|
|
|
... piskóta.
Elkészítés:
Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliával felforr... |
2010-07-27 11:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyával, majd beledolgozunk 1 tojás sárgáját, 20 dkg olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt és egy kevés sót. Mindezekből közepesnél kicsit keményebb tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, majd a duplájára kelesztjük. Félujjnyira nyújtjuk és belehelyezzük aa langyos gáztepsibe. Meleg, de nem forró sütöben félig készre sütjük.
tetejére
70 dkg paradicsom... |
|
2010-07-16 22:37:00 |
|
|
|
|
|
|
... porcukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat összegyúrjuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tej felében csomómentesre kevert élesztôt és a maradék tejben oldott sót a tojássárgákkal. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, de gyorsan, nehogy a zsiradék megolvadjon.
Ezt a tésztamennyiséget 8 gömbölyű részre osztjuk és formázzuk, amit legalább félórára hűvös helyre teszünk pihenni.
TÖLTELÉ... |
2010-07-12 05:25:15 |
|
|
|
|
|
|
... . .),
1 csomag vanillincukor, 60 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, csipetnyi só, kakaó, mazsola.
Elkészítése: a tésztához valókat összekeverjük és jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, lazán átgyúrjuk, majd ismét egy órát kelesztjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megöntözzük az olvasztott vajjal, kakaóval jó vastagon meghintjük,... |
|
2010-07-10 03:50:03 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére szórunk, és konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.
3. Aztán hozzáadjuk a sót, az olajat, és annyi vizet, hogy kissé ragacsos, lágy masszát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, a rétestésztához hasonlóan jó párszor a deszkához csapjuk, cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva ismét kétszeresére kelesztjük.
4. Ezután lisztezett deszkára helyezzü... |
|
2010-07-09 20:29:33 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére szórunk, és konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.
3. Aztán hozzáadjuk a sót, az olajat, és annyi vizet, hogy kissé ragacsos, lágy masszát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, a rétestésztához hasonlóan jópárszor a deszkához csapjuk, cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva ismét kétszeresére kelesztjük.
4. Ezután lisztezett deszkára helyezzük... |
2010-07-09 12:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb. 10 perc alatt).
3. Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
4. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 x 1... |
2010-07-06 19:11:21 |
|
|
|
|
|
|
... állagút
nem kell, azt csak belekeverjük)
Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az
élesztős vizet a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A tésztát jól kidolgozzuk.
Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy
mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét vi... |
2010-07-04 18:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... 4 tojás fehérje, 1 evőkanál liszt.
Zsemlemorzsa.
A tojássárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Rétestészta keménységűre kidolgozzuk és az így kapott tésztát kétfelé vesszük. Az egyik fele egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül majd a tepsi aljára. Elkészítjük a tölteléket. A túrót, porcukrot, a citrom héját és levét a mazso... |
2010-07-03 13:12:32 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Az élesztőt megkelesztjük tejben és cukorban. A lisztet, a zsiradékot összemorzsoljuk sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet. Nem baj, ha kicsit lágy a tésztánk. Jól kidolgozzuk és kb. fél órán át pihentetjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát, tetejét bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe téve pihentetjük addig, amíg a sütő jó forró nem lesz. T... |
2010-07-03 13:05:39 |
|
|
|
|