Belépés
SALÁTA SHERRY-S CSIRKEMÁJJAL É
... olívaolajat és a felkarikázott újhagymákat meg az összezúzott fokhagymát gyorsan megpárolom benne. Aztán beleteszem a serpenyőbe a nagyobb darabokra vágott csirkemájakat és óvatosan kevergetve 4 perc alatt megsütöm őket. Utána megöntözöm a száraz sherryvel és 1 teáskanálnyi olyan balzsamecettel, amihez még előtte ugyanennyi mézet is kevertem és hozzászórom a sült csirkemáj-darabká...
2006-09-14 06:44:21
Flambírozott habos fagyibomba
... likőr



ELKÉSZÍTÉS

1.
A mézet meglangyosítjuk. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A pisztáciát és a mandulát megpirítjuk, 5 dkg cukorral megszórjuk, majd kevergetve enyhén karamellizáljuk, végül kihűtjük.

2.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapu...
2006-09-12 15:36:58
Fekete-fehér csokikrém
... maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledolgozzuk a vaníliás tejet, de nem hagyjuk forrni. Amikor jól besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Tálaláskor minden tányérra 1-1 gombóc fehér és fekete c...
2006-09-12 15:31:42
Epres-pisztáciás piskótatorta
... megsütjük. 15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácson kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojást, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, és állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd lábasba öntjük, és kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rózsavizet, majd kihűtjük. Közben a tejszínt habbá verjük, és óvatos...
2006-09-12 07:43:23
Epres mandulaálom
... percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A...
2006-09-12 07:39:45
Eperzselé
... citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe...
2006-09-12 07:35:12
Eperkrémes bombák
... mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a vizet megmelegítjük a sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütő...
2006-09-12 07:24:11
Egzotikus gyümölcskocsonya
... tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A kocsonyaalaphoz az agar-agart 5 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Állandóan kevergetve 10 percig, kislángon főzzük. Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A krémhez az agar-agart 7,5 dl...
2006-09-12 07:19:52
Csokoládés-habos cseresznye
... dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecsöpögtetjük, a levét felforraljuk, és 8 evőkanálnyi lében feloldjuk a kávét. Desszertes p...
2006-09-11 07:16:58
Csokoládés madártej
... A mártáshoz a tejet újra felforraljuk, és belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Egy nagyobb tálban összekeverjük a felvert tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd állandóan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandóan kevergetve, kislángon, vigyázva, hogy fel ne forrjon, kissé besűrítjük, majd félretéve hűlni hagyjuk....
2006-09-11 07:15:05
1 2 3 ............311 312 .......467 468 ......620 621 622 623 624 
Címkék: SALÁTA SHERRY-S CSIRKEMÁJJAL, felkarikázott újhagymákat, összezúzott fokhagymát, nagyobb darabokra, száraz sherryvel, sült csirkemáj-darabká, mézet meglangyosítjuk, aszalt gyümölcsöket, mandulát megpirítjuk, sóval kemény, kettévágott vaníliarúddal, cukorral habosra, vaníliás tejet, tejet felforraljuk, lisztet habosra, meleg tejet, tűzről levéve, tejszínt habbá, kinyomkodott zselatint, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, agyagtálba öntjük, vizet megmelegítjük, liszthez adunk, masszát 15x30, cukorral habbá, csokoládét durvára, cseresznyét lecsöpögtetjük, levét felforraljuk, tejet újra, darabokra tördelt, nagyobb tálban, felvert tojássárgákat, csokis tejet, egészet visszaöntjük, gyümölcskocsonya, kocsonyaalaphoz, meglangyosítjuk, karamellizáljuk, zselatinlapokat, citromfűágakat, mandulaforgács, balzsamecettel, lecsöpögtetjük, megmelegítjük, felkarikázott, tojássárgákat, beledolgozzuk, tortaformákba, összekeverjük, tojásfehérjét, vaníliarúddal, csirkemájakat, tojássárgáját, vaníliaaroma, keverőtálban,
© 2013 TVN.HU Kft.