Belépés
Húsvéti tojástorta
... ananászlé
4 dl tejszín

A díszítéshez:
cukor
cukordrazsé



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőben megsütjük. Pár perc pihentetés után a ...
2006-09-14 07:23:34
Hideg-meleg epertál
... elosztjuk a fagylaltot, és egy kanál hátával simára egyengetjük, majd 30 percre fagyasztóba tesszük. Az eperszemeket kettévágjuk, a tojássárgákat 3 evőkanál cukorral és a konyakkal habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot a sárgájához, és beleszórjuk a mandulát. A tálkákat kivesszük a fagyasztóból, egyenlően elosztjuk rajtuk az epre...
2006-09-14 07:20:35
Habos barack málnaöntettel
... díszítéshez:
málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszö...
2006-09-14 07:16:54
Gyömbérfelfújt
... gyümölcskenyér-morzsa



ELKÉSZÍTÉS

A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszereket, és felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a te...
2006-09-14 07:10:26
Gyömbéres körte csokihabbal
... még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a tojássárgáját, habosra keverjük, és hűlni hagyjuk. Felverjük a tojásfehérjéket, és apránként hozzákeverjük a porcukrot. Állandóan kevergetve a tojáshabba forgatjuk a csokikrémet meg a whiskyt, és két órára hűvös helyre t...
2006-09-14 07:08:34
Gyümölcskenyér aszalt szilváva
... tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet, az élesztőt és a sót tálba szitá...
2006-09-14 07:05:57
Gyors almatorta
... kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet ...
2006-09-14 07:04:39
Grillezett kalács nektarinnal
... fahéj
3 evőkanál cukor
4 szelet (1 cm vastagra vágva) kalács
2 nektarin



ELKÉSZÍTÉS

A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórju...
2006-09-14 07:02:50
Gesztenyés tekercs
... étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzu...
2006-09-14 07:00:53
Gesztenyés csokikrém
... kávé

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a k...
2006-09-14 06:59:57
1 2 3 ................1640 1641 ........2461 2462 ........3267 3268 3269 3280 3281 3282 
Címkék: tésztához megolvasztjuk, cukorral habosra, tésztát kivajazott, kanál hátával, eperszemeket kettévágjuk, konyakkal habosra, tojásfehérjét kemény, tálkákat kivesszük, vaníliáscukorral megszórjuk, tejet felforraljuk, forró tejet, tojássárgákat kikeverjük, tejszínt felforraljuk, darabokra tördelt, tojáshabba forgatjuk, szilvákat kockákra, diót durvára, maradék vajat, almákat meghámozzuk, cukorral fehéredésig, tojásfehérjéket habbá, tojássárgájához keverünk, tojásfehérje-hab egyharmadát, maradék lisztet, kalácsszeleteket mindkét, nektarinokat megmossuk, maradék cukorral, kekszet ledaráljuk, krémet elkészítjük, gesztenyepürét hozzáadjuk, kókuszreszelékkel krémmé, tiszta konyharuhát, tejjel habosra, vaníliáscukorral, gesztenyemasszát, kalácsszeleteket, vaníliaaromával, tojássárgájához, tojásfehérjéket, összedolgozzuk, gesztenyepürét, gyümölcskenyér, lecsöpögtetjük, gyömbérfelfújt, felszeleteljük, szilvakockákat, hozzákeverjük, tojássárgákat, összekeverjük, felolvasztjuk, málnaöntettel, megolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.