Belépés
Csirkekuglóf
... tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott ú...
2017-12-05 14:45:28
Kocsonya
... 4 órát főzöm.Közben a tetejéről folyamatosan szedem a zsíros hártyát.Miután vajpuhára főtt a levét gézen keresztül lábasba szűröm.Míg kihűl a húsokat kisebb tányérokba kiadagolom és kicsontozom.(Kis üvegutánzatú tányérjaim vannak, mert egyszerre többet nem tudunk megenni.) A kicsontozott húsokat megdíszítem főtt tojással zöldségfélékkel.A kihűlt léről szalvétával leitatom a maradé...
2017-09-25 12:15:00
Lecsós csirke Koltai módra
... https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.n et/v/t1.0-0/s480x480/18446910_926914 640783556_6762744407887628563_n.png? oh=29017079fc2115d7474b34f383664d28& oe=59B1BD7C [/kep]
A csirkét előkészítem, mellehúsát kicsontozom, felszeletelem, a combot, szárnyat darabolom. A húsdarabokat besózom, meghintem őrölt borssal, kenőtollal me...
2017-05-18 14:32:50
Liba-húsleves
... csipet cukorral lágyítom az ízeket.

A levest pihentetem, közben a nagyja zsiradékot evőkanállal leszedem, a levét másik fazékba átszűröm. A visszamaradt szárnytöveket kicsontozom, a húst a nyakkal, a sárga- és fehérrépával az átszűrt levesbe teszem.

A tésztát sós, ételízesítős vízben megfőzöm, kb. 1 evőkanál libazsírt is teszek a főzővízbe, majd leszű...
2016-11-10 23:10:21
Gyümölcsös csirketokány
... curry
1/2 csomó petrezselyemzöld
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
10 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg szilvabefőtt
10 dkg almabefőtt

1. A csirkemelleket megmosom, kicsontozom, és a húsról lefejtem a bőrt. A csontokból és a bőrből alaplevet főzök, amit bezöldségelek és fűszerezek.
2. A csirkehúst kisujjnyi darabokra összevágom. Olvasztott vajban, ...
2016-08-02 11:15:23
Csirkekoszorú aszalt áfonyával
... teáskanál piri-piri fűszerkeverék (tartalmaz chilit, limelevelet, citromport, oregánot és fokhagymát)


Elkészítés

A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és a piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágo...
2015-12-11 23:09:31
Újházy tyúkhúsleves
... hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Utána hozzáadom a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózom. Kis lángon (takarék) főzöm. Mikor a tyúk mdegfőtt, kicsontozom és a húst csíkokra vágom. A levest átszűröm. A zöldségeket vékonyan felszeletelem. A zöldsékeket, a húst és a levesbetétet levesestálba teszem és felöntöm a forró levessel. Apróra vágott...
2015-10-14 10:14:16
Tárkonyos pulykaragu leves
... gomba
10 deka zeller

1 hús leves kocka
citrom leve
tárkony
Habarás
2 deci főzőtejszín
1 kanál liszt
vágott petrezselyem
A húst lebőrözzük kicsontozom ., kockákra vágom.
Az olajat felteszem a tűzre a hagymát apró kockákra vágom és üvegesre párolom..hozzáadom a húst a kockákra vágott zöldségeket és felengedem vízzel Egy kevés...
2015-08-20 22:39:24
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Fűszeres tejfölben pácolt, sült csirkecomb falatok
... curry
1 db apróra vágott csili
1 kávéskanál só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek szezámmag
kukoricadara, vagy zsemlemorzsa

A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.
A többi hozzávalót a szezámmag és kukoricadara kivételével összekeverem.
Ebbe a masszába beleforgatom a feldarabolt húst és 1 órára hűtőbe teszem.|...
2015-06-02 14:25:28
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....60 61 62 
Címkék: Üregi Éva, csirkecombokat lebőrözöm, tálba ütöm, lereszelt sajtot, zúzott fokhagymát, apróra vágott, tetejéről folyamatosan, zsíros hártyát, levét gézen, húsokat kisebb, kicsontozott húsokat, kihűlt léről, csirkét előkészítem, húsdarabokat besózom, levest pihentetem, nagyja zsiradékot, levét másik, visszamaradt szárnytöveket, átszűrt levesbe, csirkemelleket megmosom, húsról lefejtem, bőrből alaplevet, csirkehúst kisujjnyi, piri-piri fűszerkeverékkel, apróra vágo, tisztított zöldségeket, tyúk mdegfőtt, húst csíkokra, levest átszűröm, zöldségeket vékonyan, levesbetétet levesestálba, forró levessel, húst lebőrözzük, olajat felteszem, hagymát apró, kockákra vágott, hozzávalók mindig, többi hozzávalót, masszába beleforgatom, feldarabolt húst, őszibarackbefőtt, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, zöldségfélékkel, csirkecombokat, csirkemelleket, fűszerkeverék, felszeletelem, szárnytöveket, csirkekoszorú, bezöldségelek, folyamatosan, zsemlemorzsa, szilvabefőtt, kicsontozott, kukoricadara, tyúkhúsleves,
© 2013 TVN.HU Kft.