Belépés
Kocsonya erdélyi módra
... ecetes- uborka- csíkokkal díszítjük. A zselatint felolvasztjuk, a felforralt kocsonyaléhez adjuk. A tojásfehérjét kevés vízzel folyós habbá verjük, és vékony sugárban a forrásban lévő léhez keverjük. A tűzről levéve, kissé kihűtve, a levet szűrőruhán keresztül a tányérban levő húsra szűrjük. Kihűtjük, jégszekrényben dermesztjük. Tálaláskor esetes tormát vagy citromlevet adhatunk h...
2010-06-10 04:45:30
Gyümölcsös krémkehely
... következőképpen:

Hozzávalók:

3 egész tojás
3 dl tejföl
25 dkg barna cukor
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 ek. citromlé

A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáöntjük a többihez, szép simára kikeverjük. Egy kb. 25*35-ös tepsiben két vék...
2010-06-09 20:53:03
Almás-pudingos keksz
... lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd a kekszeket szorosan egymás mellé lerakjuk. A pudingporhoz kis adagokban 3 dl vizet adunk, csomómentesre keverjük, és az almához adjuk. Felfőzzük, és néhány perc után, amikor már besűrűsödött, forrón a kekszre kenjük, majd befedjük egy sor keksszel. Tetejét bevonjuk olajjal elkevert olvasztott tort...
2010-06-09 20:01:49
Almapürés sütemény
... * A tésztához

20 dkg kétszersült

Elkészítés

A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az almapüré egyharmadát félretesszük, a maradék kétharmadot összekeverjük a narancshéjjal, a narancslével, a szegfűszeggel és egy csipet fahéjjal felmelegítjük. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és feloldjuk a keverékben.


A kapcsos sütőforma alj...
2010-06-09 18:02:19
Reszelt túrós
... porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a kakaót. A margarint beleaprítjuk a lisztbe, és hozzáadjuk a tojássárgákat. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, rudat formázunk belőle, fóliával ...
2010-06-09 17:17:13
Majdnem fincsiség..
...bodza szörp :
Mossunk meg 15-20 szépen kinyílt bodzavirágot;Öblítsük le a virágokat Ezután tegyük egy nagy befőttesüvegbe és öntsünk rá 5 l vizet.1 kg kristálycukor és karikázzunk bele 3-4 citromot is.
Hagyjuk állni 3 napig de minden nap keverjük meg kétszer-háromszor, majd a végén szűrjük le.
...
2010-06-09 15:07:20
Krémes zöldségkrokett
... kidobjuk.
2. Megolvasztjuk a vajat, s 1 percig kevergetve megpirítjuk rajta a lisztet.
3. A tűzről levéve, fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejet, habverővel folyamatosan keverjük.
4. Visszatesszük melegedni, s sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
5. Belekeverjük az apróra vágott kapribogyót, a felkockázott zöldégeket, és legalább 5 percig hűlni h...
2010-06-08 23:59:37
Cucidati
... citromhéj

Kenéshez:

* 1 tojás

Tetejére

* cukormáz/ szórócukor (opcionális)

elkészítés

1. A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport keverjük össze.
2. Morzsoljuk bele a vajat, majd végül adjuk hozzá a tejszínt a fevert tojással.
3. Dolgozzuk össze a tésztát, majd osszuk két részr...
2010-06-08 23:25:01
Zöldséges-tejfölös lencsesalát
... napraforgóolaj keverékében) süssük meg a répás-hagymás-paprikás mixet!
5. Miután kihűlt, a lencséhez adjuk, de nem az össze...
2010-06-08 23:01:39
Recept
... felszeleteljük. A vajat, vagy margarint serpenyőben felhevítjük, és megolvasztunk benne 5 dkg cukrot. Beleszórjuk az ananászdarabokat, és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Közben időnként megkeverjük. Végül hűlni hagyjuk. A kókuszlikőrt elkeverjük az ananászlével. A babapiskótákat kb. 16X21 cm-es, 1,5 l-es jénai tál alján elosztjuk. Meglocsoljuk a kókuszlikőrrel elkevert ananászlével,...
2010-06-08 20:36:23
1 2 3 ................1640 1641 ........2450 2451 2452 2461 2462 ........3280 3281 3282 
Címkék: Rama Sütőmargarin, zselatint felolvasztjuk, felforralt kocsonyaléhez, tojásfehérjét kevés, forrásban lévő, tűzről levéve, levet szűrőruhán, tányérban levő, tojást habosra, sütőport összekeverjük, kekszeket szorosan, almához adjuk, kekszre kenjük, zselatint beáztatjuk, almapüré egyharmadát, maradék kétharmadot, csipet fahéjjal, beáztatott zselatint, kapcsos sütőforma, liszthez hozzákeverjük, vaníliás cukrot, margarint beleaprítjuk, tésztát gyorsan, virágokat Ezután, nagy befőttesüvegbe, végén szűrjük, meleg tejet, apróra vágott, felkockázott zöldégeket, sütőport keverjük, fevert tojással, lencséhez adjuk, kókuszlikőrt elkeverjük, kókuszlikőrrel elkevert, ananászdarabokat, következőképpen, felszeleteljük, zöldségkrokett, befőttesüvegbe, jégszekrényben, napraforgóolaj, kókuszlikőrrel, babapiskótákat, tojássárgákat, felmelegítjük, hozzákeverjük, visszatesszük, felolvasztjuk, tojásfehérjét, kristálycukor, kocsonyaléhez, megolvasztjuk, szegfűszeggel, csomómentesre, összekeverjük, megolvasztunk, narancshéjjal,
© 2013 TVN.HU Kft.