|
|
|
... olívaolajat és a felkarikázott újhagymákat meg az összezúzott fokhagymát gyorsan megpárolom benne. Aztán beleteszem a serpenyőbe a nagyobb darabokra vágott csirkemájakat és óvatosan kevergetve 4 perc alatt megsütöm őket. Utána megöntözöm a száraz sherryvel és 1 teáskanálnyi olyan balzsamecettel, amihez még előtte ugyanennyi mézet is kevertem és hozzászórom a sült csirkemáj-darabká... |
2006-09-14 06:44:21 |
|
|
|
|
|
|
... likőr
ELKÉSZÍTÉS
1.
A mézet meglangyosítjuk. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A pisztáciát és a mandulát megpirítjuk, 5 dkg cukorral megszórjuk, majd kevergetve enyhén karamellizáljuk, végül kihűtjük.
2.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapu... |
|
2006-09-12 15:36:58 |
|
|
|
|
|
|
... maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledolgozzuk a vaníliás tejet, de nem hagyjuk forrni. Amikor jól besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Tálaláskor minden tányérra 1-1 gombóc fehér és fekete c... |
2006-09-12 15:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük. 15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácson kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojást, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, és állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd lábasba öntjük, és kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rózsavizet, majd kihűtjük. Közben a tejszínt habbá verjük, és óvatos... |
|
2006-09-12 07:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A... |
|
2006-09-12 07:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... citromfűág
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe... |
2006-09-12 07:35:12 |
|
|
|
|
|
|
... mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a vizet megmelegítjük a sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütő... |
2006-09-12 07:24:11 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A kocsonyaalaphoz az agar-agart 5 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Állandóan kevergetve 10 percig, kislángon főzzük. Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A krémhez az agar-agart 7,5 dl... |
2006-09-12 07:19:52 |
|
|
|
|
|
|
... dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecsöpögtetjük, a levét felforraljuk, és 8 evőkanálnyi lében feloldjuk a kávét. Desszertes p... |
2006-09-11 07:16:58 |
|
|
|
|
|
|
... A mártáshoz a tejet újra felforraljuk, és belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Egy nagyobb tálban összekeverjük a felvert tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd állandóan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandóan kevergetve, kislángon, vigyázva, hogy fel ne forrjon, kissé besűrítjük, majd félretéve hűlni hagyjuk.... |
2006-09-11 07:15:05 |
|
|
|
|