Belépés
Sokan imádnak délutánonkét
... délutáni alvásnak:

1. Egész nap jó hangulatunk lesz
- a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. Javul a felfogóképességünk
- a délutáni alvás hatására képesek l...
2021-02-22 21:27:44
Negyven évvel ezelőtt halt meg Ian Curtis, a Joy Division énekese
... egyszer koncertek alatt. Orvosa erős gyógyszereket írt fel és teljes visszavonulást kért tőle, miközben egy világhírnévre pályázó rockzenekar frontembereként élte életét, alkohollal és kevés alvással. 1979 októberében Brüsszelben a Plan K-ben koncerteztek, Curtis itt ismerkedett meg egy belga rajongóval, Annik Honoréval, akihez hamarosan szerelmi szálak fűzték.
A Joy Divisio...
2020-05-16 09:21:24
Inszomnia - alvás zavar
... az álmatlansággal, de az nagyon gyakran megesik, hogy ha meg is próbálnak segítséget kérni, egyszerűen elvesznek az egészségügyi rendszerben. Ennek oka, hogy nagyon kevés kifejezetten alvással foglalkozó szakember dolgozik Magyarországon, ezért nagyon sokan egyszerűen nem jutnak érdemi segítséghez.

"Az emberek legelőször általában gyógyteák és enyhébb altatók között kez...
2019-10-01 12:58:27
WHO: kétéves koruk előtt ne nézzenek semmilyen képernyőt passzívan a gyerekek
... elhízás okozta betegségeknek.
A BBC News kiemelte, hogy a WHO először fogalmazott meg öt év alatti gyermekek számára ajánlást a fizikai aktivitással, mozgásszegény viselkedéssel és az alvással kapcsolatban.
Az új irányelveket a WHO vasárnap Glasgowban, az elhízással foglalkozó európai kongresszuson ismerteti részletesen.
Az ajánlások között szerepel, hogy a kisbabák...
2019-04-24 20:58:17
A jó alvás titkai
A jó alvás titkai


Az emberek egy részének komoly gondjai vannak az elalvással - másoknak pedig azzal, hogy tartós is maradjon az álom, ne ébredjenek fel minduntalan éjjel. Megint másoknak az a problémájuk, hogy nem tudnak ésszerű időben lefeküdni - éjjeli baglyok, akiknek aztán reggel nagy küzdelem kikecmeregni az ágyból.

Akármelyik csoportba is tartozun...
2018-08-13 20:22:46
Meghosszabbíthatja az életünket, ha tovább alszunk a hétvége
... órát alvóknál, akik hétvégén legalább két órával megnövelték az ágyban eltöltött időt.

A kutatás szerzői azt írják, az eredmények azt sugallják, hogy a hétköznapi rövid alvással eltöltött idő nem kockázati tényező a halálozás szempontjából abban az esetben, ha hétvégén közepes vagy hosszabb idejű alvással kombinálódik.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem kísérl...
2018-06-02 22:05:03
Tallóztam
... alvásnak:

1. EGÉSZ NAP JÓ HANGULATUNK LESZ

- a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. JAVUL A FELFOGÓKÉPESSÉGÜNK

- a délutáni alvás hatására képese...
2018-04-22 12:21:04
A fokhagymás tej elkészítése és jótékony hatásai
... szintjét, ezzel pedig a vérerekben a lerakódások mennyiségét. Ezen tulajdonságai miatt a fokhagyma hatékonyan képes megelőzni a szívproblémákat.

Álmatlanság ellen

Az alvással kapcsolatban a fokhagyma hatásai ellentétesek. A különbséget a mennyiség jelenti. Ha megfelelő mértékben fogyasztjuk, ellazít és segíti a zavartalan alvást. Ha túl sokat fogyasztunk belő...
2018-03-18 13:11:23
A reményről
... tart-
ható. Nem úgy, bogy megragadod és
belekapaszkodsz, hanem emlékedbe
vésed: hisz nincs édesebb, mint emlé-
kezni a jól eltöltött évekre. De akik az
életet alvással, henyéléssei, magányban
töltik el, akik komisz szokások rabjai, a
nyomorult időt és a terrnészetet vádolják,
hogy napjaik boldogta!anok, miközben
hibáikat rejtegetik. Ner...
2018-02-13 19:00:28
Ilyen hatással van a testre a kevés alvás
Ha az ember sokat és jól alszik, boldogabb és egészségesebb. Ez szinte alapvetés, de nem mindenki tudja pontosan, hogy mit is nyerünk a jó és rendszeres alvással. Ezért megnéztük, mi történik akkor, ha hiányzik a megfelelő mennyiségű, vagy rendszerű alvás. Az eredmény nem bíztató.

Az alváshiány és az alvásproblémák hatásai sokfélék lehetnek, az egyszerű fáradtságtól az e...
2018-01-30 14:31:53
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Plan K-ben, Annik Honoréval, EGÉSZ NAP JÓ HANGULATUNK LESZ, JAVUL FELFOGÓKÉPESSÉGÜNK, kevés alvás, szerotonin felelős, kevés alvással, délutáni alvás, világhírnévre pályázó, belga rajongóval, nagyon gyakran, egészségügyi rendszerben, emberek legelőször, fizikai aktivitással, alvással kapcsolatban, elhízással foglalkozó, ajánlások között, részének komoly, ágyban eltöltött, kutatás szerzői, hétköznapi rövid, halálozás szempontjából, lerakódások mennyiségét, fokhagyma hatékonyan, fokhagyma hatásai, mennyiség jelenti, zavartalan alvást, terrnészetet vádolják, ember sokat, megfelelő mennyiségű, alvásproblémák hatásai, egyszerű fáradtságtól, szervezetünkben, belekapaszkodsz, szívproblémákat, frontembereként, boldoságunkért, visszavonulást, alvásproblémák, magyarországon, álmatlansággal, gyógyszereket, szempontjából, tulajdonságai, egészségesebb, betegségeknek, viselkedéssel, mozgásszegény, kongresszuson, világhírnévre, fáradtságtól, kifejezetten, kombinálódik, egészségügyi, hangsúlyozni, koncerteztek,
© 2013 TVN.HU Kft.