Belépés
Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével
... étolaj (sütéshez)


Elkészítés

A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszervajjal megkenjük a birsalmákat, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megs...
2018-10-22 14:29:29
Paprikás csirke galuskával
... margarin


Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjo...
2018-09-15 23:43:44
Eper krémleves
... személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.

Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 ...
2018-09-11 21:14:40
Tejszínes eperleves
... Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín

Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesí...
2018-09-11 21:13:06
Fehérboros sültpaprika-leves
... párolt cukkiniszeletek és balzsamecet a díszítéshez


Elkészítés

A hagymát héjastól 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. A paprikát kicsumázzuk, az ereit kivágjuk, és hosszában cikkekre vágjuk. A héjas oldalát felforrósított olajon pirosra sütjük, majd lehúzzuk a héját.
Ezután lábosba tesszük, felöntjük a zöldséga...
2018-08-21 00:54:08
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1.
ALMA
Az almát TÖLTELÉK céljára érdemes lefagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk. Hámozatlanul nagy lyukú reszelőn megreszeljük, és azonnal citromos vízbe forgatjuk, ezzel megakadályozzuk az alma barnulását. (1 kg almához 1 db citrom és fél dl víz elegendő). Jól összekeverjük, állni hagyjuk 10 percig, majd szűrőben lecsöpögtetve nejlonzacskóba tesszük....
2018-07-30 11:55:02
Epres joghurtfagyi
... keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból át...
2018-07-17 14:10:51
Lecsó
... szalonna
2 ek olaj
1 tk piros paprika


Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy v...
2018-07-15 00:53:45
Peperonata (olasz szegény lecsó)
... bazsalikomlevél
1 evőkanál (2 dkg) vaj
1/2 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor vagy fehérborecet

Elkészítés

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kise...
2018-07-10 23:58:12
Kekszes-almás sütés nélkül
... kilogramm



A tetejére
porcukor 4 evőkanál
keserű kakaópor 4 evőkanál
Ráma 5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már pu...
2018-07-10 19:11:27
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: birsalmákat megmossuk, fűszervajjal megkenjük, csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, epret kicsumázzuk, edénybe tesszük, epret megmossuk, eperízű pudingport, cukrot elkavarjuk, hagymát héjastól, paprikát kicsumázzuk, ereit kivágjuk, héjas oldalát, almát TÖLTELÉK, gyümölcsöt megmossuk, alma barnulását, joghurtos keverékbe, fagyasztóba tesszük, fagyos joghurtmasszát, paradicsomot leforrázzuk, zöldpaprikát megmossuk, szalonnát ugyancsak, paprikát megmossuk, hagymát megtisztítjuk, almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, összeturmixoljuk, burgonyapürével, bazsalikomlevél, megakadályozzuk, cukkiniszeletek, lecsöpögtetjük, összekockázott, felforrósított, felforrósítjuk, összedolgozzuk, nejlonzacskóba, összeforraljuk, joghurtmasszát, csirkefalatok, megtisztítjuk, visszatesszük, fagyasztással, elnegyedeljük, lefagyasztani, felkarikázzuk, összekeverjük, lecsöpögtetve, beleforgatjuk, eltávolítjuk, zöldpaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.