Belépés
Csokitorta 2.
... megszurkáljuk, és 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a cso...
2006-09-11 07:10:24
Csokis-kávés sütemény
... sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sü...
2006-09-11 07:01:03
Csokis süti málnával
... tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztát sütőpapírral kibélelt 30x20 centis szögletes tepsibe simítjuk, ...
2006-09-11 06:59:02
Csokis piskóta narancsszósszal
... csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, ...
2006-09-11 06:56:05
Csokis fondü
... babapiskóta)



ELKÉSZÍTÉS

A fondühöz a csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott, hideg margarint. Kislángon, fakanállal kevergetve sima masszává főzzük. A süteményeket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.


Variáció

Aprósütemények helyett gy...
2006-09-11 06:53:42
Csokis charlotte
... margarin
5 tojás
9 dkg cukor

20 piskóta
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjü...
2006-09-08 11:22:05
Cseresznyeszorbet
... cukor
50 dkg cseresznye
1 evőkanál citromlé

A díszítéshez:
cseresznye
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hoz...
2006-09-08 07:38:01
Cseresznyés-málnás parfé
... málna



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és állandóan kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kihűlésig keverjük, így kétszeres mennyiségű habot kapunk. Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot. 4 d...
2006-09-08 07:35:54
Cseresznyés-csokoládés terrin
... tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. A l...
2006-09-08 07:34:43
Cseresznyés linzer
... cseresznyebefőtt
málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a pisztáciát és a mogyorót. A tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. Kis köröket vág...
2006-09-08 07:29:08
1 2 3 ............311 312 .......467 468 ......621 622 623 624 
Címkék: tepsiben hagyjuk, csokoládét vízgőz, tűzről levéve, kész sütemény, étcsokoládét darabokra, barna cukorral, tésztát sütőpapírral, lisztet átszitáljuk, csokoládét darabokra, vajjal együtt, cukorral világosra, csokis vajat, kivajazott kipattintható, tejszínt felforraljuk, darabokra vágott, fondübe mártogatva, csokoládét apró, puha margarint, lábast levesszük, cukrot habosra, cukrot állandóan, cukor teljes, forrástól számított, kimagozott cseresznyét, citromlét robotgéppel, tejszínt három, tojássárgákat felverjük, apróra vágott, margarin felét, vízfürdőbe állított, nagy tálban, maradék margarint, cukorral habosra, tojásfehérjét külön-külön, citrom héját, mogyorót megdaráljuk, csokoládéforgács, cseresznyebefőtt, megszilárduljon, narancsszósszal, tejszínkrémsajt, lecsöpögtetünk, aprósütemények, tojássárgákat, beleszitáljuk, beleforgatjuk, megolvasztjuk, beledolgozzuk, tapadásmentes, kipattintható, megszurkáljuk, összekeverjük, felolvasztjuk, beletördeljük, tojásfehérjét, megpörköljük, zsírpapírból, egyenletesen,
© 2013 TVN.HU Kft.