Belépés
Vörsi betlehem
... Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni.
Vörs betleheme 71 éves múlttal büszkélkedhet, hiszen annak története egészen 1948-ra nyúlik vissza. Egy falubeli kezdeményezés hatására lebontották a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, és annak helyére egy kisebb betlehemet építettek. Ma már több mint 60 négyzetméteren csodálhatják meg a látogatók ad...
2019-12-07 20:43:54
Uniós tanács: a tőke szabad áramlása érdekében a tőkepiaci unió elmélyítésére van szükség
... vizsgálja meg és értékelje azokat a lehetséges intézkedéseket és tevékenységeket, amelyek elősegíthetik a célok gyakorlati megvalósítását.
Az Európai Unió tőkepiaci unió elnevezésű kezdeményezése az uniós tagállamok tőkepiacainak elmélyítésére és további integrálására irányul. Olyan eszközt jelent a vállalkozások finanszírozási forrásainak diverzifikálása szempontjából, amely...
2019-12-05 16:32:56
Korózs Lajos: helyi fórumok segíthetnék az idősek gondjainak megoldását
... más fórumok "a felvetődő problémák megbeszélésére, megoldására".
Soha ne szülessen egyetlen egy településen sem döntés az idősek részvétele és véleménye nélkül - indokolta a kezdeményezést a szocialista képviselő a csaknem négyszáz nyugdíjas küldött előtt.
Korózs Lajos szerint jelenleg nincs legitim érdekegyeztetési szervezet a kormány és az idősek társadalma között. Az...
2019-12-04 13:51:32
A bizottság által javasoltnál nagyobb védelmet akar a méheknek az EP szakbizottsága
...
A Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság Brüsszelben elfogadott állásfoglalása szerint az Európai Bizottság úgynevezett európai beporzóvédő kezdeményezése nem tartalmaz megfelelő intézkedéseket a méhek védelmére.
A javaslat nem foglalkozik megfelelően annak okaival, hogy miért csökken a beporzó rovarok száma - állapították meg.
A parlam...
2019-12-03 19:41:58
Megkapta a szakbizottság ajánlását a román képviselőházban a Trianon-évfordulót ünneppé nyilvánító tervezet
... szembemegy minden olyan törekvéssel, amely a többség és a magyar közösség békés együttélését szolgálja, korlátozva a közös jövő tervezését is. Leszögezte: az RMDSZ határozottan ellenzi a kezdeményezést, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervezetet mielőbb leszavazza a parlament.
Korodi elfogadhatatlannak nevezte, hogy Románia egy volt külügyminisztere a román- magyar...
2019-12-03 15:22:02
Fülöp Attila: csaknem 190 millió forintra pályázhatnak az autistákat, értelmi fogyatékosokat ellátó intézmények
... kommunikáció, ezért is nevezik a protestáns egyházakat igehirdető egyháznak.
A püspök emlékezetett rá, hogy 2016-ban Debrecenből indult el a "Fogyatékos testvérein befogadásáról" című kezdeményezés, amelyet 2017-ban, a reformáció évében az egyház zsinata is állásfoglalásként elfogadott.
Győri Zsófia, az AAK-központnak helyet adó Immánuel otthon igazgatója azt mondta, a k...
2019-12-03 13:21:23
Úzvölgyi katonatemető - Törvénymódosítással a Védelmi Minisztériumra bíznák a romániai katonatemetőket
...
A parlamentben november végén iktatott törvénymódosítási kezdeményezésről a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert politikus elmagyarázta: a 2003/379-es törvény értelmében a háborús emlékművek és katonatemetők jelenleg az állam vagy az önkormányzatok közvagyonában vagy magánvagyonában, jogi vagy természetes személyek tulajdonában vannak.
A törvénymódosítási javaslat a...
2019-12-02 16:14:53
Szlovákiában 25 politikai csoportosulás indulhat a 2020-as parlamenti választásokon
... néven létrehozott formáció listáján indul. A Most-Híd viszont a Magyar K...
2019-12-02 14:24:16
LMP: a klímavészhelyzethez kötődik a zöld népszavazás első kérdése
... és azért, hogy felkészüljenek a hatásaira.
Kérdésre válaszolva Ungár Péter arról beszélt: formális egyeztetések nem, informálisak azonban voltak más pártokkal a népszavazási kezdeményezés támogatásáról, hozzátéve, "véget ért az az ellenzéki időszak, hogy én informális egyeztetésekről a sajtót fogom tájékoztatni".
Lényeges pontnak azt nevezte, hogy minél többen nyilvánít...
2019-12-01 13:11:44
Szívbeteg babákon segít a családszervezetek adventi jótékonysági vására
... szívük-lelkük benne van ezekben a finomságokban, kézműves termékekben.
Ismét igazi összefogás jött létre advent első vasárnapján, több tucat családszervezet és cég csatlakozott a kezdeményezéshez - közölte. Király Nóra ismertetése szerint idei céljuk, hogy az Okkal dobban Alapítványon keresztül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára ope...
2019-12-01 12:51:15
1 2 3 ...............757 758 ........1135 1136 ........1513 1514 1515 
Címkék: Korózs Lajos, Fülöp Attila, Védelmi Minisztériumra, Jézus Szíve, Európai Unió, Élelmiszer-biztonsági Bizottság Brüsszelben, Európai Bizottság, Győri Zsófia, Magyar, Ungár Péter, Király Nóra, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, tőke szabad, tőkepiaci unió, idősek gondjainak, bizottság által, szakbizottság ajánlását, román képviselőházban, romániai katonatemetőket, 2020-as parlamenti, zöld népszavazás, családszervezetek adventi, falubeli kezdeményezés, templomon belül, kisebb betlehemet, lehetséges intézkedéseket, célok gyakorlati, uniós tagállamok, vállalkozások finanszírozási, felvetődő problémák, idősek részvétele, szocialista képviselő, csaknem négyszáz, idősek társadalma, méhek védelmére, beporzó rovarok, magyar közösség, közös jövő, tervezetet mielőbb, volt külügyminisztere, román- magyar, protestáns egyházakat, püspök emlékezetett, reformáció évében, egyház zsinata, parlamentben november, háborús emlékművek, állam vagy, önkormányzatok közvagyonában,
© 2013 TVN.HU Kft.