|
|
|
... dl meglangyosított vízben elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi liszttel, sóval és annyi langyos vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és lisztezett tálba téve duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belőle, ahány lángost akarunk készíteni. Zsírral vastagon kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük jó távol egymás... |
2010-12-12 18:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk,... |
|
2010-12-12 18:47:02 |
|
|
|
|
|
|
... élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra, és tiszta... |
2010-12-12 18:45:49 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk. Az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval és az élesztővel. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és cipót formálva belőle, lisztezett tálba tesszük. A tetejére is lisztet hintünk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük a meleg konyhában. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vasta... |
|
2010-12-12 18:42:58 |
|
|
|
|
|
|
... a liszttel, a pirított káposztával és a tojássárgával, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt is. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. Jól kidolgozzuk (ez a konyhai robotgéppel könnyen és gyorsan megtehető), majd cipót formálva belőle, lisztezett, nagy tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Du... |
|
2010-12-12 18:18:49 |
|
|
|
|
|
|
... és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kiny... |
2010-12-12 18:15:18 |
|
|
|
|
|
|
... áttört, főtt, még langyos burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, és annyi meglangyosított tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverőjével percek alatt lehetséges), és egy cipót formálva belőle, tetejét liszttel meghintjük. Nagy tálba rakjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyo... |
2010-12-12 18:10:29 |
|
|
|
|
|
|
Hatlapos krémes nevezik Horti lepénynek is
1liter liszt, 2 sütőpor, só, 2 tojás, 3 kanál cukor, 1 kanál zsír vagy vaj. Jól kidolgozzuk a tésztát 6 egyenlő részre, vágjuk vékonyra, kinyújtjuk és egy tepsi hátoldalán megsütjük. Majd csoki krémmel vagy csoki pudinggal megtöltjük, de lehet karamellás pudinggal is. Egy napig szalvétával letakarjuk, hüvös helyen állni hagyjuk, ... |
2010-12-11 14:42:46 |
|
|
|
|
|
|
... tészta mennyit vesz fel), 1 kg háj, ehhez még külön 20 dkg liszt
Elkészítés:
A lisztből, zsírból, valamint a sóval, cukorral, vízzel és rummal tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, majd hűvös helyen letakarva pihentetjük. Míg a tészta pihen, a hájat hártyájától megtisztítjuk, ledaráljuk, és a maradék liszttel összegyúrjuk, végül kockára formázva hűtőbe helyezzük.... |
2010-12-11 06:40:05 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. Langyos helyen, lefedve kétszeresére kelesztjük. A többi lisztből az összes hozzávalóval kelt tésztát készítünk, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk úgy, hogy az edény falától elváljon. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány ... |
2010-12-10 18:28:11 |
|
|
|
|