Belépés
Áldás
... némelyik kérésemen, amit hozzá intéztem számtalan esetben az imádságaimban. És miket kértem? Kértem egy csészényit, miközben Övé az egész óceán! Kértem egyetlen fénysugarat, miközben Ő tartja kezében a Napot! Legjobb kéréseim sem közelítik meg Atyánk képességét az áldásra, ami jóval túl van azon, amit valaha is kérhettünk. (John Henry Jowett)

Kegyelmed bő árját igénylem...
2020-08-01 07:29:03
Szobrot állítottak Szent Kingának
... kapott helyet az a templom felé néző szoborfülke, melyben Árpád-házi Szent Kinga szobra áll, Pap Csaba miskolci szobrász alkotása: a lengyel fejedelemasszony a küngösi templomot tartja a kezében.
................
2020-07-31 17:19:44
Kármelhegyi Boldogasszony 07.16
...

- Magyar kurír oldalon
A kármeliták véd asszonya az ábrázolásokon egyik karján a Kis Jézust tartja, másik kezével a skapulárét nyújtja. A skapuláré gyakran a Kisded kezében is ott van. Kármelita templomokban és más templomok mellékoltárain is gyakran látható.
A Szentírás több helyen megeml...
2020-07-16 09:35:39
Uniós biztos: az EU-költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság biztosítása
...
Reynders az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén hangsúlyozta: jelenleg nincs olyan eszköz a brüsszeli testület kezében, amellyel a jogállamiság rendszerszintű megsértését hatékonyan szankcionálhatná.
A javasolt új mechanizmus alapján amennyiben egy tagállam fenyegeti a közösség pénzügyi érdekeit, az EU-nak joga lesz arányos módon felfüggesztenie a támogatások folyósít...
2020-07-09 18:42:23
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
... szabad Magyarország történetében nem ártott még politikai erő annyit a magyar nemzetnek, mint a mostani kabinet. Hozzátette: a nemzet a hatalmi politika silány eszközévé vált a kormány kezében, amely a nemzetben nem kapcsot keres, hanem szablyával metszi, ezzel elárulva a nemzetet. Közölte, a mostani a kormány nacionalista és nem patrióta.
Úgy vélte, a közös nemzeti gondolat ...
2020-06-29 14:12:17
Szép napot!Június 29. – miről nevezetes? Péter-Pál na
... közé állt. A halászok régen ezen a napon tartották a céhgyűlést, a legény- és a mesteravatást. A lakatosok is patrónusuknak tekintették, mivel ábrázolásain a mennyország kulcsát tartja a kezében.

Szent Pál a keresztények ellensége volt, mígnem Damaszkuszba menvén megtért, s megkeresztelkedett. (Ennek ünnepe a Pál fordulása: január 25.) Az ő attribútuma a kard.
...
2020-06-29 11:22:16
Ügyed Isten előtt van , légy türelmes
... hitet, hogy bízzunk benne minden helyzetben, és minden más megadatik nekünk, mert Isten tudja, hogy mire van szükségünk, legyünk hát türelmesek és bízzunk benne, az ügyünkről tud, és a kezében tartja.
Áldott napot!

...
2020-06-23 14:23:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
... Őt, mint szent Istent és dicsőítenünk Őt, mikor megemlékezünk szentségéről. A menny az Ő erejének alapja, és nekünk t kell éreznünk függőségünket Tőle, mint Attól, Akinek minden hatalom a kezében van. Amikor a mi Urunk Jézus imádkozott, akkor szemeit az egekre emelte, hogy rámutasson a forrásra, ahonnan azt a kegyelmet várhatjuk, amiben állandóan szűkölködünk.

f) Adjáto...
2020-05-31 22:47:26
Horgony és tengerfenék
... magasságba hatol. ,,A kárpit mögé" hatol be, egyenesen a ,,szentek szentjébe", Isten színe elé, ,,ahová elsőként bement értünk Jézus". Hitünk horgonya Jézus kezében van. Jézus az Atya színe előtt van, s ez a szilárd talaj tartja horgonyunkat. Urunk befejezett és még folytatódó munkája az egyetlen szilárd talaj, amelyre reménységünket építhetjük....
2020-05-12 07:42:55
„Ő megsebez, de be is kötöz..."
... fölemelkedik, elfeledve a múlt sírjait. A templomtorony még mindig ragyog a viharral szembeni ellenállás után, hirdet egy megújult imádságot azért, hogy adjon védelmet, hiszen Ő tartja kezében a Föld sarkait, és erőt ad a hegyeknek. (John Ruskin)

Isten egy nap földrengéssel
Mély barázdákat szántott,
Feldúlta a völgyek mélyét,
És a hegyorom táncolt.
|...
2020-05-07 07:42:53
1 2 3 ............................174 175 ..............262 263 ..............348 349 350 
Címkék: Szent Kingának, Kármelhegyi Boldogasszony, Ügyed Isten, John Henry Jowett, Árpád-házi Szent Kinga, Európai Parlament, Szent Pál, Urunk Jézus, John Ruskin, jogállamiság biztosítása, napunkat Istennel, egész óceán, lengyel fejedelemasszony, küngösi templomot, ábrázolásokon egyik, skapulárét nyújtja, skapuláré gyakran, brüsszeli testület, jogállamiság rendszerszintű, tagállam fenyegeti, közösség pénzügyi, támogatások folyósít, magyar nemzetnek, mostani kabinet, hatalmi politika, kormány kezében, kormány nacionalista, közös nemzeti, halászok régen, napon tartották, mennyország kulcsát, keresztények ellensége, kezében tartja, egekre emelte, kegyelmet várhatjuk, kárpit mögé&#8221, szilárd talaj, egyetlen szilárd, múlt sírjait, viharral szembeni, megújult imádságot, völgyek mélyét, hegyorom táncolt, fejedelemasszony, szankcionálhatná, felfüggesztenie, mellékoltárain, reménységünket, rendszerszintű, ábrázolásokon, mesteravatást, megemlékezünk, patrónusuknak, függőségünket, boldogasszony, templomtorony,
© 2013 TVN.HU Kft.