|
|
|
... megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A paradicsomot robotgépben pürésítjük 10 dkg brokkolival, 1 evőkanál petrezselyemmel, sóval, borssal. Serpenyőbe öntjük, és 5 percig kevergetve forraljuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajban néhány perc alatt megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, az egészben hagyott pirospaprikát. Hozzákeverjük a brokkolis mixet, összeforgatjuk ... |
2010-04-14 19:31:34 |
|
|
|
|
|
|
... szépen megpirul. Párolt rizzsel tálaljuk.
Besamelmártás - 5 dkg vajat megolvasztunk, hozzáadunk 8 dkg lisztet, és hozzáöntünk 5 dl tejet, majd lassú tűzön habverővel gyorsan kevergetve besűrűsítjük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, kissé kihűtjük. Ezután teszünk hozzá 5 dkg reszelt sajtot, 2 tojás sárgáját /ha túl sűrű kevés tejföllel hígíthatjuk/, ízesítjük sóval,... |
|
2010-04-14 18:53:22 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral fölforraljuk, a fehér csokoládét beletördeljük, majd addig keverjük amíg felolvad a tejben. A mascarponét a tojássárgájával simára keverjük, a fehér csokoládés tejhez adjuk. Kevergetve 1-2 perc alatt sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük. Megvárjuk amíg langyosra hűl.
A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, és 1 kiskanálnyit a levéből i... |
2010-04-14 17:20:53 |
|
|
|
|
|
|
... tűpróbával!
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű ... |
|
2010-04-13 12:37:26 |
|
|
|
|
|
|
... megvan, keverjük bele a csíkokra
vágott csirkemellet. Sózzuk borsozzuk meg tegyük hozzá az apróra vágott
petrezselyemzöldet és szórjuk meg egy kis borsikafűvel. Folyamatosan
kevergetve kb. 4-5 percig, pirítsuk az egészet. Ha letelt az idő tegyük hozzá
az összevágott gombát és újabb 4-5 percig pirítsuk. Ezt követően tegyünk
az egészbe 1 ek lisztet, öntsük b... |
|
2010-04-12 21:21:21 |
|
|
|
|
|
|
... bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
3.Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve.
4.Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
5.Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem sz... |
2010-04-12 21:09:33 |
|
|
|
|
|
|
... édes
tejszínhab.
Hozzávalók:
A forrázott, tisztított mandulát daráljunk le. Dolgozzuk össze a tojás sárgájával, porcukorral, kb. 1 dl
tejjel. Forraljunk fel ... |
2010-04-12 13:25:43 |
|
|
|
|
|
|
... felcsíkozzuk.
Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük.
Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük.
Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni.
Burgonyá... |
2010-04-12 07:29:57 |
|
|
|
|
|
|
... bogyókat főzés előtt nyomkodjuk szét, és annyi vizet öntsün... |
2010-04-10 13:56:28 |
|
|
|
|
|
|
... só,
törött fehér bors,
csipetnyi porcukor.
Elkészítés:
A lisztet a forró olajon világosra pirítjuk, majd fokozatosan felengedjük 8 dl vízzel. Állandóan
kevergetve felforraljuk, beletesszük a húsleveskockákat, a sót és a borsot. 5 percig főzzük. Közben a
kefirt turmixoljuk a túróval, és a forrásban lévő levesbe öntve, ugyancsak kevergetve, ... |
2010-04-10 13:54:59 |
|
|
|
|