Belépés
Sasadi szelet
Sasadi szelet
..Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj
8 db felezett őszibarackbefőtt
4 db szegfűszeg
4 db szegfűbors

őrölt fehérbors
vaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleit pár helyen kicsit bevágom, sózom, borsozom. Felhevítem a vajat, beledobom a szegfűszeget és a szegfűborsot, átsütöm benne a hú...
2010-06-26 18:11:00
Tejszínes csülkös csusza
Hozzávalók:
1db kicsontozott, főtt füstölt csülök, 250g csuszatészta, 3db tojás, 2dl tejszín, 1dl tejföl, 30g zsír, 5g őrölt bors, 10g só
A tésztát forró sós vízben megfőzzük. A főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk, majd felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráönt...
2010-06-25 17:29:42
Csülkös rétes
...
Hozzávalók:
10 dkg savanyú káposzta, 4 evőkanál rizs, 40 dkg főtt, füstölt, kicsontozott , csülökhús, 1 dl tejföl, 2 tojás, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál só, 1 csomag réteslap (4 lapos), 5-6 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, a mártáshoz: 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény...
2010-06-25 17:26:08
Cipóban sült gerecsei
... egészet kevés langyos vízzel és a köménymaggal összedolgozzuk. Körülbelül fél óráig pihentetjük, kelesztjük, majd négy egyenlő részre daraboljuk. Közben az előzőleg puhára főzött és már kicsontozott csülköt is négy egyenlő részre feldaraboljuk, majd - mint egy gombócba - a tészta közepébe helyezzük, így cipót formálva. A cipókat kizsírozott sütőformában még fél óráig pihentetjük, ...
2010-06-25 17:18:19
Villányi pincepörkölt
...
Hozzávalók:
600 g marhalábszár, 600 g darabolt sertésláb, 600 g sertéslapocka, 600 g kicsontozott sertéscsülök, 400 g vöröshagyma, 200 g sertészsír, 300 g zöldpaprika, 200 g paradicsom, 30 g fokhagyma, 20 g édesnemes paprika, 20 g erős paprika, 2 kg burgonya, Ízlés szerint só, 2 dl Villányi oportó
A villányi pincepörkölt elkészítésének illik megadni a módját: va...
2010-06-25 17:11:20
Vegyes pörkölt
Hozzávalók:
600g kicsontozott csülökhús, 600g marhalábszár, 200g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 100g füstölt szalonna, 80g paradicsom, 80g zöldpaprika, 3dl száraz vörösbor, 1dl olaj, 40g só, 20g fűszerpaprika.
Az anyagokat előkészítjük. A húsokat 1x1 cm-es kockákra vágjuk, megmossuk, és a felhasználásig félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk. A vörösh...
2010-06-25 17:10:17
Töltött káposzta alföldi módra
... pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. A lábasban maradt apró káposztát b...
2010-06-25 14:27:40
Töltött csülök debreceni módra
...
Hozzávalók:
2db kicsontozott csülök, 150g debreceni kolbász, 150g sajt, 30g só, 5g törött bors, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 1dl olaj, 1dl száraz fehérbor.
A kicsontozott csülkök belsejét megsózzuk, megborsozzuk. A szeletelt sajtot és a lángolt kolbászt a húsra helyezve, együtt felcsavarjuk, kötözőspárgával megkötözzük. Külső felületét is besózzuk, megborsozzu...
2010-06-25 14:22:20
Töltött csülök I.
... vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és összekeverjük a Piros Arannyal. A szalonnaszeleteket tűzálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a szeletelt burgonyát, és forró sütőben összesütjük. A kicsontozott csülökbe belehelyezzük a félbevágott szafaládékat, aztán bőrös felével felfelé, az elősütött burgonyára helyezzük, és felületét megkenjük a fokhagymás krémmel. Ráöntjük a tejfölt, megs...
2010-06-25 14:20:22
Tárkonyos csülök
Hozzávalók:
2 db kicsontozott csülök, 5 g tárkonylevél, 0, 2 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 30 g liszt, 30 g só, 10 g cukor
A megtisztított, megmosott csülköket hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, majd fedő alatt, lassú forralással puhára főzzük. Amikor megfőtt, a vízből kivéve kihűtjük, majd kicsontozzuk, éles késsel felszeleteljük, és tűzálló tálr...
2010-06-25 14:11:21
1 2 3 .......................71 72 ...........106 107 108 ...........141 142 143 
Címkék: Piros Arannyal, hússzeleteket kiklopfolom, tésztát forró, főzővízből kiszedve, csülökhúst ledaráljuk, tojások sárgájával, köménymaggal összedolgozzuk, előzőleg puhára, tészta közepébe, cipókat kizsírozott, villányi pincepörkölt, anyagokat előkészítjük, felhasználásig félretesszük, szalonnát apró, tűzről levéve, lábasban maradt, kicsontozott csülkök, szeletelt sajtot, lángolt kolbászt, húsra helyezve, fokhagymát péppé, szeletelt burgonyát, kicsontozott csülökbe, félbevágott szafaládékat, elősütött burgonyára, fokhagymás krémmel, vízből kivéve, őszibarackbefőtt, kötözőspárgával, felhasználásig, összedolgozzuk, felforrósított, elkészítésének, felszeleteljük, fűszerpaprikát, fűszerpaprika, összekeverjük, belehelyezzük, sertéslapocka, feldaraboljuk, hússzeleteket, megtisztított, kicsontozott, félretesszük, köménymaggal, kiolvasztjuk, szegfűszeget, megborsozzuk, marhalábszár, felcsavarjuk, előkészítjük, szegfűborsot, pirospaprika, megforgatjuk, pincepörkölt, tárkonylevél, sütőformában, kicsontozzuk, zsemlemorzsa,
© 2013 TVN.HU Kft.