Belépés
Közösségi ház épül a bajorországi magyar cserkészparkban
... szívében, csaknem egyenlő távolságra Bécstől, Berntől és Berlintől.
Ismertette: a kormány 110 millió forinttal támogatja a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének (BUOD) kezdeményezésére indult beruházást, amelynek befejezését 2021 tavaszára tervezik, de az épület alsó szintjét már jövő nyáron használják majd a cserkésztáborozok résztvevői.
Szilágyi Péter ugyancsa...
2019-10-12 20:44:55
Országos rendezvénysorozat indul a táj nemzetközi napja alkalmából
...
Közleményük szerint az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját 2017-től Európa-szerte a táj nemzetközi napjaként ünneplik.
A szervezetek Magyarországon idén is változatos programokkal igyekeznek felhívni a magyar táj értékeire és védelmére a lakosság figyelmét.
Közölték: az éghajlatváltozás miatti szélsőségek hatásának mérséklé...
2019-10-09 12:52:20
Európai Art Mozi Nap a kontinens 700 filmszínházában vasárnap
... különlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget - közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint kiemelték, az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére meghirdetett eseményhez Magyarországról az Art-Mozi Egyesület szinte teljes tagsága csatlakozott.
A magyar program vezérfonalát a filmdrámától a kortárs ifjúsági filmen, vígjáték...
2019-10-09 08:01:15
Gulyás: Mindszenty a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakja
... hogy Mindszenty 1917-ben hitoktatóként érkezett Zalaegerszegre, 1919-ben lett plébános, és 1944-ig volt Zalaegerszeg apátplébánosa. A Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend az ő kezdeményezésére nyitotta meg iskoláját a városban 1929-ben, amelyet 1948-ban államosítottak, majd a rendet két évvel később feloszlatták.
A csaknem negyven évvel későbbi újraalapítás után ma már minte...
2019-10-08 13:31:18
Brexit - Brit kormányforrás: London nem készül új megállapodási javaslattal
... többször felmerült az az értesülés, hogy Boris Johnson más EU-tagországoktól, köztük például Magyarországtól kérné a Brexit esetleges halasztásának megvétózását, ha a halasztás kezdeményezésére a brit kormány rákényszerülne.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a múlt héten Londonban tárgyalt, a magyar közmédiának nyilatkozva erről a kérdésről úgy fogalmazott,...
2019-10-08 13:21:17
Az amerikai elnök a gazdasága tönkretételével fenyegeti Törökországot
... kockázatot jelentenek Törökország számára".
Az amerikai és az orosz védelmi miniszter hétfőn telefonbeszélgetést folytatott egymással, értesülések szerint az amerikai fél kezdeményezésére. A beszélgetés tartalmáról semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra.
Donald Trump döntését a saját pártjában is éles bírálatokkal illették. Több tekintélyes republikánus politikus...
2019-10-07 19:42:06
Brexit - A skót főbíróság elvetette a megállapodás nélküli Brexit bírói tilalmát kezdeményező keresetet
... miniszterelnökkel szemben.
Boris Johnson az utóbbi hetekben többször is határozottan leszögezte, hogy semmilyen körülmények között nem lesz hajlandó a Brexit halasztásának kezdeményezésére, és a brit EU-tagság október 31-én mindenképpen megszűnik, akár megállapodással, akár anélkül.
Johnson ugyanakkor folyamatosan hangoztatja azt az álláspontját is, hogy tartja magát a m...
2019-10-07 16:12:01
Elfolyó idő - Az MMA művészeinek kiállítása Stuttgartban is
... kelet-német menekülteket átengedték a határon. Ennek az eseménynek az apropóján rendezte a Magyar Művészeti Akadémia az első kiállítását Passauban Tordai Lelkó Gábor müncheni konzul kezdeményezésére és ez a kiállítás került most át Stuttgartba.
A kiállításon képző- és iparművészek munkái is láthatók, az anyag egyik emblematikus darabja Orosz István Továrisi konyec feliratú p...
2019-10-05 20:42:38
Román kormányválság - A miniszterelnök újabb ideiglenes miniszterek kinevezését kérte az államfőtől
... alkotmánybírósági döntés indoklására vár, a héten azonban ez is megjelent a közlönyben és így az alkotmánybírósági határozat hatályossá vált.
Jövő héten a kormányfőnek immár ellenzéki kezdeményezésére kell a parlament elé járulnia, ahol csütörtökön szavaznak a kormány leváltását kérő bizalmatlansági indítványról. Iohannis többször kijelentette: alig várja, hogy Dancila-kormán...
2019-10-04 14:51:42
Putyin: Kína orosz segítséget kap a rakétatámadásra figyelmeztető rendszer kifejlesztéséhez
... fejlesztése.
Putyin nehezményezte, hogy az Egyesült Államok és az európai országok, "mintha megsüketültek volna", mindeddig nem reagáltak arra az a többször is elhangzott kezdeményezésére, amelynek értelmében Oroszország kifejleszt ugyan, de mindaddig nem telepít közepes és rövidebb hatótávolságú rakétákat a világ régióiba, amíg ott meg nem jelennek az ilyen osztályú amerika...
2019-10-03 20:48:32
1 2 3 ..................240 241 .........360 361 .........479 480 481 
Címkék: Európai Art Mozi Nap, Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének, Szilágyi Péter, Európa Tanács, Európai Táj Egyezmény, Mozik Nemzetközi Szövetsége, Europa Cinemas, Art-Mozi Egyesület, Notre Dame Női Kanonok-, Boris Johnson, Szijjártó Péter, Donald Trump, Magyar Művészeti Akadémia, Passauban Tordai Lelkó Gábor, Orosz István Továrisi, Egyesült Államok, bajorországi magyar, amerikai elnök, gazdasága tönkretételével, skót főbíróság, megállapodás nélküli, miniszterelnök újabb, rakétatámadásra figyelmeztető, épület alsó, cserkésztáborozok résztvevői, szervezetek Magyarországon, lakosság figyelmét, éghajlatváltozás miatti, magyar program, kortárs ifjúsági, városban 1929-ben, csaknem negyven, halasztás kezdeményezésére, brit kormány, múlt héten, magyar közmédiának, orosz védelmi, beszélgetés tartalmáról, saját pártjában, utóbbi hetekben, brit EU-tagság, apropóján rendezte, első kiállítását, kiállítás került, kiállításon képző-, anyag egyik, héten azonban, alkotmánybírósági határozat,
© 2013 TVN.HU Kft.