Belépés
A burgonya
... csirkepörköltet készítünk. Közben személyenként két db nagy burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket és mély üregeket kaparunk ki bennük.Ezután a kicsontozott pörköltet a levétől jól lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltött burgonyákat kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással jól besűrüsítjük és a t...
2007-04-22 14:08:29
Étlapszótár 2
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető...
2007-04-16 06:38:39
Csirkerolád
... kapjunk. Lazán kiverjük, besózzuk.
2. A kifliket felaprítjuk, forró tejjel leöntjük, besózzuk, enyhén borsozzuk, s összekeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
3. A kicsontozott csirkét kiolajozott alufóliára helyezzük, és egyenletesen rárakjuk a tölteléket.
4. A húst feltekerjük, konyhai cérnával átkötözzük, és alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük, s kb. f...
2007-04-15 00:40:34
Bugaci sápatag
Hozzávalók négy személyre:

50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás...
2007-04-08 00:27:39
Narancsos csirkemell
Hozzávalók:

4 narancs ízesítésű teafilter, 4 db kicsontozott csirkemell, 1 pohár natúrjoghurt, 2 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 db narancs reszelt héja.

Elkészítése:

A csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra vagy ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba. Reszeljük rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bel...
2007-04-03 00:35:04
Ananászos kacsasült
... megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10...
2007-04-01 11:49:13
Húsos savanyú zöldségleves
... zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a...
2007-03-31 19:35:03
Epe-diéta
... táplálékot több alkalomra kell elosztani. Célszerű napjában ötször-hatszor is enni, de mindig keveset!


Székely almás hús

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sovány, kicsontozott sertéskaraj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 2 jonatánalma, 1/2 dl húsleves, kockából, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés: A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval...
2007-03-24 04:54:54
Étlapszótár
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető...
2007-03-22 10:23:37
Étlapszótár 2
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető...
2007-03-19 10:51:35
1 2 3 .......................71 72 ...........106 107 ...........141 142 143 
Címkék: kicsontozott pörköltet, húskrémmel megtöltött, pörkölt levét, legismertebb farce, kifliket felaprítjuk, kicsontozott csirkét, húst feltekerjük, húst vágjuk, csirkemelleket vágjuk, zsíros mártásból, zsírt evőkanállal, maradék zöldséget, zöldség puha, citrom levét, joghurtot összekeverjük, húsról minden, szálkátlanított, csirkepörköltet, csirkemelleket, személyenként, megtisztítása, szójaszósszal, nyesedékektől, összekeverjük, megtisztított, kicsontozott, petrezselyem, besűrüsítjük, legismertebb, natúrjoghurt, lecsurgatjuk, paradicsomot, egyenletesen, zöldségleves, pirospaprika, vöröshagyma, csirkerolád, tölteléknek, jonatánalma, kicsontozom, evőkanállal, étlapszótár, kiolajozott, pástétomhoz, megpároljuk, mogyoróolaj, elkészítése, feldarabolt, feltekerjük, csomagoljuk, zsiradéktól, felengedjük, sertéskaraj, húslevessel, felaprítjuk, burgonyákat, félbevágjuk, keresztben, fokhagymás, szeletekre, tölteléket, hozzáadjuk, pulykacomb, pulykamell, csontoktól, hártyáktól, alufóliára, fingerfood, csirkemell, szálkáktól, tojásokkal,
© 2013 TVN.HU Kft.