Belépés
Macron és Merkel január 22-én írják alá az új német-francia barátsági szerződést
... francia elnöknek és a német kancellárnak idén ez lesz az első találkozója. Két évvel ezelőtt döntöttek arról, hogy az Élysée-szerződés aláírásának ötvenötödik évfordulója alkalmából kiegészítik a dokumentumot egy újabb szerződéssel.
"Az Aachen-szerződés a gazdaságpolitika, a kül- és biztonságpolitika, az oktatás, a kultúra, a kutatás és a technológia, a klíma- és környezetvé...
2019-01-08 19:25:01
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen
... a kötőszövet újraépülését valamint döntő szerepe van a fogíny, erek és fogak megújulásában. A B1-, B2-, vitaminok, pektin és szerves savak növelik a termések értékét. A flavonoidok kiegészítik az aszkorbinsav hatását, kedvezően hatnak a hajszálerekre, valamint enyhén gátolják a C-vitamin gyors lebomlását.

Bodza: Virága flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat és különböz...
2018-11-19 20:56:07
Tudomány Mátyás király udvarában címmel nyílt kiállítás Budapesten
... közönség láthatja a Carbo-corvinát, kódexeket, valamint ősnyomtatványokat, amelyek ízelítőt adnak a kor tudományos kiadványaiból. Az MTA kincseit más intézményektől kapott műtárgyakkal is kiegészítik, köztük egy Krakkóból érkezett, Mátyás idejében készített csillagászati eszközzel, egy torquetummal.
A tárlat hét részből áll: Tudományok és tudósok Mátyás király udvarában, A Ca...
2018-11-08 12:59:57
Csipkebogyó
... a fogíny, erek és fogak megújulásában.
Emellett B1-, B2-, és P-vitaminok, szénhidrátok, pektin és szerves savak is találhatóak a csipkebogyóban. A P-vitaminok (bioflavonoidok) kiegészítik az aszkorbinsav hatását, kedvezően hatnak a hajszálerekre, valamint enyhén gátolják a C-vitamin gyors lebomlását.
Hatóanyagai
A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legf...
2018-10-30 09:38:09
Grezsa: a magyar óvoda a magyar jövőkép kulcsfontosságú helyszíne
... óvodafejlesztési program kapcsán azt tapasztalják, hogy a segítségre reagálva "a helyi erők is megmozdultak", vagyis a helyi vállalkozók és önkormányzatok is igyekeznek besegíteni a felújításba és kiegészítik a magyar állami forrásokat.
Rámutatott: már megmutatkoztak az óvodafejlesztési program első eredményei is, nőtt ugyanis a magyar óvodákba íratott gyermekek száma a Kárpá...
2018-10-25 13:52:01
Magyar hálózatkutatók sikere az EU egyik legrangosabb alapkutatási pályázatán
... Albert-Lászlóval, a hálózattudomány kiemelkedő képviselőjével fogok együttműködni. Harmadik társunkkal, Jaroslav Nesetrillel több évtizede dolgozunk együtt, az ő kutatásai igen jól kiegészítik azokat a módszereket, amelyeket tovább akarunk fejleszteni. A Rényi Kutatóintézet munkatársai nagy segítséget nyújtottak a pályázáshoz" - idézik a közleményben Lovász László szavait.
B...
2018-10-22 13:01:43
Újjáépítési példa az ország újjáépítésére
...
3.) valamint a nyílászárókat is kicserélik korszerűbbre, jobban záródóakra.
4.) A régi tetőszerkezetet is felújítják, vagy teljesen lecserélik.
5.) A tetőborítást is kiegészítik, vagy szintén lecserélik újra, korszerűbbre.
A lényeg, hogy az átépítés idején se kelljen kiköltözni a ház lakóinak!
*
MOST UGYANEZ TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGGAL IS. Le kell ásni...
2018-09-06 04:29:09
Kásler: a kormány folyamatosan javítja az oktatás feltételeit
... Miklós.
Erdő Péter bíboros köszöntőjében kiemelte; az utóbbi évek során kiderült, hogy a világi és az egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nem is versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. Hivatásuk, hogy együttműködjenek a fiatalok érdekében - tette hozzá.
Völner Pál,(Fidesz) a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott , az ...
2018-08-31 12:43:19
Első világháborús archív alkotásokat restaurál a Magyar Nemzeti Filmarchívum
... irattárba helyezték a perek után. Ennek köszönthetően maradtak ezek meg - mondta.
A felvételek kézi restaurálását digitális restaurálás követi. A felvételeket korabeli cikkekkel is kiegészítik, amelyek megmagyarázzák a kamerával rögzített eseményeket. Az audiovizuális időutazást nyújtó sorozat a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósul meg. A kormány évente 300 millió fo...
2018-08-31 12:31:24
Négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járult hozzá a m
... kilövését hagyta jóvá. A tárca sajtóosztályának illetékese elmondta: a hiányos dokumentációjú vagy nem kellőképpen megalapozott kérelmeket visszaküldték a feladónak. Ha a helyi hatóságok kiegészítik ezeket a dossziékat, a minisztérium újra megvizsgálja a kéréseket.
A medvék miatt kialakult tusnádfürdői veszélyre Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter is kitért egy sz...
2018-08-09 11:01:15
1 2 3 ..............48 49 .......72 73 .......95 96 97 
Címkék: Tudomány Mátyás, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Emellett B1-, Jaroslav Nesetrillel, Rényi Kutatóintézet, Lovász László, MOST UGYANEZ TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGGAL IS, Erdő Péter, Völner Pál, Magyar Nemzeti Filmalap, Gratiela Gavrilescu, téli megfázás, magyar óvoda, magyar jövőkép, ország újjáépítésére, kormány folyamatosan, oktatás feltételeit, német kancellárnak, első találkozója, újabb szerződéssel, kötőszövet újraépülését, termések értékét, flavonoidok kiegészítik, aszkorbinsav hatását, segítségre reagálva, helyi erők, helyi vállalkozók, magyar állami, óvodafejlesztési program, magyar óvodákba, hálózattudomány kiemelkedő, közleményben Lovász, régi tetőszerkezetet, átépítés idején, utóbbi évek, egyházi iskolák, fiatalok érdekében, térség országgyűlési, perek után, felvételek kézi, felvételeket korabeli, kamerával rögzített, audiovizuális időutazást, kormány évente, tárca sajtóosztályának, hiányos dokumentációjú, helyi hatóságok, minisztérium újra, medvék miatt, óvodafejlesztési, együttműködjenek,
© 2013 TVN.HU Kft.