|
|
|
... Következtetünk a várható eseményekre vagy bizonyos személyek várható viselkedésére. A megváltozott helyzet helyes kiértékelése adja a megoldást az új helyzethez való alkalmazkodásunkra. Kidolgozzuk azokat a viselkedési stratégiákat, ami az alkalmazkodásunknak megfelel. Mindezekben nem kis szerepet játszik az egyén kreativitása és intelligenciája. Az intelligencia maga is élő és a... |
2007-10-04 17:48:45 |
|
|
|
|
|
|
...2007-09-20 00:53:03 elnök
Nem szabad elhinni, amikor a kormány azt állítja, hogy az ország túl van a megszorítások nehezén - nyilatkozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádiónak.
Hozzátette: a kormányfő hazugságainak árát az emberek fizetik meg. Azt mondta kedden, hogy az alkotmányos intézmények rendje, a demokrácia csak paraván a mi hazánkban. A köztár... |
2007-09-22 18:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra,... |
2007-08-03 14:55:13 |
|
|
|
|
|
|
... kelesztjük, azaz
"felfuttatjuk". A lisztet, a zsiradékot és 1 kk. sót egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, és a robotgép dagasztóspiráljával
fényes-hólyagosra kidolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük.
Közben a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk... |
2007-08-01 17:41:19 |
|
|
|
|
|
|
... sütöport, beleöntjük a narancsok levét, a a megolvasztott margarint. A csokit és a diót kis darabokra törve belerakjuk, de ezek el is hagyhatók, ha a kicsi még nem tud jól rágni. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd zsíradékkal bekent, lisztezett tortaformába öntjük. Az elömelegített sütö középsö rácsán 170 fokon 40 percig sütjük. A kihűlt tortát kivesszük a tortaformából, és nara... |
2007-07-28 07:39:03 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük egy kevés sóval, porcukorral, az olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal. A tojás sárgáját elhabarjuk a tejben, és megkelt élesztővel a lisztbe öntjük, összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. A tésztát megszórjuk liszttel és meleg helyen megkelesztjük.
Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, máktöltelékkel megkenjük, meggyel megszórjuk, jó szorosan összetekerjük és k... |
2007-06-19 22:25:38 |
|
|
|
|
|
|
...
liszthez, és elmorzsoljuk vele. Aztán hozzádjuk a vajat, a 3 tojássárgáját, a sütőport, a fahéjat és a citromhéjat, végül a 2 dl langyos tejben megáztatott szalalkálit. Alaposan kidolgozzuk. 1 éjszakát pihentetjük (lefedve). Meglisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk,
kiszaggatjuk. Hivajazott, kilisztezett tepsiben,
előmelegített, forró ... |
2007-05-15 17:27:09 |
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor
baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és a szódabikarbonát.
Jól kidolgozzuk.
A tésztát tepsibe téve megkenjük baracklekvárral, majd a három tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel együtt.
A tészta tetejére kenjük.
Lassú tű... |
2007-05-04 11:12:50 |
|
|
|
|
|
|
... szakdolgozatukat e témából írják - és kollégái vizsgálják a felnőttképzéssel foglalkozó intézmények helyzetét az ország 18 megyeszékhelyén és a fővárosban.
A kutatás célja, hogy kidolgozzuk a városok "felnőttképzési térképét", mely átfogó leírást ad az összes ide tartozó intézményről, ezek feladatairól, felépítéséről és programjáról.
Bóna Mária, a JPTE végz... |
2007-04-30 12:02:19 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
A töltelékhez:
ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró
Elkészítés: A lisztet, a margarint, a tojást, sót, tejfölt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy órát pihentetjük, utána késfok vastagságúra nyújtuk. Négyszögletes lapokat vágunk ki belőle, és a választott töltelékből mindegyik csücskére rakunk egy keveset. A tésztadarabokat összeg... |
2007-04-29 20:26:49 |
|
|
|
|