|
|
|
... megszurkáljuk, és 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a cso... |
2006-09-11 07:10:24 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sü... |
|
2006-09-11 07:01:03 |
|
|
|
|
|
|
... tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztát sütőpapírral kibélelt 30x20 centis szögletes tepsibe simítjuk, ... |
2006-09-11 06:59:02 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, ... |
|
2006-09-11 06:56:05 |
|
|
|
|
|
|
... babapiskóta)
ELKÉSZÍTÉS
A fondühöz a csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott, hideg margarint. Kislángon, fakanállal kevergetve sima masszává főzzük. A süteményeket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.
Variáció
Aprósütemények helyett gy... |
|
2006-09-11 06:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
5 tojás
9 dkg cukor
só
20 piskóta
csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjü... |
2006-09-08 11:22:05 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
50 dkg cseresznye
1 evőkanál citromlé
A díszítéshez:
cseresznye
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hoz... |
2006-09-08 07:38:01 |
|
|
|
|
|
|
... málna
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és állandóan kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kihűlésig keverjük, így kétszeres mennyiségű habot kapunk. Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot. 4 d... |
2006-09-08 07:35:54 |
|
|
|
|
|
|
... tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. A l... |
2006-09-08 07:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznyebefőtt
málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a pisztáciát és a mogyorót. A tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. Kis köröket vág... |
2006-09-08 07:29:08 |
|
|
|
|