmi
jóra.
A végzete
a halál.
Ez volt a kertben lévő
katasztrófa középpontjában.
Ez mozgatta az Ádám és Éva
szomorú lázadását.
Ez mindannyiunkat csábít
újra és újra
helyzetről helyzetre,
helyr...
2024-02-13 20:42:26
Farsang farka február közepe

Hogy merre jártam, merre mentem?
Ha elmondhatnám azt tinektek.
Violafényű téli kertben
villanylámpáknál énekeltek.
Kávészínű, ezüst ruhában
lányok kacagtak mindenütt,
sárgás hajuk arcukba csapzott
és lila volt beteg szemük.
Jégből vol...
2024-02-13 00:28:24
Kis mosolyokból lesznek a nagy kacagások
... történetet.
Mr. Gorsky és a felesége a szomszédjukban éltek, gyerekkorában. Idősödő, csendes kis házaspár volt. Egyszer, mikor egy gyönyörű tavaszi napon a haverjával baseballozott a kertben, a labda véletlenül átrepült a Gorsky házaspár udvarába. Ő átmászott, hogy visszahozza és e közben óhatatlanul meghallotta, ahogy Mrs. Gorsky a férjével kiabál:
- "Orális szex?? Orál...
2024-02-07 20:00:30
A gyógynövények termesztése újra fénykorát éli
... éli.

Vannak olyan gyógynövények melyek rendszeresen alkalmazhatók a gyógyászat területén, ezért ezeket érdemes inkább saját kertünkben termeszteni. A gyógynövényeket a legkisebb kertben vagy akár egy erkélyen is nevelhetjük, elég hozzá pár cserép vagy láda, és egy zacskó virágmag.

Akárcsak a dísznövényeknél itt is fent áll az a lehetőség, hogy akár több gyógy...
2024-02-05 22:05:41
Körömvirág: esőt jósol, rákot űz
... minden árnyalatában ragyogó virágai a nyári napsugarak derűjét, melegét sugározzák.

A körömvirág magját tavaly ősszel gyűjtöttem, és kora tavasszal, március végén szórtam el a kertben. Nem kapáltam, nem tápoldatoztam, a hanyagolás ellenére is tömött csoportokban virulnak az ágyásban a napsugár-szigetek. Jólesik ránézni a nem csak szép, de megbízható házi barométerként ...
2024-02-02 22:49:08
A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk
... májusi meggyet. Az elültetett fa hamar kezd teremni és ha csak a fagy el nem viszi, hamarosan bő termést aratunk. A meggy érési idénye eltarthat hónapokig, ha több mint egy fajta van a kertben. Aztán marad a mélyhűtés, vagy a befőtt készítés, aminek az eredménye, hogy télen is kitűnő gyógyszerhez jutunk a megfázás ellen.

Gyógyhatása
A meggy gyógyhatása több terüle...
2024-02-02 22:20:12
Gyógyító ételízesítők
... gyógyításával, fontos volt ugyanis számukra, hogy ne csak a lelket, a testet is ápolják - és fordítva, ne csak a beteg testet, hanem a lelket is.

A kolostor adta a gyógyszert: a kertben gyógynövényeket termesztettek, így például zsályát, levendulát, rozmaringot, de az erdők, mezők növényeit ugyancsak begyűjtötték.
Tudásuk az antik orvostudomány eredményein, ...
2024-02-02 22:14:24
William Butler Yeats - Egy régi dal visszhangja

William Butler Yeats - Egy régi dal visszhangja

Találkoztunk a fák közt
a kertben ő meg én.
Jött hófehér kis lábbal
a kerten át felém.
Kért, hogy könnyen szeressem,
mint a rügy nő ág hegyén,
De ifjan és bolond...
2024-01-30 17:13:36
Útkereszteződés
... dolgokban nagyon egy húron pendülünk, mindent meg próbált tenni a szél-járás fennmaradásáért is. Én fá...
2024-01-26 18:28:32
1 2 3 ..............769 770 ........1154 1155 ........1538 1539 1540 
Címkék: Paul David Tripp Február, William Butler Yeats, nagy kacagások, gyógynövények termesztése, egyik legértékesebb, kísértés pillanatában, nagy téveszme, arrogancia csúcsa, csábító csapda, kertben lévő, szomszédjukban éltek, gyönyörű tavaszi, haverjával baseballozott, labda véletlenül, férjével kiabál, gyógyászat területén, legkisebb kertben, zacskó virágmag, nyári napsugarak, körömvirág magját, hanyagolás ellenére, meggy érési, befőtt készítés, megfázás ellen, meggy gyógyhatása, beteg testet, kolostor adta, kertben gyógynövényeket, antik orvostudomány, húron pendülünk, szél-járás fennmaradásáért, villanylámpáknál, dísznövényeknél, gyógynövényeket, útkereszteződés, fennmaradásáért, katasztrofális, mindannyiunkat, középpontjában, szomszédjukban, gyerekkorában, hazugságoknak, gyógyításával, legértékesebb, termesztettek, barométerként, gyógynövények, alkalmazhatók, orvostudomány, tápoldatoztam, baseballozott, önrendelkezés, árnyalatában, ételízesítők, pillanatában, elmondhatnám, rendszeresen, gyógyszerhez,
© 2013 TVN.HU Kft.