|
|
|
... csirkepörköltet készítünk. Közben személyenként két db nagy burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket és mély üregeket kaparunk ki bennük.Ezután a kicsontozott pörköltet a levétől jól lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltött burgonyákat kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással jól besűrüsítjük és a t... |
2007-04-22 14:08:29 |
|
|
|
|
|
|
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető... |
|
2007-04-16 06:38:39 |
|
|
|
|
|
|
... kapjunk. Lazán kiverjük, besózzuk.
2. A kifliket felaprítjuk, forró tejjel leöntjük, besózzuk, enyhén borsozzuk, s összekeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
3. A kicsontozott csirkét kiolajozott alufóliára helyezzük, és egyenletesen rárakjuk a tölteléket.
4. A húst feltekerjük, konyhai cérnával átkötözzük, és alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük, s kb. f... |
2007-04-15 00:40:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás... |
|
2007-04-08 00:27:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 narancs ízesítésű teafilter, 4 db kicsontozott csirkemell, 1 pohár natúrjoghurt, 2 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 db narancs reszelt héja.
Elkészítése:
A csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra vagy ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba. Reszeljük rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bel... |
|
2007-04-03 00:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10... |
2007-04-01 11:49:13 |
|
|
|
|
|
|
... zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a... |
2007-03-31 19:35:03 |
|
|
|
|
|
|
... táplálékot több alkalomra kell elosztani. Célszerű napjában ötször-hatszor is enni, de mindig keveset!
Székely almás hús
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sovány, kicsontozott sertéskaraj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 2 jonatánalma, 1/2 dl húsleves, kockából, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés: A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval... |
2007-03-24 04:54:54 |
|
|
|
|
|
|
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető... |
2007-03-22 10:23:37 |
|
|
|
|
|
|
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető... |
2007-03-19 10:51:35 |
|
|
|
|