Belépés
Mit ünneplünk március 15-én?
... hisz csak az összefogás által teremtett állami vagyon révén finanszírozható egy fejlődni akaró ország. Széchenyi a gyakorlatban is bizonyítani tudta e gondolat fontosságát, amikor kezdeményezésére megkezdték a Lánchíd építését, majd 1836-ban törvényt hoztak arról, hogy ezen a hídon bizony minden átkelőnek - nemesnek és közrendűnek - egyaránt kell majd átkelési díjat fizetnie....
2021-03-15 21:31:17
Afrika iránti elkötelezettsége a Dél-Szudánnak
Mindannyian testvérek mottóval széles körű összefogás indult Afrika megsegítésére: a kezdeményezés szervezői szeretnék felnyitni az iskolás korosztály szemét a távoli kontinensen élők súlyos gondjaira. A szudáni származású Szent Bakhita Jozefina emléknapján, február 8-án kezdődő programról az ötletgazdát, Székely János püspököt kérdeztük.
- Afrika iránti elkötelezettsége...
2021-02-07 20:01:30
Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe 01.06
... megmutatja nekünk, hogy Isten minden emberhez elküldte Fiát, hogy a megváltó Jézus születésével elhozza számunkra az üdvösséget, az örök élet reményét. Adja meg nekünk, hogy lássuk kezdeményezését, a jeleket, amelyek által vezetni akar minket.
Az ünnepen és azon túl is fordítsuk szívünket a megjelenő Isten felé, hogy megláthassuk életünkben kegyelmi ajándékait!

...
2021-01-05 20:56:43
Január 6-án, Urunk megjelenése, Vízkereszt ünnepe
... megmutatja nekünk, hogy Isten minden emberhez elküldte Fiát, hogy a megváltó Jézus születésével elhozza számunkra az üdvösséget, az örök élet reményét. Adja meg nekünk, hogy lássuk kezdeményezését, a jeleket, amelyek által vezetni akar minket.
.....
Vízkereszt ünnepén a templomokba...
2021-01-05 12:29:02
Kórházba szállították Böjte Csabát
... csak annyit mondok, hogy közegészségügy, de mondhatnák közoktatást is, vagy közbiztonságot is, közvilágítást és még sok életünket meghatározó Krisztusi szeretet parancsból kinőtt kezdeményezésre!
Istenben bízó lélekkel, mindenért hálát adva, Csaba t.

Böjte Csaba közös imafelhívásunk egyik kezdeményezője, melyet november 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus...
2020-11-20 17:36:12
II. János Pál pápát egyelőre nem nyilvánítják .....
... konferenciájához is támogatási felhívással fordult. Médiaértesülések szerint csak hét püspöki konferencia reagált pozitívan erre, három másik testület szerint azonban korai volt ez a kezdeményezés.
*
Jelenleg harminchat szentet tisztelnek egyházdoktorként. Ezek olyan pápák, püspökök és papok, akik jelentős hatással voltak a teológiára, az Egyház tanítására és annak szell...
2020-10-19 23:11:41
Ferenc pápa vasárnap déli beszéde 09.06
... sclerosis multiplexben szenvedő női sportolókat, akik a Via Francigenán jöttek Sienából Rómába; továbbá a Santo Stefano Lodigiano-i fiatalokat, akik kerékpárral érkeztek egy jótékonysági kezdeményezés keretében. Mindkét csoport bátor volt; örömmel és bizalommal haladjatok előre!
Üdvözlöm a más országokból érkezett hívőket is! Látom, hogy vannak itt lengyelek, libanoniak, fran...
2020-09-06 21:53:49
Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre tolódott idén a túlfogyasztás világnapja
... európai zöld megállapodással és zöld megújulással lehet biztosítani.
A túlfogyasztás világnapjának évente öt nappal való kitolásával - ennek elősegítésére indult a #MoveTheDate kezdeményezés - az emberiségnek már 2050 előtt sikerülne elérnie, hogy csak annyi erőforrást használjon fel, amennyi ténylegesen meg tud újulni egy év alatt.
A koronavírus-járvány kezelését célzó ...
2020-08-14 17:43:03
MSZP: nem hagyjuk, hogy a Fidesz gyarmatosítsa a Balatont!
... nem lehet olyan referendumot tartani, amely kellemetlen a hatalomnak.
Hangsúlyozta: négy éve a hatalom "kopaszok képében jelent meg", és próbálta megakadályozni a népszavazási kezdeményezést, így az MSZP most kíváncsian várja, hogy amikor a Balaton megvédéséről van szó, akkor vajon kiket küld a Fidesz.
"Újra kopaszokat, vagy most öltönyösök jönnek, akik elmagyarázzák, ...
2020-08-04 11:31:43
Elrajtolt az idei tiszai PET Kupa mezőnye Záhonyból
...
Az indulás előtt tartott megnyitón Hizó Ferenc, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közszolgáltatási fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kezdeményezés azért különösen innovatív, mert környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen.
A PET Kupa sikerének kulcsa, hogy a hulladékszedést és újrahasznosítást szórakozta...
2020-08-03 14:15:46
1 2 3 ........................148 149 ............223 224 ............296 297 298 
Címkék: Jézus Krisztus, Böjte Csabát, János Pál, Szent Bakhita Jozefina, Székely János, Böjte Csaba, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Sienából Rómába, Santo Stefano Lodigiano-i, Hizó Ferenc, Technológiai Minisztérium, túlfogyasztás világnapja, idei tiszai, összefogás által, fejlődni akaró, hídon bizony, kezdeményezés szervezői, iskolás korosztály, távoli kontinensen, szudáni származású, megváltó Jézus, örök élet, megjelenő Isten, jótékonysági kezdeményezés, túlfogyasztás világnapjának, #MoveTheDate kezdeményezés, népszavazási kezdeményezést, indulás előtt, kezdeményezés azért, elkötelezettsége, kezdeményezésére, egyházdoktorként, médiaértesülések, közszolgáltatási, konferenciájához, felhasználásával, újrahasznosítást, kezdeményezését, fejlesztésekért, hulladékszedést, kezdeményezésre, megállapodással, finanszírozható, eucharisztikus, kezdeményezője, imafelhívásunk, kezdeményezést, közbiztonságot, megakadályozni, közegészségügy, megjelenésének, megsegítésére, gyarmatosítsa, kezdeményezés, túlfogyasztás,
© 2013 TVN.HU Kft.