Belépés
Krónika 9. rész (2020-as költségvetés módosítása)
... államkasszába.
Az államtitkár méltányosnak nevezte az elvonást, és elmondta: az állam kitüntetett figyelmet fordít a kötelező önkormányzati feladatok ellátására, és biztosítja a forrásokat például a bölcsődei ellátás után akkor is, ha azok az elmúlt időszakban kihasználatlanul működtek.
Szólt arról is, hogy az önkormányzatok a bevallott, de be nem folyó idegenforgalmi a...
2020-06-03 16:22:56
Költségvetési Tanács: folytatódhat Magyarország gazdasági felzárkózása
... foglalkoztatási alap nyújt fedezetet.
Az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap a járvány elleni védekezéshez, illetve az egészségügyi ellátórendszer működtetéséhez szükséges forrásokat (az egészségbiztosítási alap beolvasztásával) biztosítja.
A tervezet jelentős összegeket irányoz elő a családvédelmi és otthonteremtési intézkedésekre, valamint a nyugdíjas...
2020-05-21 16:12:41
Krónika 3. rész (adótörvények)
... struktúra megerősítését a segélyek osztása helyett.
Kijelentette azt is: aki nagyobb pénzosztást követel, annak egy adóemelést is meg kellene szavaznia, hiszen csak a beszedett forrásokat lehet szétosztani.
Feltette a kérdést: etikus-e hogy a főpolgármester 122 milliárd forintos hiánnyal tervezte meg a főváros költségvetését?
Azt javasolta: az átmenetileg likvidi...
2020-05-07 12:52:00
Koronavírus - Varga Mihály: újabb, több mint 400 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus elleni véde
... hasonlóan valamennyi hazai operatív programhoz - rendkívül előrehaladott állapotban van, a szabad források felmérésével és a program gazdaságvédelmi szempontú újratervezésével jelentős forrásokat szabadított fel a kormány. Ezt a mozgásteret növelte az elmúlt hónapokban kialakult HUF/EUR árfolyamváltozás is. Ebben az esetben sem beszélhetünk tehát arról, hogy az Európai Unió a már ...
2020-05-06 13:52:10
Koronavírus - DK: a kormány pótolja a kieső helyi iparűzésiadó-bevételeket!
... települések menjenek csődbe.
Hangsúlyozta, a kormány ahelyett, hogy növelte volna a járvány miatt megnövekedett feladat- és hatáskört kapó önkormányzatok támogatását, még el is vont forrásokat, például a gépjárműadóból származó bevételeket.
Bősz Anett szerint azonban a kabinetnek ezzel ellenkezőleg, az lenne a feladata, hogy kiemelten támogassa a járvány elleni védekez...
2020-04-19 11:31:28
Krónika 2. rész (Budapest-Belgrád vasútvonal)
... parlament elé a törvényjavaslat, hiszen ez nemhogy nem szolgálja a járvány és negatív gazdasági hatásai elleni védekezést, hanem a védekezéstől és a kieső jövedelmek pótlásától von el forrásokat.
Hangsúlyozta: az idei költségvetésben szereplő, bő 2100 milliárd forintos fejlesztések felét el kellene halasztani vagy lemondani. Utóbbi csoportba sorolta a tárgyalt vasútfejlesztés...
2020-04-08 12:51:35
Krónika 6. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
... meg kellett szervezniük a védekezést és ezért nem kértek semmit. Most viszont jött a bejelentés, hogy nemcsak nem kapják meg az eddig elköltött összegeket, hanem még el is vonnak tőlük forrásokat - mondta.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy válaszolt: a járvány elleni védekezést a kormány irányítja és a legtöbb kiadást is ő fedezi, többet, mint bármely he...
2020-04-06 18:26:20
Koronavírus - Deutsch Tamás: Ujhelyi hazudik az EU pénzügyi támogatásaival kapcsolatban
... szociális következményei. Az Európai Bizottság (EB) javaslatai egyetlen tagországnak sem biztosítanak több pénzt, a tagállamok alig egyharmadának előbb fogják odaadni azokat a fejlesztési forrásokat, amelyeket már egyébként is elkülönítettek számukra a régiók felzárkóztatását szolgáló pénzekként az EU költségvetésében.
"Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér...
2020-03-29 19:52:58
Koronavírus - Válságkezelő munkaerőpiaci lépésekről állapodtak meg a német kormánypártok
... növekedési ütemet a 2021-2024-es időszakban is fenntartják, és a szövetségi költségvetés 2019-es többletéből további 12,4 milliárd euróval - évente 3,1 milliárd euróval - emelik a beruházási forrásokat - áll a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) közös közleményében.
A szövetségi költségvetés...
2020-03-09 12:06:21
EP-választás - Jobbik: a tét a migráció megállítása, az elvándorlás megakadályozása
... veszélye".
Gyöngyösi Márton Magyarország és az egész közép-kelet-európai régió legnagyobb csapásának nevezte az elvándorlást, amire a bérfelzárkóztatás a megoldás.
A kohéziós forrásokat, pénzeket a bérfelzárkóztatásnak kell alárendelni - tette hozzá.
Az emberek akkor maradnak Magyarországon, "ha itthon perspektívát tudunk biztosítani" - mondta.
Az ellenzéki po...
2019-05-24 21:29:34
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Költségvetési Tanács, Varga Mihály, Deutsch Tamás, Európai Unió, Bősz Anett, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Európai Bizottság, Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Német Szociáldemokrata Párt, Gyöngyösi Márton Magyarország, koronavírus elleni, kormány pótolja, kieső helyi, német kormánypártok, migráció megállítása, elvándorlás megakadályozása, államtitkár méltányosnak, állam kitüntetett, kötelező önkormányzati, forrásokat például, bölcsődei ellátás, elmúlt időszakban, járvány elleni, egészségügyi ellátórendszer, tervezet jelentős, segélyek osztása, beszedett forrásokat, főváros költségvetését, átmenetileg likvidi, szabad források, program gazdaságvédelmi, mozgásteret növelte, elmúlt hónapokban, kormány ahelyett, járvány miatt, gépjárműadóból származó, kabinetnek ezzel, kieső jövedelmek, idei költségvetésben, tárgyalt vasútfejlesztés, eddig elköltött, kormány irányítja, legtöbb kiadást, tagállamok alig, fejlesztési forrásokat, régiók felzárkóztatását, 2021-2024-es időszakban,
© 2013 TVN.HU Kft.