Belépés
Nyilvántartásba vettek egy európai polgári kezdeményezést a könnyebb lakáshoz jutásról
... kidolgozását sürgették a rövid távú bérletekre vonatkozóan, valamint statisztikák összeállítását az európai lakhatási szükségletekről.
A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a nyilvántartásba vételről szóló szerdai határozat pusztán a javaslat jogi elfogadhatóságát érinti, a tartalmát ebben a szakaszban nem vizsgálták.
A regisztrációt követően egy év áll rendelkezésr...
2019-03-12 19:18:01
Krónika 10. rész (Brexit, házszabály)
... változtatást,.
Emlékeztetett arra: április 15-től új felosztás vonatkozik az egyházakra, amelyeket - a bevett státuszúak kivételével - nem a parlament ismeri el, hanem a bíróság veszi nyilvántartásba.
Hozzátette: a törvényhozás ezen, módosuló szerepkörét és az eljárási szabályok változását kívánják átvezetni indítványukkal.
Fidesz: törvénymódosítást vezet át a válto...
2019-03-05 19:06:55
Az Európai Bizottság nyilvántartásba veszi a fogyatékkal élők minőségi oktatását célzó polgári kezdeményezést
... az oktatási és szakképzési rendszerek terén a tagállamok által tett erőfeszítéseket. Az Európai Bizottság ezért jogi szempontból elfogadhatónak ítélte meg a kezdeményezést, és a nyilvántartásba vétele mellett döntött. A bizottság ebben a szakaszban nem vizsgálta a javaslat tartalmát.
A kezdeményezés március 4-i nyilvántartásba vételét követően egyéves időszak áll a szervezők ...
2019-02-27 14:41:39
Az Európai Bizottság nyilvántartásba veszi az e-cigaretta szabályozásának javítását célzó európai polgári kezde
... egyedi jogszabály kialakítására irányul, amely egyértelműen elkülöníti az elektronikuscigaretta-termékeket a dohánytermékektől és a gyógyszerektől - közölték.
A kezdeményezés nyilvántartásba vételére vonatkozó európai bizottsági döntés csak a javaslat jogi elfogadhatóságát érinti. A bizottság az eljárás ezen szakaszában nem vizsgálta, hogy az elektronikus cigarettában lévő fo...
2019-02-12 18:42:54
Francia zavargások - Kötelező lesz a tüntetéseket bejelenteni, a rendbontókat eltiltják
... amelyeken 345 embert állítottak elő.
Az új szabályozást a futballhuligánok elleni törvénykezés mintájára kívánja a kormány megalkotni: a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket nyilvántartásba vennék és eltiltanák a további megmozdulásokon való részvételtől. A kormány február elején terjeszti vitára a törvényjavaslatot a nemzetgyűlés elé, emlékeztetve arra, hogy a jobbolda...
2019-01-07 23:23:11
Krónika 2. rész (határozathozatalok)
... Filmkollégium. A médiatanács a politika jóváhagyását csak jogszabálysértésre hivatkozva tagadhatja meg.
Módosult az egyházak jogállásáról szóló törvény
A vallási közösségek nyilvántartásba vételének feltételeit és a hitéleti tevékenység finanszírozásában való állami részvétel alapelveit is érinti az egyházak jogállásáról szóló törvénymódosítás, amelyet 131 igen, 2 tartóz...
2018-12-12 11:31:42
Brexit - Az Európai Bizottság elutasította az uniós népszavazást sürgető kezdeményezést
... polgári kezdeményezés intézményét a Lisszaboni Szerződés vezette be, amelynek segítségével az európaiak elérhetik egyes kérdések napirendre tűzését.
A kezdeményezés - hivatalos nyilvántartásba vétele után - lehetővé teszi, hogy egymillió, legalább hét tagállamból származó ember aláírásával felkérje az Európai Bizottságot jogi intézkedési javaslat előterjesztésére a hatásköré...
2018-11-28 14:32:32
Nyilvántartásba vettek egy európai polgári kezdeményezést a vegetáriánus és vegán élelmiszercímkék bevezetésérő
... szólítva fel az Európai Bizottságot, hogy tegyen javaslatot a nem vegetáriánus, vegetáriánus és vegán címkék kötelező alkalmazására.
A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a nyilvántartásba vételről szóló szerdai határozat pusztán a javaslat jogi elfogadhatóságát érinti, ebben a tartalmát nem vizsgálták.
A regisztrációt követően egy év áll rendelkezésre egymillió tám...
2018-11-07 13:21:43
Krónika 4. rész (oktatási nyilvántartás)
... és a bürokráciáról szól, miközben "ellenőrizetlenül áramlanak az adatok más szervezetekhez".
Példaként említette, hogy a kormányhivatalok korlátozás nélkül tekinthetnek be a nyilvántartásba, miközben nem világos, mennyi ideig tartják nyilván a keletkezett információkat, ahogy az sem, hogy a saját adataiba miként nézhet bele, miként kérhetik azok korrigálását valaki.
Nemz...
2018-10-31 13:21:49
Az NVB elfogadta a szélsőségesség elutasításáért gyűjtött aláírások ellenőrzéséről szóló jelentést
... száma, ehhez képest itt körülbelül 90 százalék volt. A legtöbb esetben azért volt érvénytelen az aláírás azonosítása, mert a választópolgár által megadott okmányszám nem egyezett a nyilvántartásban szereplővel.
Az Európai Parlament tájékoztatása szerint a szervezők legalább öt tagállamban kezdeményezték az aláírások ellenőrzésére irányuló kérelmük visszavonását, mert a szerve...
2018-10-25 16:32:04
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 
Címkék: Európai Bizottság, Lisszaboni Szerződés, Európai Bizottságot, Európai Parlament, európai polgári, könnyebb lakáshoz, fogyatékkal élők, e-cigaretta szabályozásának, tüntetéseket bejelenteni, rendbontókat eltiltják, uniós népszavazást, szélsőségesség elutasításáért, rövid távú, európai lakhatási, brüsszeli testület, nyilvántartásba vételről, javaslat jogi, tartalmát ebben, regisztrációt követően, bevett státuszúak, parlament ismeri, bíróság veszi, törvényhozás ezen, eljárási szabályok, tagállamok által, nyilvántartásba vétele, bizottság ebben, javaslat tartalmát, kezdeményezés március, kezdeményezés nyilvántartásba, eljárás ezen, elektronikus cigarettában, futballhuligánok elleni, kormány megalkotni, tüntetéseken rendzavarást, további megmozdulásokon, kormány február, politika jóváhagyását, egyházak jogállásáról, vallási közösségek, hitéleti tevékenység, európaiak elérhetik, bürokráciáról szól, kormányhivatalok korlátozás, keletkezett információkat, saját adataiba, legtöbb esetben,
© 2013 TVN.HU Kft.